V dalším derby už Písek stoprocentní

Písek našel střelce. Jiří Vondřich dokazuje, že se Písek v žádném případě nemýlil, když zkušeného borce před sezónou najmul do svých služeb. Dvěma úvodními brankami položil Vondřich Milevsko na lopatky, a to, i když se díky Ulmanovi a Velíškovi cukalo, již nenašlo sílu na zvrat. Vondřichovi totiž sekundoval brankou Mošovský a v powerplay soupeře i Burkoň. Písek tak napravil zaváhání s Vajgarem a spolu s parními válci z Chrudimi a Benátek v lize dominuje.
2.liga ČR sk. STŘED, 10. kolo, so 27.10.2007
Milevsko
Písek
2:4
0:2, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 31. Ulman (Velíšek), 47. Velišek (Suchánek, Ulman) - 15. Vondřich (Hovora, Kašpar), 20. Vondřich, 35. Mošovský (Mikeska), 60. Burkoň. Rozhodčí: Souček - Beneš, Štofa. Vyloučení: 8:11, navíc Štych - Mil. (10). Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 600.
Milevsko: Svoboda - Procházka, Matouš, Velíšek, Ulman, Štych, Schmied, Votruba, Pitel, Štefan, Krejčí, Hamerle, Šperger, Šulčík, Fořt, Suchánek, Novotný, Muller, Urbanec.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Vokatý, Kalečík, Veselý, Kříž, Řehoř, Míka, Pošmourný, Mošovský, Mikeska, Novák, Kica, Hovora, Kašpar, Vondřich, Nikodém.
Zápas s nádechem derby se odehrál v sobotu v Milevsku, kde domácí vzduchotechnici hostili IHC Písek. Na utkání dorazilo také přibližně 35 fanoušků z píseckého kotle, kteří fandili opravdu parádně a svým hráčům vytvořili v Milevsku takřka domácí prostředí.

Utkání se skvělou atmosférou začalo z obou stran velmi aktivně. Hrálo se ve svižném tempu nahoru dolu. První branku vstřelili hosté z Písku, když Jiří Vondřich dostal pěkný pas od Radka Hovory a nekompromisně poslal puk za domácího gólmana Dalimila Svobodu. Poté byla hra velmi rozkouskovaná, důvodem bylo časté vylučování na obou stranách. Ještě do konce třetiny přišla podruhé chvíle Jiřího Vondřicha. V oslabení ukořistil kotouč v útočném pásmu a vteřinu před koncem první dvacetiminutovky upravil na 2:0. Hráči z Milevska reklamovali, že branka padla až po uplynutí hrací doby, ale nebylo jim to nic platné.

Druhá třetina začala vlažněji než první, nikdo se nikam nehrnul. Přesto se změnilo skóre - v přesilové hře v plné rychlosti vypálil od modré čáry Tomáš Ulman a prostřelil lapačku Filipa Kubiše. Potom sevřel Písek svého soupeře v útočném pásmu a milevský gólman měl co dělat, aby pochytal všechny pokusy hostů. Prosadil se až nechytatelnou dělovkou Karel Mošovský, kterému nabil Ondřej Mikeska. Druhá třetina se dohrála v poklidném tempu.

Třetí třetina začala tlakem domácích, z kterého borci v modrém dokázali vyprodukovat řadu přesilovek. Ve 46. minutě poslal sudí Písek do třech. Až tuto přesilovku dokázali vzduchotechnici překovat v gól, který vsítil od modré čáry obránce Milan Velíšek. Milevsko vycítilo šanci na získání bodů, začalo hýřit aktivitou a hrálo velmi dobře. V poslední minutě si vybrali domácí oddechový čas, po němž odvolali svého gólmana. Vhazovalo se v obranném pásmu hostů, kteří byli pod tlakem. Milevsku se podařilo vyhrát vhazování, ale po špatném nahození zachytil kotouč Tomáš Burkoň a přes celé hřiště dokázal trefit prázdnou milevskou klec – 4:2 pro Písek.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér píseckého mužstva: „Samozřejmě jsme rádi, že se vyhrálo a napravili jsme pověst z utkání proti Jindřichovu Hradci. Je to cennější výhra, protože je z derby, jak už jsem říkal, v derby jde všechno stranou a body a umístění, na to se v těchto utkáních nehraje. Musím všechny hráče pochválit, bojovali a výhru si doslova vydřeli a také se nám podařilo vyhrát, co se týče morálky. Zbytečné fauly, tohle mě trochu mrzí, pak se musíme bránit ve třech a máme obavy abychom nedostali branku. Jinak bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nám připravili na venkovní půdě skvělou atmosféru.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy