Písečtí se v Mostě pořádně vyřádili!

Jako by si písečtí hokejisté nechávali v úterním zápase s Mostem svoje branky do dalšího odvetného utkání. Mosteckému týmu totiž nedali v odvetě jakoukoli možnost kontrovat a naprosto s přehledem jej tentokrát porazili na jeho ledě o osm branek! Třemi góly a dvěmi asistencemi se o to postaral především Tomáš Květoň, neméně dobře si vedl Vladislav Kubeš, který jednu branku dal a na další dvě přihrál. Domácí si ani jedenkrát nedokázali poradil s ve formě chytajícím gólmanem Písku Michalem Pinkasem a tak si i on odváží z Mostu skvělý triumf – čisté konto!
Celá série se nyní opět přesouvá do Písku, kde ji bude mít domácí mužstvo již možnost definitivně rozhodnout! Třetí utkání začíná na píseckém zimním stadionu v sobotu od 17:00!
2.liga ČR sk. STŘED, OsmiF, čt 9.2.2006
Mostečtí Lvi
Písek
0:8
0:2, 0:2, 0:4
Branky a nahrávky: 11. Mikeska (Pavel Procházka, Květoň), 15. Květoň (Kubeš, P. Procházka), 25. Kubeš (Květoň, Mikeska), 30. Řehoř (Kořánek, Svoboda), 45. Kašpar (Neckář, Kepl), 52. Květoň (Pavel Procházka, Kubeš), 53. Květoň (Hauer, Kepl), 56. Štefan (Pošmourný).
Písek: Pinkas - Svoboda, Veselý, Oranský, Pavel Procházka, Hauer, Neckář (navíc od 45. min Procházka Filip, Peroutka) - Řehoř, Kašpar, Kořánek - Květoň, Mikeska, Kubeš - Holec, Míka, Kepl (navíc od 45. min Štefan, Pošmourný, Gajovský)
Mostečtí začali zápas náporem, ten ale netrval příliš dlouho, písečtí hokejisté se totiž hned v páté a sedmé minutě dostali do vynikajících příležitostí - na domácího gólmana byli sice ještě krátcí, ale počínaje těmito momenty se začala hra přesouvat do jejich režie. Prvního zaváhání brankáře domácích využil Ondřej Mikeska, který poslal v 11. minutě hostující tým do vedení. Ihned poté měli domácí hokejisté možnost odpovědět, přesilovou hru však nikterak vážněji nevyužili. Hned vzápětí následovalo další vyloučení Písku, branka ale padla na druhé straně a pasivní přesilovou hru domácích potrestal gólem Tomáš Květoň!

Do druhé třetiny naskočili opět o něco lépe domácí, ale stejně jako v prvním dějství jejich zvýšená aktivita netrvala dlouho. Dva mostečtí hráči se nechali zbytečnými fauly vyloučit, a to nemohl tým od Otavy nepotrestat – 0:3! Trefil se Vladislav Kubeš. Další gól vstřelil hned vzápětí v polovině utkání Jan Řehoř. Domácí vystřídali svého brankáře a zbytek druhé třetiny se dohrával pod taktovkou Píseckých.

V posledním třetině dostal zápas naprosto zřetelný směr a hra se postupně proměnila v exhibici – Mostečtí se bezhlavě hnali za svým čestným úspěchem a hosté trestali jejich odkrytou obranu. Náhradního brankáře Mostu Šimka překonali ještě čtyřikrát, Tomáš Květoň dvěma góly dokonal svůj hattrick, jednou trefou se přidali také Václav Kašpar a Patrik Štefan.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Karel Slabý:
Čekali jsme od domácích, že do nás hned zkraje vlítnou a že budou chtít utkání rychle rozhodnout, ale my jsme je dobrou obrannou hrou do ničeho nepustili a naopak jsme si vytvořili dobré šance my. Třeba Řehoř měl dvě tutovky, ale ani jednu neproměnil. Ale nakonec jsme přece docílili dvou branek, dostali jsme se do vedení a pak už jsme si to postupně hlídali. Oni museli potom otevřít hru, takže jsme chodili do jejich pootevřené obrany a dařilo se nám střílet pěkné branky a skóre narůstalo. Za stavu 5:0 jsme zařadili i čtvrtou lajnu a i ta se dokázala prosadit, takže můžeme být nadmíru spokojeni s výsledkem i předvedenou hrou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy