Kladnu doma odplata vyšla

Píseckým se nepodařilo proti Kladnu zopakovat úspěšný výsledek ze svého ledu, v 36.kole podlehli jasně 0:3 suverénovi 1.ligy, který tak definitivně potvrdil 1. místo v dlouhodobé části soutěže. Navíc zkušený kladenský Orct si připsal letošní první nulu. Branky domácích si připsala trojice Kysela, Klimt a Pazourek.
1.liga, 36. kolo, st 29.1.2003
Kladno
Písek
3:0
1:0;2:0;0:0
Branky: 10. Kysela (Fink, Pazourek), 24. Klimt (Havel), 45. Pazourek (Zeman, Kysela). Rozhodčí: Vlček - Richter, Stulák
Vyloučení: 6:7, navíc Chatrnúch (Kladno), Neckář, Bouz (oba Písek) na 10 min.
Využití: 1:0
Diváci: 1705
Kladno: Ocrt - Mojžíš, Vaněček, Zeman, Kasík, Chatrnúch, Špelda, Hájek - Havel, Kalla, Klimt - Kysela, Pazourek, Fink - Hořava, Zajíc, Kameš - Gron, Frolík, Bílek.
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš, Vokatý, Tupý - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kořánek, Filipi, Vondrka - Kubeš, Šimek, Jelen.
Písek nastoupil do utkání se čtyřmi kompletními řadami, Kladnu chyběl zraněný obránce Radim Skuhrovec. Domácí měli svému soupeři z jihu Čech co vracet, vždyť Písek připravil loňskému extraligistovi jediný letošní debakl. Kladno si svým vítězstvím zajistilo v předstihu první příčku po základní části.

Kladno zahájilo zápas tlakem, který umocnilo vyloučení Martina Šimka. V první pětiminutovce si vytvořili velké šance Fink s Kyselou, na druhé straně v oslabení kontroval Hřebejk, který však v nájezdu na Orcta neuspěl. V 1é. minutě byla opět na ledě druhá kladenská řada Fink - Pazourek - Kysela a bylo to hodně znát. Své třetí střídání už proměnila v úvodní gól zápasu. Kombinaci celé trojky zakončil v 10. minutě Robert Kysela, kterého nyní získaly na střídavý start České Budějovice. Ve druhé polovině první třetiny si oba týmy zahrály dvojnásobnou přesilovku, ovšem bez úspěchu. Písecká trvala dokonce minutu, když si ji zbytečným faulem vykoledoval Zdeněk Orct, ovšem Písku se vyrovnat nepodařilo.

Hned na začátku druhé třetiny vzali Kladenští probudili Písek ze snů o rychlém vyrovnání. Po Havlově přihrávce zvýšil Tomáš Klimt na 2:0. Ve 28. minutě mohl tentýž hráč přidat druhý gól, ale Pinkas ho vychytal. Ve 34. minutě se písecký brankář blýskl i před Hořavou, který se ocitl ve stoprocentní šanci. O minutu později se však skóre měnilo znovu. Při vyloučení Bouze na 2 + 10 minut za vražení na hrazení tečoval tvrdou střelu mladého obránce Zemana David Pazourek a bylo to 3:0. V závěru měli Písečtí šanci korigovat skóre, ovšem při vyloučení Havla neuspěli.

I do třetí části vstoupilo Kladno náporem a mohlo vstřelit čtvrtý gól. Ve 45. minutě však Zajícovu ránu zastavila tyčka. Ve 48. minutě pak měli domácí více než minutovou přesilovku pěti proti třem, ovšem nevyužili ji. Hra se výrazně přitvrdila, v 55. minutě skončil zápas pro slovenského beka Chatrnúcha, který dostal za vražení na hrazení 2 + 10 minut, přesilovku Písku překazilo vyloučení Jareše. Zdeněk Orct vychytal svou první nulu v sezóně a Písek nenavázal na senzační vítězství na domácím ledě z počátku ledna. Každý den nemůže být posvícení...

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy