Písek klopýtl doma s posledním týmem

Tři soupeře svedl dohromady středeční zápas devátého kola druhé ligy. Písek, Vajgar a rozhodčí Němec připravili fanouškům nevšední hokejový zážitek. V prvních dvou třetinách měli utkání pod kontrolou hokejisté, šance se střídaly na obou stranách. V tabulce třetí Písek měl proti poslednímu týmu lehce navrch, ale branky nedával. Ve třetí třetině doslova ovládl dění hlavní rozhodčí a nepustil ho ze svých otěží až do konce zápasu. Nejsilnější hokejový moment však předvedl domácí brankář Filip Kubiš, který několik okamžiků před koncem základní hrací doby zneškodnil ojedinělým zákrokem gólovou střelu jednoho z hostujících hráčů, a i díky němu se body rovným dílem dělily. Nic na tom nezměnilo ani pětiminutové prodloužení. Branky Písku vstřelili Nikodém a Řehoř.
2.liga ČR sk. STŘED, 9. kolo, st 24.10.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Jindřichův Hradec
2:2p
0:0, 1:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 29. Nikodém (Veselý, Vokatý), 45. Řehoř (Burkoň) - 35. Vachulka (Ištvánik), 48. Dvořák (Vachulka, Ištvánik).

Rozhodčí: Němec - Štofa, Beneš.
Vyloučení: 8:12 + Míka (P), Vokatý (P) 10 min., Vokatý 20 min., Kořánek trest ve hře.
Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 480.

Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kříž, Procházka F., Vokatý, Kalečík, Veselý - Řehoř, Kořánek, Míka - Hovora, Vondřich, Nikodém - Kašpar, Filipi, Kica - Mošovský, Novák, Mikeska - Pošmourný.
Jindřichův Hradec: Štefl - Vachulka, Štěrba, Cikán, Král, Ištvánik Martin, Ištvánik Michal, Cmel (Picka, Zourek) - Mazanec, Dvořák, Formánek, Cmunt Jiří, Mikš, Novotný, Cmunt Roman, Šulčík (Kašpárek, Navrátil)
První třetina byla z obou stran velmi vlažná. Mírně navrch v ní měli Písečtí, hosté však měli v brance pozorného Štefla, který byl v prvních dvaceti minutách bezchybný a se šancemi Míky, Burkoně i Kici si poradil. Filip Kubiš v kleci domácích neměl v první fázi příliš práce, nejvíce ho ohrozil nájezd dvojice Novotný – Formánek, který také gólem neskončil.

Na začátku druhé části prováhaly oba týmy velké příležitosti na vstřelení úvodního gólu. Nejprve to byli domácí, kteří nevyužili minutovou dvojnásobnou přesilovku, bezprostředně poté i hosté, ti pohrdli dokonce samostatným nájezdem. Jmenovitě to byl Štěrba, který naskočil od trestoměřičů a hned dostal přesně na svoji útočnou modrou velmi nepřesnou přihrávku z přesilovkového zámku Písku. Kubiš se při tomto sólu vyznamenal.

Druhá třetina přesto přinesla úvodní branky obou mužstev. Za Písecké se prosadil v 28. minutě útočník Libor Nikodém, který vyzrál na sparťanskou dvojku Štefla v brance Vajgaru střelou švihem z kruhu, čímž si připsal svoji první letošní trefu.

Náskok mohl zanedlouho Nikodém navýšit, ale zblízka přestřelil. Z pracně vybudovaného vedení se však Písečtí neradovali dlouho. Po šesti minutách totiž srovnal při přesilovce od modré čáry vypálivší expísecký bek Josef Vachulka.

Poslední třetinu začali lépe domácí, podpořeni přesilovkami dokázali hosty zatlačit a ze závaru v 45. minutě podruhé Vajgaru odskočili. Do sítě svého bývalého týmu se trefil Jan Řehoř.

Vedení Písku vydrželo tentokrát jen tři minuty, ve dvojnásobné přesilovce se po bezchybně zvládnuté rychlé kombinaci trefil Marek Dvořák. Opět u toho byl obrovitý Vachulka, který si připsal asistenci.

Svérázné posuzování a vylučování dále pokračovalo, což bylo moc na nervy postupně Míky, Kořánka i Vokatého. Tato písecká trojice si ve třetí třetině připsala většinou za nesportovní chování celkem 67 trestných minut. Na rozhodčího Němce nebudou mít nejlepší vzpomínky hlavně Vokatý s kapitánem Kořánkem, kteří obdrželi vyšší tresty a utkání nedohráli. Druhý jmenovaný může čekat za udělený trest ve hře stop na několik příštích zápasů.

Písek se tedy v samém závěru ocitl ve třech, ale hosté z výhody nic nevytěžili. Také proto, že i je kompenzující sudí brzy poslal do tří. Prodloužení mohl odmítnout Novotný, jenž pár vteřin před koncem zničehonic dostal ideální pas před Kubiše, ale písecký gólman zázračně zachránil.

Ani pětiminutové prodloužení vítěze prvního letošního derby Písku s Vajgarem najít nepomohlo, oba týmy ho odehrály odpovědně dozadu a žádná větší příležitost na rozhodnutí duelu se ani na jedné straně hřiště neurodila.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy