Trápení Písku nemá konce

Potřetí za sebou prohrál Písek o gól, potřetí za sebou podlehl soupeři 2:3. Pošesté za sebou odešel poražen, a co je úplně nejhorší - ani v desátém zápase sezóny neochutnal pocit vítězství. Ústí se dostalo brzy do vedení Sedlákem, Písek však ještě v první třetině skóre obrátil dvěma zásahy Květoně. Tím však vystřílel všechen střelný prach - dále dávali branky už jen hosté. Ve 28. minutě Koudelka a o vítězství hostů nerozhodl nikdo jiný než ex-písecký Jiří Kudrna.
1.liga ČR, 10. kolo, st 15.10.2003
Písek
Ústí nad Labem
2:3
2:1, 0:1, 0:1
Branky: 14. Květoň (Všetečka, Nedorost), 20. Květoň (Nedorost) - 3. Sedlák (Dragoun, Skuhrovec), 29. Koudelka (Drábek), 51. Kudrna (Sýkora). Rozhodčí: Vampola - Fiala, Urban. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 600.
Písek: Pinkas – Vokatý, Veselý - Všetečka, Svoboda - Neckář, Štrach - Brož, Bouz, Míka - Šimek, Štefan, Jelen - Květoň, Hřebejk, Nedorost.
Ústí nad Labem: Sáblík - Drábek, Pavlas, Malinský, Kříž, Skuhrovec, Evan - Hodek, Koudelka, Tvrzník - Buďa, Lipina, Čacho - Appel, Sýkora, Kudrna - Dragoun, Píša.
Ani dům hrůzy na pouti, která je hned vedle zimního stadionu, nemohl nabídnout hrůzostrašnější úvod pro Písek. Ten totiž inkasoval již ve 3. minutě utkání. To se krásně proháčkoval před Pinkase Sedlák, když využil srážky dvou domácích hráčů s čárovým rozhodčím, a doslova zatlačil puk do branky. Vývoj skóre však připomínal jinou pouťovou atrakci – houpačku. Domácí se totiž dokázali nepříznivému vývoji vzepřít a dvěma góly zápas otočit, nakonec se ale přeci jenom radovali hosté. Ale popořadě.

Inkasovaná branka z hole Sedláka Písek dlouho nechávala v klidu, v úvodu utkání kralovali na ledě borci v modrém – Lipina, Sýkora, Appel a další hráči odkojení Labem. Vypracovali si několik dalších možností, přesto asi netušili, že cinknutí horní tyčky po střele Pavlase od modré ve 14. minutě, ukončí v podstatě jejich účinkování v první třetině.

Písek totiž začal ve druhé části první třetiny hrát hokej, na jaký by diváky do haly rozhodně přilákal. A logicky přišly i první šance. Nejprve Písek Sáblíka prověřoval z dálky, ale zkušeného brankáře Ústí plachtící střely překvapit nemohly. A tak se domácí hráči chtě-nechtě museli začít probíjet k brance hostů. A právě dvě střely z bezprostřední blízkosti stačily k tomu, aby se nad Sáblíkem dvakrát červeně svítilo.

Vyloučení Davida Appla za hrubost trvalo přesně devět vteřin, když se trefil Květoň. Zavěsil parádně, v pádu, zamířil přímo pod víko. Časomíra ukazovala 13:18 a bylo srovnáno.

Vedoucí gól domácích přišel sekundu před koncem třetiny. Z buly, které bylo vhozeno před Sáblíkem v čase 19:54, vytěžil puk Nedorost a Květoň skóroval. Stejný střelec, stejný kout. 2:1.

Druhou třetinu začalo Ústí v útlumu, gól do šatny je viditelně poznamenal. Písek však nedokázal odskočit na rozdíl více než jedné branky. Největší šanci měl Míka, který se dostal do brejku hned po vyjetí z trestné lavice, ač tísněn vystřelil, ale Sáblík Ústí podržel. Velké šance mělo však i Ústí, a to hlavně díky nejlepšímu útoku Kudrna – Appel – Sýkora. Ti Písku několikrát pořádně zavařili, dvakrát měl na holi vyrovnání Kudrna, ale jeho chvíle ani v 9. ani ve 12. minutě nepřišla.

Jinak Ústí začalo zrychlovat napadání a Písek se dostával k útočení obtížně, tím spíše, že domácí hráči chodili v této části hry často na trestnou lavici. Ústí dokázalo strávit celé dvě minuty v útočném pásmu, k šancím je však čtyřčlenná písecká defenzíva příliš nepouštěla.

38:22. Na ledě panuje menší chaos. Puk neposlušně skáče od hokejek v obranné třetině domácích. Na modré ho zachytí Drábek a posílá ho nazdařbůh směrem, v kterém tuší Pinkasovu klec. A šikovná teč Koudelky nenápadnou střelu mění ve vyrovnávací gól. 2:2. O čem přemýšlet tak mají v šatně pro změnu domácí.

Hned po nástupu - ve 42. minutě - zazdil obrovskou šanci Appel, když nepřehodil ležícího Pinkase. Ústí vůbec vstoupilo do třetí třetiny s daleko větší razancí než Písek. A ten mnohdy nestačil. Ve 43. minutě zabránil Lipinovi v další nebezpečné střele vystrčenou holí Pinkas.

Na střelu Jiřího Kudrny z 51. minuty už ale ani domácí brankář nestačil. Křest ohněm zažil při svém debitu v píseckém dresu jinak jistý obránce Štrach, zpětnou nahrávkou mezi vlastí kruhy namazal Sýkorovi, ten předložil Kudrnovi a písecký odchovanec zařídil dnešní dělbu bodů.

Písek si totiž již větší gólovou šanci nevypracoval, do ztracena vyzněl i pokus o power-play, pošesté za sebou doma prohrál a stále zůstává předposlední. Ústí naproti tomu po delším čase vyhrálo venku a je čtvrté.

Ohlasy trenérů

Trenér hostů se na tiskovku nedostavil.

Miroslav Šperl (trenér IHC Písek) :
Zápas jsme nešťastně začali, dostali jsme laciný gól, ale pak jsme v první třetině hráli tak, jak jsme si řekli. Druhá třetina už byla horší, o gól jsme si tak od 10. minuty koledovali. Ve třetí třetině jsme udělali opět pár hrubých chyb a to rozhodlo. Gól však mohl padnout na obou stranách. Chybí nám střelci, bez branek navyhrajeme.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy