CEB-PIS 5:0: V první přípravě ani gól

V prvnm přípravném zápase na nadcházející sezónu písečtí hokejisté podlehli v Českých Budějovicích domácímu extraligovému týmu 0:5. V dresu Písku se představilo několik mladíků z loňské juniorky, za České Budějovice nastoupil obránce Zbyněk Neckář i útočníci Štěpán Hřebejk s Michalem Vondrkou, kteří v uplynulé sezóně odehráli spoustu zápasů za Písek. V dresu Písku se naopak na ledě objevil útočník David Nedorost i českobudějovičtí obránci Jindra s Kotaškou. Nejprodutkivnějším hráčem zápasu se stal mladík Milan Michálek, autor dvou branek a jedné asistence.
Přípravné zápasy, přát, pá 1.8.2003
České Budějovice
Písek
5:0
10. Ondřej (R. Novotný), 13. R. Novotný (Michálek, Babka), 26. Michálek (Vondrka), 31. Šulčík (Suchánek), 57. Michálek (Šimánek). Rozhodčí: Kolísek - Kureš, Havlín. Bez vyloučení. Diváci: 600.
České Budějovice: Chábera (od 31. Kubeš) - Suchánek, Kolda, Mucha, Gýna, Macháček, Babka, Vomela, Z. Neckář - Rob, Štrba, Hřebejk, Lála, Mertl, Sailer, Šimánek, Michálek, Vondrka, R. Novotný, Šulčík, Ondřej, Bělohlav
Písek: Špiler (od 31. Pinkas) - Všetečka, Pindiak, Vokatý, Burkoň, Peroutka, Oranský, Jindra, Kotaška - Jelen, V. Kubeš, Mácha, D. Míka, Nouza, Šimek, Balabán, Brož, Kořánek, Květoň, Škoda, D. Nedorost
Domácí do zápasu doslova vlétli, Špiler musel zasahovat proti tvrdé Štrbově střele už v sedmnácté vteřině. Písecký brankář odolal i při Babkově pokusu od modré čáry, vychytal i Michálkův brejk. V desáté minuté vystřelil zápěstím Roman Novotný a Ondřej tečoval jeho střelu do sítě - 1:0. Budějovičtí tak korunovali svou převahu na hřišti. O tři minuty později se fanoušci v Budvar Aréně radovali podruhé. Novotný převzal Michálkovu přihrávku, objel padajícího obránce a prudkou střelou švihem vymetl pavučiny ve Špilerově brance - 2:0. Obrana prvoligového celku byla víc než propustná, Špiler musel řešit nájezdy Roba se Šulčíkem, nevyzrála na něj ani dvojice Mertl - Sailer. Neúspěch v kombinaci se při dalším nájezdu dvou hráčů na jednoho obránce snažil řešit individuálně Rob, jehož prudkou střelu příklepem vyrazil Špiler jen reflexivně.

První vážnější akce ve druhé třetině skončila hned gólem. Osamocený Michálek si píseckého brankáře napřed položil, aby mu následným blafákem nedal šanci zasáhnout - 3:0. Hned po vhazování se utrhli do brejku Lála se Sailerem, na Špilera ale nedokázali vyzrát ani tentokrát. První vážnější akce píseckého týmu přišla až ve třicáté minutě, když z prostoru pravého kruhu zkoušel Cháberovu pozornost Šimek. Nebezpečná akce byla pro hostující celek jistě vzpruhou, Písečtí začali útočit, ale do otevřené obrany vjel Vondrka a ranou do tyče hostující hráče zase zchladil. 36 vteřin po polovině zápasu rozvlnil síť za bezradným Špilerem Šulčík - 4:0. Hosté se vzhopili až pár minut před koncem druhé třetiny, pozornost vystřídavšího Kubeše zkoušel nadvakrát Jelen. Po rychlé kombinaci mohl snížit Balabán, nedokázal ale zvednou kotouč přes ležícího brankáře.

Písečtí asi zažili v kabině menší tornádo, do poslední části hry vstoupili jako vyměnění. Strážce domácí svatyně sice až na pár vyjímek neohrozili, ale zato betonovali ve čtyřech lidech. Z pohledného hokeje se tak stala bitva o každičký centimetr ledové plochy. Náskok mohl zvýšit Šulčík, ten však nedokázal bekhendem trefit odkytou bránu. Následně přestřelil i agilní Mertl. Ale obrovitý Pinkas se z čistého konta nakonec neradoval. Šimánek našel v prostoru mezi kruhy Michálka, ten zacílil, a nechytatelnou ranou zápěstím vypálil nad Pinkasovo rameno - 5:0.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy