Milevsko zdoláno!

Tak snad teď! Třeba právě zápas s regionálním soupeřem z Milevska bude tím, jež nakopne písecké hokejisty, kteří zatím v žádném případě nenaplňují předsezónní očekávání. Na další trápení to ale chvíli vypadalo i tentokrát. Hosté se ve třetí minutě ujali vedení, a i když za moment odpověděl Řehoř, nenabídla první třetina příliš zajímavostí. Od prostřední části však oba soupeři postupně zvyšovali tempo, což se odrazilo i na kvalitě předváděné hry. Navíc se k radosti domácích zapsali mezi střelce Mikeska a Kořánek, Pinkas fantasticky vychytal únik zkušeného Špergera a Písek si jistými kroky kráčel pro další veledůležité body. Ty navíc tři minuty před závěrečnou sirénou pojistil svým druhým gólem v utkání Ondřej Mikeska.

Doplněno o komentář trenéra Karla Slabého.

2.liga ČR sk. STŘED, 10. kolo, so 14.10.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Milevsko
4:1
1:1, 2:0, 1:0
Branky: 5. Řehoř (Míka), 26. Mikeska (Veselý), 38. Kořánek (Burkoň), 58. Mikeska (Růžička, Květoň) – 3. Krejčí (Černý) Rozhodčí: Dundr - Svoboda, Zavřel Vyloučení: 6:7, navíc Kořánek - Žlůva, oba 5 minut + OK Využití: 1:0 V oslabení: 1:0 Diváci: 435
Písek: Pinkas - Jiří Svoboda, Veselý, Michal Procházka, Burkoň, Filip Procházka, Neckář - Řehoř, Míka, Maroušek - Kořánek (41. Růžička), Mikeska, Květoň - Kica, Pošmourný, Holec (33. Martin Müller)
Milevsko: Dalimil Svoboda - Černý, Štych, Schmeid, Čapek, Žlůva, Votruba - Šperger, Krejčí, Pitel, Bušta, Hamerle, Suchánek, Šedivý, Novotný, Šimek, Urbanec, Jungbauer, Jiří Müller
Dvě minuty a nějaké ty vteřinky po úvodním buly okresního derby se před milevským brankářem Svobodou ocitl Maroušek, jenže se mu přihrávka od spoluhráče zatoulala mezi brusle, takže nezakončil. Protiútok na sebe nenechal příliš dlouho čekat, to když obránce Černý skvěle načasovaným pasem poslal do úniku Krejčího, který si sjel mezi příliš rozestoupené beky a svůj nájezd proměnil. A to i přesto (nebo možná právě proto), že mu při blafáku kotouč trochu sjel z hokejky a prosvištěl si to kolem Pinkasova pravého betonu do brány. S gólovou vendetou přispěchala písecká zahajovací formace. A byl u toho David Míka. Nejdříve našel sjíždějícího si Svobodu Jiřího, jehož vychytal Svoboda Dalimil, a ihned z následného vhazování rychle vystřelil, vyražený puk si našel Jan Řehoř a přesměroval jej pod horní tyčku. Na milevskou klec se pak postupně hrnulo docela solidní množství zájemců o druhý gól, ti však naráželi na jistě působícího brankáře. Výjimku učinil pouze Ondřej Mikeska, jehož razantní švih sice překonal Svobodu, břevno brankové konstrukce však nikoliv.

Centr druhého píseckého útoku si vše vynahradil v šestadvacáté minutě. Hosté hráli svou teprve druhou přesilovku v utkání dost ležérně, a dokonce pustili soupeře do dvou nájezdů. Ten první ještě pokusem z levé strany neproměnil vracejícím se hráčem obtěžovaný Míka, podruhé už ale byli Milevští ztrestáni. Protihráče na modré čáře obral zmiňovaný Mikeska, a jak se tak řítil vstříc Svobodovi, už určitě vymýšlel, co mu provede za kulišárnu. Nakonec se s ničím nepáral a zvolil jisté řešení – přesnou, prudkou ránu zápěstím. Podobná situace se naskytla i na opačné pólu hřiště. Taktéž v oslabení se zčistajasna zjevil za píseckou obranou s pukem na holi Zdeněk Šperger. Měl tolik času, že si mohl dovolit i komfort v podobě rozvážného zpomalení. Předvedl chytrou kličku, zaklamal tělem a stáhl si puk na levou stranu, jenže hrdinou okamžiku se v momentě zakončení stal někdo jiný – s betony ve vzduchu na zádech ležící Michal Pinkas.

Do té doby byl ale Písek lepší, své soky přehrával, ovšem právě varovné zaváhání jako by přibrzdilo jeho útočné choutky a trochu se stáhl. Neurovnanou pasáž utnulo až Burkoňovo lehké nahození, jemuž změnil souřadnice letu Milan Kořánek. Svoboda se mohl jen zoufale podívat po svých parťácích, jak jen mohli nechat domácího kapitána bez odporu takhle tečovat. Kořánek se pak do zápisu dostal ještě jednou, tentokrát už na to ale asi nebude tak hrdý. Po střetu s ním totiž zůstal za vlastní bránou ležet Suchánek a rozhodčí Dundr se po konzultaci se svými asistenty rozhodl poslat střelce třetí domácí branky předčasně pod sprchu. Poslední dějství tak Písečtí začínali s jasnou evidencí, že další čtyři a půl minuty budou moci hrát maximálně ve čtyřech. Ještě před přestávkou ale využil Květoň toho, že Milevští byli všude, jen ne v prostoru před vlastním brankovištěm, a protáhl Svobodu hodně pěkným projektilem.

Kořánkův trest neznamenal pro Pinkase nějakou zvýšenou permanenci, snad jen Krejčí v samém závěru pětiminutové přesilovky mohl trefit hodně odkrytou bránu a ne poslat puk do plexiskla. Navíc v sedmačtyřicáté minutě zastavil Neckářovo ofenzivní řádění nevybíravý zákrok Žlůvy, a spolu s jeho odchodem do kabiny dostal i Písek výhodu delší přesilovky, která navíc nekončí ani po vstřeleném góle. Domácí sem tam něco vymysleli, větší pozornost ale budily milevské protiútoky. Hlavně střela kapitána Pitla pěkně vystrašila Michala Pinkase. I díky jeho zákroku potom v 54. minutě zazdil z bezprostřední blízkosti Šperger skvělou nabídku od Krejčího. Brankář IHC si zvýšil sebevědomí i při likvidování dělostřeleckých hodů v podání obránců Štycha a Černého, to se zrovna modrožlutí bránili chvíli ve třech proti pěti.

V závěru pak stačil Müller, hrající místo pochroumaného Holce, nabídnout od mantinelu stoprocentní pozici rozjetému Kicovi, jemuž ale Svoboda na bekhendový blafák neskočil. Čtyřku na ukazatel skóre nakonec zajistil druhý útok IHC. Květoňovu vyraženou ránu sebral junior Růžička (který naskočil za Kořánka) a naservíroval ji před bránu Mikeskovi. Ten se s ničím nepáral a rychlou střelou bez přípravy uzavřel účet zápasu.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek st., trenér Milevska:
„Myslím si, že jsme dnes nehráli špatně. Neproměnili jsme své šance, hlavně ve druhé třetině, kdy to bylo takové nahoru – dolů. Vychytal nás písecký gólman, který podal dobrý výkon.“

Karel Slabý, trenér Písku:
"My jsme šli do utkání s nožem na krku, potřebovali jsme vyhrát a podřídit tomu všechno! Byly tam přesilovky, bohužel se nám nepodařilo je využít, což mě mrzí, protože jsme si na ně připravili speciální formace. Určité zlepšení ale nastalo, chtěli jsme po hráčích víc střelby, to tam bylo a z toho pak přišel i tlak u branky soupeře. My na tom budeme pracovat dál, uvidíme, jak se nám to bude dařit, hráči si musí uvědomit, že musejí na ledě daleko více pracovat. My musíme hráče donutit k lepším výkonům - v obraně k větší poctivosti ve hře dozadu a v útoku častěji střílet. Nicméně si myslím, že jsme s Milevskem vyhráli naprosto zaslouženě, protože to z naší strany mělo lepší a stoupající tendenci."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy