Vedení v derby Písek neudržel

Písečtí se sice ujali v Táboře vedení díky trefě obránce Tomáše Burkoně ze 14. minuty, ale poté už ale ani jednou nedokázali vyzrát na soupeřova gólmana. Zato domácí srovnali ještě do první přestávky, kdy gólem do šatny překonal píseckou defenzivu Žižka. Vítěznou branku Tábora vstřelil již ve 23. minutě Trieb a rozhodl tak o třech bodech pro Kohouty.
Pokud dosud čtvrtý Kolín v zítřejším utkání porazí doma Pelhřimov, odsune třetí Písek po dlouhé době za sebe.
2.liga ČR sk. STŘED, 15. kolo, so 24.11.2007
Tábor
Písek
2:1
1:1, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 19. Žižka (Heršálek), 23. Ševčík (Trieb) - 14. Burkoň (Hovora). Rozhodčí: Stach - Polonyi, Kreuzer.Vyloučení: 4:7, navíc Kořánek (10 min). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Tábor: Pipek - Heršálek, Kanov, Škulina, Trieb, Chaloupka, Karpíšek, Klimeš, Kocar, Kupec, Mrkvička, Ficek, Žižka, Ševčík, Hubáček, Ježek, Pechánek, Gyori.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Procházka F., Kříž, Vokatý, Veselý, Kalečík - Řehoř, Kořánek, Nikodem, Kašpar, Mošovský, Mikeska, Pošmourný, Kica, Novák, Vondřich, Míka, Hovora, Filipi.
V patnáctém kole druhé ligy čekalo písecké hráče další jihočeské derby, tentokrát na ledě Tábora. V brance hostujícího mužstva se opět představil Filip Kubiš, jenž muset zasahovat hned v prvních vteřinách sobotního šlágru. Ševčík vyslal dělovku od modré a Ficek z dorážky nebezpečně dorážel. Kubiš ovšem ukázal, že nebude tak lehké ho překonat. Táborští hráli od začátku velmi aktivně a mohl se prosadit také Kocar, ale jeho střela mířila nad horní tyčku hostující branky. Na začátku sedmé minuty přišlo první vyloučení utkání, Kica byl přísněji potrestán za háček na Kupce. Přesilovka domácího mužstva nebyla příliš vydařená a hostující čtveřice měla puk pod kontrolou. Zbrklost Tábora vedla dokonce k zakázanému uvolnění v přesilovce. Když byli Písečtí opět v plném počtu, prokličkoval se Filipi až před domácí branku, kde v souboji s Pipkem přestřelil branku. V přečíslení dvou proti jednomu se na druhé straně objevil Kocar ve dvojici se Žižkou, které bránil osamocený Svoboda. Po výměně kotouče nakonec tvrdě vystřelil Kocar, jeho střela ale neohrozila hostující branku, jelikož mířila mimo Kubišovu klec. Vyloučení Mikesky a Mrvičky znamenalo pokračování ve čtyřech hráčích na obou stranách. Po velepovedené akci se jako první radovali hosté z Písku. Hovora na modré nabil Burkoňovi, který poslal kotouč za Pipkova záda – 0:1. První třetina ale přinesla také vyrovnání – Žižka se v nájezdu na Kubiše prosadil střelou pod horní tyčku – 1:1.

Ve druhé třetině mohl vrátil vedení na stranu píseckých hokejistů Řehoř, do střely mu ale vložil Heršálek svoji hůl, a tak rána neměla chtěný směr a razanci. Zkušený Györi si dokázal v píseckém pasmu vynutit faul Svobody. Taborští svoji příležitost proměnili ve vedení – v čase 22:39 využívá přesilovku, po nahrávce Trieba, Ševčík – 2:1. Hosté se snažili co nejrychleji odpovědět, Novákův pokus těsně minul horní tyčku Pipkovy branky. Dvojice Kica – Kašpar způsobila před táborskou brankou velké pozdvižení, změnu stavu sebral Kicovi z hokejky Pipek. Taborský brankář podržel své mužstvo také v dalších krušných chvilkách, o které se postaral Mošovský, jenž byl posléze vykázán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Také domácí hráči Tábora vyzkoušeli pozornost Kubiše, Kocar přesně nahrál Gyorimu, jenž lišácky prokličkoval píseckou obranu, v koncovce byl na Kubiše krátký. Píseckému manšaftu se po prohřešku táborského Škuliny naskytla dvouminutová početní výhoda k pohnutí s nepříznivým stavem. Písečtí ji proměnit nedovedli a v pěti proti čtyřem si zahráli také domácí, když si nedovoleně počínal Vokatý. O druhou přesilovkovou trefu se ale nikdo nepostaral. Ke konci druhé fáze utkání se před Pipkem opět vytvořil závar, mladý brankář ale dokázal vleže podržet svůj tým v brankovém vedení po čtyřiceti minutách.

Ve třetí třetině zasahoval jako první domácí brankář, který střelu z dálky podržel ve své lapačce. Následovalo vyloučení Filipiho, který vyfasoval dvouminutový trest za hákování. Chaloupkova střela z početní výhody se mihla kolem Kubiše, byla však mimo ohrožení jeho svatyně. V dalším průběhu táborské přesilovky byli více u kotouče Písečtí, Hovora dokonce vyvezl touš až za Pipkovu branku. Když byli hosté opět kompletní, vrátili se dotírající hráči z Písku před Pipka. Ten musel čelil další spoušti střel, hostující koncovka byla prachmizerná a navíc Pipek chytal velmi dobře. Mezi ležící skupinku hráčů vystřelil Filip Procházka od modré čáry, Pipek se také proti jeho kanónové střele vyznamenal. Táborští šetřili vteřinky a dvakrát po sobě vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. V osmapadesáté minutě jihočeského debry byl potrestán dvěma minutami Kupec a Táborští šli do čtyřech. Minutu poté skončil puk v Pipkově brance a všichni, včetně samotného brankáře, si mysleli, že je vyrovnáno. Opak byl ale pravdou, branka nebyla uznána pro signalizovaný trest pro hostujícího Kořánka. Kapitán píseckého mužstva dostal kromě dvou minut také desetiminutový trest a do hry již zasáhnout nemohl. V závěru vyhecovaného utkání přišlo ještě vyloučení na obou stranách. Píseckému mužstvu se vyrovnal nepodařilo, a tak podlehlo Táboru těsně 1:2.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér píseckého mužstva: „Především musím říct, že jsme soupeřovi darovali dva góly. Udělali jsme dvě chyby, za které jsme byli potrestaní. Ze strany soupeře tam chyby samozřejmě také byly, ale my je využít nedokázali. První obdržená branka padla po chybě ve středním pasmu, druhá zase poté, kdy držel jeden z hráčů příliš dlouho kotouč na holi místo toho, aby jej jednoduše vyhodil. Kdyby se tohle nestalo, mohl to být úplně jiný zápas. Byla to hra chyb a my jich asi udělali více. Zakončení není stále dobré, na vstřelení branky se strašně nadřeme. Chybí nám útočník, který by tohle vzal na sebe a zakončil. Ve třetí třetině jsme se snažili, rvali jsme se o výsledek, bohužel nám chybělo trochu štěstí. Pak přišla sporná situace, kdy dva hráči spadli na led, my jsme dali branku a skončilo to tak, že branka nebyla uznaná pro signalizovaný faul. Tuhle akci bych ještě chtěl vidět podrobněji na videu. Závěr byl už hodně hektický a dopadlo to tak, jak to dopadlo.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy