Chomutov zastavil valící se Písek

Šestizápasová vítězná série píseckých hokejistů skončila v Chomutově. Písečtí vstoupili do zápasu velmi nadějně, v 10. minutě se ujali vedení díky Filipimu. Domácí však vyrovnali těsně před první sirénou a v polovině utkání přidali po nechtěném přispění obránců Písku další, a jak se později ukázalo, vítěznou branku.
1.liga, 34. kolo, st 22.1.2003
Chomutov
Písek
2:1
1:1, 1:0, 0:0
Branky: 20. Hahn (Jeslínek, Mikšovic), 26. Kreuzer (Šíp) - 10. Filipi (Jelen). Rozhodčí: Hodek - Bertlík, Kebrle. Vyloučení: 7:7, navíc Jelen (Písek) 10 min. OT. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1800.
Chomutov: Jarina - Toms, Szakal, Rimmel, Revay, Trefný, Pospíšil - Kreuzer, Koláček, Boušek- Zíka, Jíp, Jíra - Hahn, Mikšovic, Jeslínek
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Filipi, Míka - Kořánek, Šimek, Mácha - Kubeš, Jelen
Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří byli po celou první třetinu aktivnější. Písečtí útočníci aktivně napadali domácí rozehrávku a snadno se dostávali do gólových situací. V 9. minutě se prosadil Filipi a lépe bruslící Písek se dostal do vedení - 0:1. Vstřelená branka ještě více nabudila hráče ve žlutomodrém, ale v domácí brance předváděl skvělý výkon Kamil Jarina. Postupně zlikvidoval šance Míkovi, Mazancovi i Jelenovi. Chomutov se před branku, kterou hájil hostující Pinkas dostávali jen sporadicky a z ojedinělé šance v 16. minutě nastřelili pouze horní tyč branky. Několik vteřin před koncem třetiny se však domácí publikum mohlo radovat, se štěstím skóroval Hahn - 1:1. Po dvaceti minutách tak oba celky odcházeli za nerozhodného stavu.

Ve druhé třetině se hra malinko vyrovnala, avšak hosté byli dál velmi nebezpeční. Skvělý Jarina ovšem likvidoval každou střelu, kterou na něho Písečtí vyslali. Ve 26. minutě skóroval jeden Píseckých obránců, ale k radosti všech domácích do své vlastní sítě. Branka, kterou si hosté dali rukou byla nakonec připsána Kreuzerovi - 1:2. Poté se hra úplně vyrovnala a oba celky měli dobré střelecké příležitosti. Jenže ani Šíp ani Jelen neuspěli a tak před závěrečnou třetinou bylo veseleji Chomutovu. Přestože vstřelil pouze jednu branku, tak vedl 2:1.

V poslední třetině Písek opět trochu přitlačil a místy si vytvářel i větší tlak, ovšem Jarina neustále odolával. Hosté se snažili hodně útočit a tak se chomutovským otevřela cesta k rychlým brejkům. Jeden z nich neproměnil Koláček, který přebrusil dva písecké obránce a uháněl sám na Pinkase, ovšem neuspěl. Na druhé straně se sám před brankou ocitl Míka, ale z dobré pozice přestřelil. Když už se schylovalo k power-play hostů, nechal se zbytečně vyloučit Pindiak a nabídl tak Chomutovu v poslední minutě a půl přesilovou hru. Společně s ním byl na 10 minut za nesportovní chování vyloučen i Jelen a Písek rezignoval. Domácí tak po nepříliš přesvědčivém výkonu přerušili vítěznou šňůru soupeře a do tabulky si připsali důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy