Písek utrpěl v Jihlavě debakl!

Už třetí přípravný zápas v řadě píseckým hokejistům nevyšel. Na ledě Horáckého zimního stadiónu v Jihlavě prohráli 1:7, když sami nedokázali domácí Dukle vstřelit ani jednu branku. Tu jedinou, kterou inkasoval host v jihlavské brance Lukáš Hronek, totiž do vlastní branky nasměroval Petr Altrichter. Gól byl připsán navrátilci z Třince Martinu Bouzovi.
Přípravné zápasy, přát, pá 15.8.2003
Jihlava
Písek
7:1
3:0, 4:1, 0:0
Branky: 6. Bakus (Kaňkovský), 13. Čachotský, 19. Čachotský (Šmarda), 22. Jantovský (Adamec), 24. Bakus (Kaňkovský, Ševčík), 26. Jantovský (Šefčík), 33. Havel (Lazorišák) - 38. Bouz. Rozhodčí: Vokurka - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 6:10, navíc Šmátrala (Písek) 2+2+10, Vokatý (Písek) 5+DKU, Kořánek (Písek) 5+DKU, Bakus (Jihlava) 2+2+10, Havel (Jihlava) 5+DKU, Hlouch (Jihlava) 5+DKU, Sklenička (Jihlava) 5+DKU. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Jihlava: Hronek - Ševčík, Staněk, Šefčík, Duben, Morava, Šmarda, Lupač, Kolafa - Hlouch, Bakus, Sklenička - Jantovský, Altrichter, Adamec - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Cmunt, Havel, Lazorišák
Písek: Špiler (26. Pinkas) - Všetečka, Burkoň, Veselý, Peroutka, Vokatý, Oranský, Procházka, Svačina - Kubeš, Šimek, Jelen - Brož, Bouz, Kabát - Nouza, Šmátrala, Kořánek - Král, Pošmourný
Domácí Dukla odsoudila písecké hokejisty hned od úvodních minut střetnutí pouze do role statistů. Nejprve v šesté minutě využil výhodu dvojnásobné přesilovky Bakus a poté se dvakrát prosadil Čachotský. Do kabin se tak po první dvacetiminutovce odcházelo za stavu 3:0.

I ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Ledovou plochu zcela ovládali domácí, kteří hosty k téměř ničemu nepustili a naopak sami pokračovali ve svém střeleckém konzertu. V rozmezí čtyř minut nasázeli Jantovský s Bakusem do písecké branky další tři góly a definitivně tak vyhnali Špilera na střídačku.
Ovšem ani výměna stráží v jihočeské svatyni hokejisty Dukly nezastavila. Ve 33. minutě se totiž, po samostatné akci, blafákem mezi Pinkasovy betony prosadil Marián Havel a dostal tak Duklu do vedení 7:0. "Dvě třetiny hráli kluci přesně podle našich představ. Nejen že dokázali proměňovat šance, ale navíc se jim dařila i hra v přesilovce," nešetřil chválou na stranu svých svěřenců jihlavský kouč Petr Fiala. Ve 38. minutě však poprvé inkasoval i slávistický gólman Lukáš Hronek. Ten se dnes poprvé představil v jihlavské brance. Po závaru v brankovišti ho neštastně překonal vlastní spoluhráč Petr Altrichter.

"Zatímco prvních čtyřicet minut jsme sledovali hokejové utkání, v poslední třetině šlo především o zápas,", uvedl po střetnutí Fiala. Ten svým výrokem reagoval na dění v poslední dvacetiminutovce. V ní podráždění písečtí hráči neudrželi své pochodující nervy na uzdě a ve 48. minutě Šmátrala zcela zbytečně uhodil na ledě ležícího Kolafu do obličeje a odstartoval tak hromadnou bitku. Do ní se zapojily především dvě dvojice: domácí Havel se Skleničkou a hostující Vokatý s Kořánkem. "Myslíme si, že by se přípravné zápasy měli hrát v trochu jiném duchu. Soupeř začal hrát nečistě od stavu 3:0, v poslední třetině jsme se k tomu přidali i my a diváci tak asi v tu chvíli měli spíš pocit, že jsou na hokeji v Kanadě a ne v České Republice," vracel se k nepříjemní situaci z poslední třetiny jihlavský kouč. "Doufáme, že ty emoce během příštích 14 dnů vyprchají a my se z přípravného zápasu v Písku vrátíme všichni zdraví."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy