Tři góly během minuty obrátily zápas

Generálka na sobotní start první ligy se píseckým hokejistům vydařila, i když trenéři s jejich výkonem určitě spokojeni být nemohou. Byla to totiž Třebíč, která většinu utkání tahala za delší konec, a nebýt závěrečné kanonády domácích, odcházela hrstka nejvěrnějších fanoušků zklamána. O branky domácích se postarali Bouz, Jelen, Šmátrala a Brož, za hosty se dvakrát trefil exbudějovický Jiří Lála.
Přípravné zápasy, přát, út 9.9.2003
Písek
Třebíč
4:2
0:1,1:0, 3:1
Branky: 39.Bouz (Květoň, Šimek), 57.Jelen(Květoň, Bouz), 58.Šmátrala (Kubeš), 58.Brož (Míka)- 13. a 42.Lála (na obě Dolníček). Rozhodčí: Holub - Mitáš, Šperl. Vyloučení: 5:5 + Suchý(HST) 10min. Diváci: 250.
Písek: Pinkas (Špiler) - Všetečka, Vokatý, Kotaška, Pindiak, Veselý, Procházka, Burkoň, Oranský - Štefan, Šmátrala, Kubeš - Míka, Šimek, Brož - Kořánek, Volráb, Nouza - Jelen, Bouz, Květoň
Třebíč: Kučera – Kříž, Kališ, Suchý, Pecka, Mazanec, Hrbáček, Dusík, Sláma – Holý, Žiška, Fryauf – Lála, Dolníček, Kaňka – Hrůza, Zahradník, Topol – Mráz, Sobotka, Oliva.
První třetina začala ve svižném tempu, hráči se rozhodně před sobotním startem 1.ligy nešetřili. Žádný z celků neměl výraznější převahu, šance se rodily na obou stranách, ale využita zůstala do 20.minuty jediná. Ve 13.minutě v přesilovce z rychlého úniku skóroval pod Pinkasovo břevno Jiří Lála, tedy hráč Českých Budějovic, který se také ucházel o místo v písecké sestavě. Zužitkoval nahrávku Dolníčka.

Druhé dějství se příliš neodlišovalo od toho předchozího. Domácí se viditelně snažili o srovnání nepříznivého stavu, leč jejich snažení končilo takřka výhradně nepřesnostmi. Neposedný puk přeskakoval jejich hokejky a naopak pevně držel u těch třebíčských, Pinkas potom musel několikrát napravovat chyby obránců. Při příležitostech Dolníčka či Kaňky při něm stálo i štěstí.

Domácí se dočkali až v 38.minutě, když při početní výhodně rozebralo třebíčskou obranu duo Květoň, Bouz, exbudějovický Kučera se už přemístnit k druhé tyči nestihl.

Nerozhodný stav po dvou třetinách vybudil střelce do té třetí, ale kvality obou gólmanů, píseckého Pinkase i třebíčského Kučery, byly pro ně oříškem. Museli tedy spoléhat na "pomoc" soupeřovy obrany...

Se stavem náhle pohnul ve 42.minutě s velikou chutí hrající Dolníčkův útok, když spolupráce jeho centra s křídlem Lálou opět slavila úspěch - 1:2, využili tak školáckou chybu domácích. O osudu zápasu mohlo být rozhodnuto, kdyby Třebíč proměnila své další příležitosti, ale ani dvojnásobná přesila jí nestačila, stejně tak šance Sobotky s Fryaufem góly neskončily.

Čas plynul a s domácími to už nevypadalo dobře, rozehřála je až dobře sehraná kombinace v přesilovce tři minuty před koncem. Osamocenému Jelenovi zbývalo jen usměrnit puk do odkryté brance, ideálně mu namazal Květoň. Domácí radost ani neutichla a opět se puk zatřepetal za Kučerou. Nabuzený Šmátrala propálil z úhlu vše v cestě. Šokované hosty dodělal za dalších 30 vteřin Brož, který ujel třebíčským zadákům a překonal i vyjetého Kučeru.

Podtrhl tak účet utkání, které skončilo výsledkem 4:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy