Písek testoval hráče, Pelhřimovu dovolil vyhrát

Třetí přípravný zápas odehráli Písečtí poprvé doma. Toto první domácí představení ale bohužel nezvládli a ve druhém měření sil s protivníkem z Pelhřimova tentokrát podlehli 2:3. Střelecký účet utkání otevřel v úvodní třetině hostující Zmrhal, domácí stihli odpovědět v předposlední vteřině první třetiny výstavní trefou Davida Míky po příhře Květoně. Další branky přinesla až poslední část hry, v ní nejprve využil chyby gólmana soupeře Ondřej Pošmourný, poté se ale trefoval již jen pelhřimovský Petr, autor dvou branek. Vniveč přišla na závěr i hra bez brankáře domácího týmu, a tak neproměněné trestné střílení Neckáře či jiné nevyužité šance mrzely dvojnásob.
přípravné zápasy A-týmu, přát., po 14.8.2006
Písek
Pelhřimov
2:3
1:1, 0:0, 1:2
Branky: 20. Míka (Řehoř, Květoň), 44. Pošmourný (Kunt) - 17. Zmrhal (Musil), 49. Petr (Musil), 53. Petr
Vyloučení: 7:5 + Šáda 5 min a do konce Využití: 1:0
Diváci: 300
Písek: Kubiš - Hauer, Veselý (6. Slaba), Oranský, Neckář, Filip Procházka, Svoboda, Michal Procházka, Bezouška - Míka, Maroušek, Kořánek - Řehoř, Mikeska, Květoň - Holec, Kašpar, Kica - Kunt, Gajovský, Pošmourný - Jungbauer
Pelhřimov: Chvátal - Dvořák, Hurda, Zmrhal, Burdych, Smetana, Šustr, Martínek - Fruhauf, Domkář, Krča, Petr, Musil, Šáda, Moucha, Schrotter, Šípek, Vítek
Úvodní okamžiky zápasu ještě nijak nenasvědčovaly, že budeme sledovat nezáživnou bitvu s hordou nepřesností na obou stranách. Hned po úvodním vhazování totiž Písečtí nasadili tempo a kapitán Kořánek měl dvě výborné příležitosti. Jenže nedal a nasazená laťka rychlosti se snižovala až příliš viditelně. Ve čtvrté minutě navíc Neckář ve snaze vyhodit puk z vlastního pásma při oslabení, trefil na střídačce sedícího Martina Veselého do obličeje a náhradník Slaba se tak do hry dostal dříve, než čekal.

Během první desetiminutovky domácí předvedli jednu z mála hokejových akcí. A i když se jednalo o záchvěv v tomto zápase téměř neviděný, stál za to. Mieska na sebe pravém mantinelu natáhl protihráče a adresoval pas napříč útočným pásmem Květoňovi, který okamžitě sklepl do druhé vlny osamoceně najíždějícímu Filipu Procházkovi. Ten namísto střely puk vrátil před bránu, kde jej Květoňova tečující hokejka poslala jen o chloupek mimo prostor tří tyčí.

První gól přišel poté, co se po křídle prohnal do písecké obranné třetiny Musil a zpoza branky shodil na Zmrhala. Bývalý hráč Havlíčkova Brodu na nic nečekal a střelou bez přípravy zamířil přesně. Domácí odpověď přišla vteřinu před úvodní sirénou v přesilovce. A opět bylo, na co se dívat (bohužel ovšem protentokrát naposledy). Květoň dlouhou příčnou přihrávkou našel Řehoře, který sklepl kotouč z první před brankoviště, kde David Míka skvostnou tečí pouze změnil souřadnice jeho letu. Cíl určení – prostor pod horní tyčkou.

Nedlouho po začátku druhé části se do zakončení zarputile dral Neckář a byl v úniku podražen. Po menším váhání nařídil rozhodčí trestné střílení, které ale sám faulovaný neproměnil střelou mezi lapačku a beton brankáře Chvátala.

Zbylé góly pak padaly až v závěrečné třetině. Nejprve udělal v rohu vlastního pásma školáckou chybu pelhřimovský gólman, kterého obral o puk Kunt a předložil Pošmournému lehoulinkou pozici před prázdnou bránou. Ani ne za pět minut ale neuhlídal Neckář za vlastní klecí Musila, který stejně jako při první brance svého týmu přihrál od zadního hrazení. Tentokrát se v úspěšného střelce proměnil trestuhodně nepokrytý Petr. Stejný hráč se postaral i o konečný obrat skóre. Písečtí se sice utábořili na území soupeře, jenže při pokusu Pelhřimovských o osvobození nepokryl Bezouška rozjetého Václava Petra, který svůj nájezd úspěšně proměnil. A kromě toho, že Filipa Kubiše pokořil střelou mezi nohy, trefil se i ‚mezi nohy‘. Brankář IHC se ale po chvíli chlapských bolestí otřepal a zápas dochytal. Jenže ani power-play Písku už nepřinesla alespoň vyrovnání.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý (trenér Písku):
Dneska to od nás nebyl nijak dobrý výkon. Chtěli jsme nechat hrát všechny hráče, které jsme měli k dispozici, snažíme se je všechny zkoušet, a to je určitě na našem výkonu znát. Přesto ale na nás bohužel stačil soupeř, který pouze bojoval, na druhou stranu musím říct, že má taky ve svém kádru několik zkušených hokejistů.
Myslím si, že dnes rozhodlo nasazení a úsilí, které bylo od soupeře daleko lepší než naše. My jsme chvílemi předváděli až profesorskou hru a jak je vidět, tak k úspěchu nevede. Přišlo mi, že dneska našemu výkonu prostě chybělo srdíčko. Nemůže se nikdo vymlouvat ani na únavu, protože v této fázi přípravy to s tréninkem nijak nepřeháníme.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy