Domácí neporazitelnost trvá, Pelhřimov poražen

Ne příliš pohledně nebo suverénně, ale přece porazili písečtí hokejisté svoje pelhřimovské kolegy z druholigové skupiny střed. Přestože si do poloviny zápasu dokázali domácí vybudovat náskok tří branek, stejně se museli v závěru zápasu strachovat o svoje těsné, již pouze jednobrankové vedení. Nedisciplovaní hosté se ale o závěrečný nápor připravili sami sérií faulů, a tak výsledek 5:4 pro domácí již v poklidu vydržel. Prostor v brance dostal tentokrát Kubiš, svůj první gól za áčko vstřelil Nikola Gajovský.

Přípravné zápasy, přát., ne 4.9.2005
Písek
Pelhřimov
5:4
2:1, 2:1, 1:2
Branky: 8. Kubeš (Květoň), 17. Mikeska (Kašpar, Maroušek), 23. Gajovský (Pošmourný), 27. Pošmourný (Gajovský), 51. Svoboda - 18. Cihlář, 30. Čáp, 48. Cihlář, 54. Anderle (Cihlář).

Rozhodčí: Mitáš - Buršík, Streďák.
Vyloučení: 5:13 + Musil 10 min.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 180.

Písek: Kubiš (Pinkas) – Veselý, Pindiak, Peroutka, Svoboda, Oranský, Procházka, Hauer – Maroušek, Míka, Kořánek, Štefan, Kubeš, Květoň, Mikeska, Řehoř, Kašpar, Gajovský, Pošmourný, Holec.
Pelhřimov: Štůrala (Kousal) - Číhal, Kutílek, Kiss, Smetana, Král, Matějka, Hurda - Musil, Anderle, Cihlář - Ištvánik, Čáp, Beránek - Mazanec, Fertál, Digrin - Cmunt.
Fáze vzájemného oťukávání soupeřů, kteří se před týdnem rozešli smírně 3:3, na začátku zápasu skončila zkraje osmé minuty, kdy přesným pasem z rohu hřiště našel před Štůralou Květoň Kubeše, který do odkryté branky poprvé skóroval. Domácí byli dále aktivnější a drželi hru před pelhřimovským gólmanem, což vyústilo k soupeřovým faulům a minutové dvojnásobné přesilovce, jež ale vyzněla do prázdna. Kubiš musel zasahovat o poznání méně, přesto ho třeba rychlý únik dua Ištvánik – Čáp při vlastním oslabení z 15. minuty pořádně prověřil.

Na obou stranách se hlavně v defenzívě během zápasu urodilo o dost víc chyb a nepřesností, než by si určitě oba trenéři přáli vidět za tři zápasy. Ukázkovým příkladem bylo zaváhání obránce hostí z 17. minuty, který namazal napadajícímu Kašparovi, který totéž učinil volnému spoluhráči před brankou Mikeskovi – 2:0. Z protiútoku ale snížil Cihlář, jenž nepohrdl odraženým pukem a poprvé rozesmutněl Kubiše.

Jan Řehoř a Jiří Cihlář sledují buly

Na začátku druhé části přišla velká chvíle píseckého mladíka Gajovského, kterému nedělal problém ležící brankář Štůrala a vsítil svůj první gól za muže. Hned nato měl velkou příležitost na zvýšení Kubeš, ale sólo zakončil nad břevno. Ani to nebylo od domácích útočníků vše, při přesilovce přečíslili Gajovský s Pošmourným Pelhřimovské a vyměnili si role – Gajovský nahrával a Pošmourný z blafáku zakončil – 4:1. V půli zápasu využili přesilovku také hosté, Kubiše překonal Čáp. Písek odpověděl pouze nastřelenou tyčí Štůralovy svatyně kapitánem Kořánkem. Třetina se dohrála bezstarostným stylem od branky k brance, leč šancí se urodilo jako šafránu.

Pelhřimovský Ištvánik se přetlačuje s Kašparem při vhazování

Ve třetím dějství se od začátku plnily trestné lavice, zvláště ta vyhrazená Pelhřimovským. Paradoxně ale kapitulovali domácí, kteří nezastavili při vlastní přesilovce rozjetého Cihláře – 4:3. V 50. minutě po faulech hostů podruhé hráli ve třetině Písečtí dvojnásobnou přesilovku a tentokrát byli úspěšní – po 17 vteřinách propálil vše v cestě bek Svoboda.

Dvoubrankový náskok a pohoda na hokejkách ale nevydržely domácím dlouho, protože v 54. minutě vyrobili na útočné modré další z hrubic a inkasovali z rychlého protiútoku svěřenců trenéra Nečase, puk do branky procedil přes Kubišovy betony Andrle. Šanci na srovnání skóre si hosté při svých četných závěrečných oslabeních nevytvořili, spíše mohli pošesté kapitulovat, ale střelci Květoňovi zkazila radost tyč.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy