Jihlava skvělou obranou dovedla zápas k pátému dějství

Před nejvyšší návštěvou v letošní sezóně 3500 diváků chtěli Písečtí zvítězit a dosáhnout postupu do nejlepší čtyřky. Domácí skvěle začali, od 5. minuty vedli Bouzovým gólem. Pak však Jihlava šťastně vyrovnala a převzala otěže zápasu. Jakmile se jí podařilo vstřelit vedoucí gól, vybudovala na své modré čáře neprostupnou hráz, se kterou si Písečtí až na jednu výjimku nedokázali poradit. Písku se navíc nedařily přesilové hry. Jihlavské vítězství znamená vyrovnání série na 2:2. Rozhodující utkání se hraje v sobotu od 17:30 v Jihlavě a my vám ho opět na našich stránkách přiblížíme on-line!
1.liga, ČF4, čt 20.2.2003
Písek
Jihlava
2:5
(1:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Bouz (Jareš), 31. Nedorost (Míka) - 13. Rytnauer (Kaňkovský, Ficenc), 15. Vlk (Morava), 24. Hlouch (Kaňkovský, Rytnauer), 40. Zdráhal (Vlk), 54. Morava (Kaňkovský, Zdráhal).
Rozhodčí: Trombík - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:1. Diváci: 3500. Nejvyšší návštěva sezóny!
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Šimek, Jelen, Vondrka - Kořánek, Filipi, Mácha
Jihlava: Sáblík - Ficenc, Malena, Vrábel, Staněk, Morava, Šefčík, Šmarda - Rytnauer Hlouch, Kaňkovský - Adamčík, Altrichter, Čachotský - Zdráhal, Vlk, Říha
Čtvrté klání Písku a Jihlavy, z toho podruhé na píseckém ledě, vyznělo zcela pro hosty. Po první pětiminutovce tomu ale vůbec nic nenasvědčovalo. Písečtí byli možná až překvapeni rychlým úvodním gólem a mysleli si, že se snad Dukla porazí sama. Po kontaktním gólu Jihlavy viditelně znervózněli, čehož zkušení hráči Dukly dokázali využít. Od té doby pak úspěšně tupili písecké ostří, nic soupeři nedovolili a po zásluze vyhráli.

Písecká defenzíva v akci

První minuty patřily díky přesilovce Jihlavě, ovšem již ve 4. minutě přišla na druhé straně obrovská šance Mazance, kterou Sáblík, ač již ležel na ledě, zneškodnil.

Písek ale tradičně začal domácí utkání brzkým gólem, v 5. minutě obkroužil branku obránce Jareš, vystřelil a jeho poctivou práci zužitkoval dorážkou odraženého puku Bouz. 1:0.

Písek pak ještě Sáblíka párkrát vyzkoušel, ovšem žádná z nebezpečných akcí gólem neskončila. Hosté se stále k šanci dostat nemohli, jejich výkon byl zpočátku utkání stejně jako včera hodně rozpačitý. Ale na rozdíl od minulého zápasu se Dukla dokázala postavit na nohy.

Na oba domácí zápasy Písku přišla slušná návštěva

Zcela zásadní roli na tomto obratu má vyrovnávací gól Rytnauera. Byla to v podstatě její první šance, ve 13. minutě na konci vlastního oslabení se zcela volný útočník hostů objevil před brankovištěm a nadvakrát Pinkase překonal. 1:1.

Rázem byla Jihlava na koni, slušně zatápěl Kaňkovský, hrdina minulého zápasu Hlouch i veterán Vlk. A právě Vlk přiložil druhé polínko do ohně a poprvé na píseckém ledě poslal Jihlavu v této sérii do vedení. Pinkase si mazácky položil a vystřelil nad něj. 1:2.

A tatam byla sebedůvěra Jihočechů, Jihlavy bylo všude plno, byla silnější v osobních soubojích, dostávala se dříve ke kotouči. A tak konec třetiny přivítal spíše Písek.

Ztichlá domácí střídačka krátce před koncem

Ve druhé části již po několika sekundách velkou šanci promarnil jihlavský Kaňkovský, vzápětí stejně dopadl na druhé straně Hřebejk.

Ve 24. minutě se opět začervenalo za Pinkasem, když se pěkně uvolnil Hlouch a do protipohybu brankáře skóroval. 1:3.

Odpovědět na nepříznivý vývoj mohl průbojný Vondrka, Sáblík ho ale skluzem vychytal, neuspěl ani Všetečka, jehož střela z 30. minuty líznula levou tyč Jihlavských. Písek to dostalo do tempa a podařilo se mu využít následnou přesilovku.

Puk nahozený tísněným Nedorostem přeskočil Sáblíka a zapadl přesně do šibenice. 2:3.

To dodalo píseckým hráčům i fandům novou sílu, ale jihlavská obrana byla od té včerejší k nepoznání. Snaha domácích o vyrovnání dlouho vycházela do prázdna, vyloučení na obou stranách zůstala nepotrestána. A když už asi Jihočeši mysleli na odpočinek v kabině, ztrestal je půl minuty před sirénou Zdráhal po Moravově zavezení. 2:4.

Třetí část se nesla v duchu vyčkávání Dukly na píseckou hru. Jihlava hrála opatrně zatažená v obraně, ale z ní dokázala podnikat rychlé výpady. Píseckým hokejistům se také k nervozitě přidala jakoby psychická únava, a tak ze zvrácení stavu už nic nebylo. Hrálo se bez větších šancí, o výjimečné vzrušení se postaraly pouze přesilovky. Právě ty rozhodly o výsledku zápasu, zatímco Písek z devíti vyloučení soupeře využil jedinou, Jihlava při této činnosti byla úspěšná třikrát. Po střechu naplněný písecký stánek si tak již gól nezakřičel, jásání skupinky hostů z 54. minuty se ztratilo v bědování domácích.

Důvod k tomu dal Morava, který od modré našel skulinu mezi betony Pinkase. 2:5.

Závěrečná strkanice u Sáblíka již nic nezměnila na výsledku 2:5, čímž opět došlo ke srovnání stavu série, tentokráte na 2:2.

Neradostný pohled na konci zápasu

Ohlasy trenérů

Jiří Režnár (trenér Jihlavy):
Tak dnešní utkání se mi hodnotí dobře, vždyť před zápasem jsme byly v pozici, kdy jsme tahali za kratší provaz. Písečtí hráči si možná v zápasech u nás ani neuvědomovali, že hrají o postup, hráli lehce, hráli výborný důrazný aktivní hokej, mnohdy nás přehrávali i technicky a bruslařsky, včerejší hokej nebyl hokejem, ale byla to jakási mydlená, a až dnes si asi Písek uvědomil závažnost utkání. Chtěl bych hráčům poděkovat, protože jsme nastoupili ve velice kombinované sestavě, například v útoku musel zaskakovat obránce Vrábel.
Karel Slabý

Karel Slabý (trenér Písku):
My jsme to bohužel asi nezvládli po psychické stránce. Hoši příliš chtěli, lítali kolikrát po tom ledě zbytečně a pak nebyli na těch místech, co být měli. Prostě v naší hře byl tak trochu chaos, chyběla tomu organizace. Také nás srážela častá oslabení. Nám ublížil ten první gól, ten přišel příliš brzo a my jsme si možná mysleli, že všechno pude tak hladce jako včera, ale opak byl pravdou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy