Písek si se Žďárem hlavu nelámal

Před tím, že by mohl mít Miroslav Holec tak raketový nástup do zápasu, asi trenér Žďáru své svěřence před zápasem nevaroval, a proto se nemohl divit, že mu po dvanácti minutách Holec ve spolupráci s Veselým vyhnali brankáře Jedličku z branky. A když ani náhradník Saifr neznal protilék na písecké lektvary, které domácí často míchali v jeho bezprostřední blízkosti, a spoluhráči před ním píseckou střelbu téměř neopětovali, hosté pojedou domů s prázdnou. Dalšími střelci domácích byli Hauer, Kašpar a Květoň.
2.liga ČR sk. STŘED, 37. kolo, so 3.2.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Žďár nad Sázavou
6:1
5:0, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 3. Holec (Květoň), 11. Holec (Mikeska), 13. Veselý (Kořánek, Míka), 14. Hauer (Kica, Filipi), 19. Kašpar (Kica, Filipi), 47. Květoň (Řehoř, Holec) - 60. Bukáček (Pleva).

Vyloučení: 10:12 + Pleva a R. Sobotka 10 min.
Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 470.

Písek: Pinkas - Neckář, Burkoň, Hauer, F. Procházka, Veselý, Svoboda - Míka, Kořánek, Řehoř - Holec, Mikeska, Květoň - Kašpar, Kica, Filipi (od 40. min Růžička, Müller)
Žďár nad Sázavou: Jedlička (od 13. min Saifr) - Plch, Pleva, Koželuh, Smejkal, Doležal - Mühlfait, Sodomka, Sobotka R., Sobotka M., Kunstmüller, Plachý, Bukáček, Lojek, Havelka, Ptáček.
Nepříliš šťastně začal pro Písek zápas se Žďárem. Druhá minuta a Filip Procházku putoval na katr. Jak se ovšem ukázalo, tato přesilovka hostí byla pro celý zápas klíčová. Možná úspěšně ubráněná její první minuta Písecké nakopla natolik, že poté v podstatě po zbytek zápasu předváděli výkon téměř exhibiční. Písecký kotel, obnovený po několika zápasech, tak mohl často oslavně zatápět….

Zvláště když v čase 2:47, právě při oné zmiňované přesilovce hostí, Holec zatáhl puk do třetiny a pasíroval, pasíroval a pasíroval, až puk pod Jedličkou do branky propasíroval. A sám tomu možná nevěřil. 1:0.

Holec byl při chuti a vzápětí jeho průnik mezi dva beky zastavil nedovoleně háčkem Smejkal. Písek byl blízko skórování, skvělou kombinaci však zcela volný Holec kvůli známému hokejovému dilematu – mám střílet teď nebo až za chvilku, nevyužil.

Po přesilovce se konečně hra uklidnila a i hosté byli občas u puku, nikoli však u Pinkase. To u Jedličky byl zase Holec. A zase s pukem. A po precizním blafáku našli Písečtí za Jedličkou další dáreček. 2:0.

Dárků podobného typu však za Jedličkou přibývalo. Nahrával Kořánek a střílel Veselý. Precizní přesilovková kombinace. Jedlička si uvědomil, že to dneska není jeho den a odjel vystřídat, nahradil ho osmnáctiletý Saifr, junior hostující z Havířova.

Ale ani to nepomohlo. Hauer u puku, klička, uvolnění mezi kruhy, střela – 4:0. Velmi dobrá muška tentokrát seděla na čepelích píseckých hokejistů a hosté narůstající skóre přijímali stále s více svěšenými hlavami.

Poprvé za hosty vážněji zahrozil Pleva, ale Pinkas byl pozorný. Písku se dařil pressink, nedůrazné a nepřesné nahrávky hostí nacházely adresáta vskutku výjimečně.

Nedůraz hostů se projevil i při pátém gólu v jejich síti. Skórovat už mohl Kica, ale radši vyprášil betony brankáři, teprve následný odraz umístnil do síťky Václav Kašpar. 5:0.

V poslední minutě třetiny zahrozil hostující Lojek, Pinkase málem překonal, nicméně šťastný gólmanův zákrok nenarušil domácím pohodový den.

Na začátku druhé třetiny rozehrál Žďár přesilovku a že se rozhodl přistoupit do druhé třetiny mnohem zodpovědněji, dokumentoval skvělý Pinkasův zákrok proti tutovce nejlepšího hráče hostí Plachého.

Pak ztratil při rozehrávce puk ve středním pásmu Květoň a Pinkas zase ostřil zorničky, řítil se na něj opět aktivní Plachý. Ten ale při pokusu o střelu puk promáchl a nakonec vůbec nezakončil.

Přesilovky Písku byly nebezpečné, sebejistotou hýřili ostřílení Míka a Kořánek. Po střele Holce se puk zastavil na brankové čáře.

Kica poté napálil při vlastním oslabení tyčku a jen tím dokumentoval zmar Žďárských při přesilovkách. A to nepoučitelní hosté trnuli v té samé přesilovce ještě jednou, to rychlík Holec ujel 5 sekund před návratem Hauera do sóla, vyjetí Saifra a faul Koželuha však znemožnily změnu skóre.

Třetí třetina začala tradičně, chybou hostů při vlastní přesilovce. Ujížděl Kořánek a za katr musel po typickém faulu obránců v úzkých – hráč mi ujíždí - přitáhnu si ho hokejkou – Sobotka. A Písek zase úřadoval. Filipi střílel do tyčky, Kica vedle, pak Filipi taky vedle, Mikeska nezpracoval před prázdnou, zkrátka led před Saifrem mohla po pěti minutách třetiny rovnat rolba znovu.

Gól tak přišel, až když bylo na ledě kompletní osazenstvo. Kličkoval a nahrával Řehoř, Květoň už jen přiťuknul do branky. 6:0.

Poté se hra již uklidnila, Písečtí začali malinko „machrovat“ a přihrávka navíc někdy zastavila nadějnou akci. Hosté se dostávali k výraznějšímu ohrožení branky sporadicky, ale bylo stále více znát, že i domácí obrana už myslí víc na klec za Saifrem než na tu Pinkasovu. Ten však stále hrál o čisté konto.

To v posledních minutách skutečně viselo na vlásku. Kunstmüller s Plachým jeli sami na jednoho beka, Plachý špatně nahrál.

A pak se vlásek přetrhl. Když už se tleskalo do rytmu oslavných bubnů, napřáhl Bukáček a dal gól, o kterém si alespoň mohou Žďárští vyprávět na dlouhé cestě domů na Vysočinu. To ostatní totiž moc za řeč nestálo. Písek – Žďár 6:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy