Písek doma dovolil Táboru vyhrát

Po dvou prohraných utkáních se zahraničními soupeři, přišla prohra další. Přitom to byli právě Písečtí, kteří otevřeli brankový účet utkání, když se hned v úvodu zápasu střelecky prosadil Ondřej Pošmourný. Šest zraněných hráčů na marodce i to je možná jednou z příčin prohry píseckého mužstva. Trenéři se však shodují na jiném: "Nedůslednost jak v obraně, tak v útoku, sehráli jsme nejhorší přípravný zápas a s tímto výkonem nemůžeme vyhrát." Teď mají svěřenci Rybáčka a Malého zápasovou pauzu, v neděli je vyzve na svém ledě celek HC VHS Benešov.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., st 29.8.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
1:4
1:0, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 3. Pošmourný - 22. Korbela (Voříšek), 38. Ševčík (Ficek), 44. Kupec, 56. Klimeš (Ficek).
Písek: Pinkas - Svoboda, Burkoň, Kříž, Kalečík, Procházka F., Procházka M. - Řehoř, Míka, Vondřich, Novák, Kica, Kašpar, Mošovský, Pošmourný, Růžička.
Tábor: Anderle (30.Pipek) - Klimeš, Kratochvíl, Heršálek, Trieb, Škulina, Pechánek, Žižka, Mrkvička, Ševčík, Ježek, Hubáček, Voříšek, Stoklásek, Kupec, Korbela, Mikeska, Ficek, Lidral.
Utkání, v němž se utkali dva soupeři z jihu čech, začalo nepřesným pasem k modré útočné na Pošmourného, které skončilo zakázaným uvolněním domácích hokejistů. Po dalších sedmi vteřinách hry opět zazněl hvizd rozhodčího a přišla první přesilová hra pro domácí celek. Bezpečné bránění hostů však písecké hokejisty k ničemu ostřejšímu nepustilo. Když byli Taborští kompletní, přišlo to, co se na domácí straně očekávalo v přesilovce - nikým nekontrolovalý Pošmourný z dorážky rozvlněl síťku poprvé - 1:0. Snaha hostujících útočník o rychlé smazání jednobrankovéo manka byla marná, skončila totiž zakázaným ulolněním. Naopak Písečtí měli na hokejkách další slibnou akci, když bleskurychle ujížděl Novák, jeho spoluhráč Vondřich byl v třetině soupeře dříve a odpískal se offside. Po přihrávce Řehoře mohl pálil nikým nechráněný Míka rána ale nesedla podle jeho představ a šourající se kotouč Anderle bezpečně podržel pod svou rukavicí. Zato Táborští se do této chvíle jen těžko dostávali do akce, při jedné z nich velmi tvrdě atakoval Ševčík Pinkase, ovšem při další Mikeska tečoval střelu těsně mimo Pinkasovu klec a z té samé akce ještě orazítkoval příklepem levou tyčku Pinkasovy branky. Na straně druhé Mrkvička zastavil faulem prodírajícího Kicu. Přesilová hra domácích - Mošovský poslal pas zpoza branky na Vodřicha, který z brankoviště nedokázal propašovat kotouč za záda gólmana Anderleho, toť první a asi největší šance této přesilové hry. Hosté dostali vyhodu 73 vteřin v přesilovce 5 proti 3 když zastavil Kica nebezpečně pronikajícího Mikesku. Překombinovanost na hokejkách proti dobře bránící trojici domacích, tak by se dala be zkratce shnout přesilová hra hostů, při které se Písečtí bez potíží vrátili do pěti.

Druhá třetina začala pro domácí menším trestem pro hráčskou lavici, který si šel odpykat Růžička. Klimeš od modré ohrozil Pinkase, jenž měl zakrytý výhled, rána nebyla kvalit nejvyšších a tak ji Pinkas bez problému zneškodnil. A přislo vyrovnání, v čase 21:34 se v pěkné kombiaci trefil přesnou ránou k tyči Korbela po přihrávce Voříška. A začalo se hrát od začátku. Vyrovnání písecké hráče o síly nepřipravilo - Burkoňovu jedovatou střelu v přesilovce musel Anderle tečovat do ochranné sítě. Sotva skončil trest jednoho táborského hráče, už putoval na tresnou lavici další.Když Písečtí konečně zavezli v přesilovce kotouč, tak je rozhodčívykázal z třetiny přísným offsidem. V polovině utkání se do hostů postavil Václav Pipek, který vystřídal exbudějovického Anderleho. Následovala dvě zakázaná ulolnění a hra se začala kouskovat. Hosté se začali rozmáhat v písecké třetině, výborně se v obraně zapojil Vondřich, který navíc bezpečně vyvezl kotouč až do útočné třetiny. Jedno přerušení za druhým - pokud se nepískalo zakázané uvolnění,tak se pískalo vyloučení. V přesilovce domacích naservíroval Vondřich Mošovskému, který se ránou bez přípravy trefil do Pipkovi připravené hrudi. Nevyužité šance na straně jedné přinesli branku na straně druhé - v čase 37:18, po nahrávce Ficka střelou z voleje posílá svůj tým do vedení Ševčík. Závěr druhé části patřil střednímu pásmu, kde bylo k vidění několik osobním soubojů.

Začátek třetí části a opět vyloučení a to na straně hostujcího Tábora. Místo píseckého vyrovnání to byli ale opět hosté, kteří vstřelili branku. Třetí branku za Pinkase propasoval David Kupec. O brzké snížení se snažil Vondřich s kombinaci s Řehořem, plány jim ale překazil dobře nanaděný gólman hostů Pipek a následné zakázané uvolnění z hole Voříška. Obě mužstva hrála kompletní, přitom písecké snažení připomínalo přesilovou hru domácích, která přišla v zápětí. Počet na ledě se ale brzy vyrovná když na tesnou putuje Vladimír Novák. Hra ve čtyřech zase lépe seděla Táboru, jehož hráči měli puk na svým holích pod větší kontrolou. Písecký Vondřich mohl snížit střelou z mezikruží, pálil ale do dobře připaveného Pipka. Písečtí postupem času začílali pociťovat nervozitu a místo zužování soupeřova náskoku se nechávali zbytečně vylučovat. Přesilovkové uzavření taborských hráčů ve své útočné třetině překazil až Kříž, který výborně vypíchl táborským zadákům puk a ještě vytvořil slíbnou šanci pro své spoluhráče. Ale jen se Písečtí dostali na chvilku do čtyřech, opět je postal do třech Míka. Z dvojnásobné přesilovky přidal čtvrtý táborský zásah Klimeš jemuž asistoval Ficek. Písecká snaha začala opadávat. Jediný, kdo mohl pohnout s nepříznivým stavem byl Kica ale ani on na Pipka recept nenašel. Táborští už si svůj náskok dokázali pohlídat a odvezli si z Písku výhru 4:1.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: "Utkání se mi nelíbílo, rozladilo mě, podali jsme nejhorší výkon ze všech utkání v přípravě. Nedůslednost jak v obranné tak v útočné činnosti."

Jaroslav Pařízek, trenér Tábora: "My jsme dneska poprvé hráli v nějakém režimu, protože teď končíme čtvrtý týden přípravy. Je to příprava, takže to beru jako herně kondiční stránku. Zhruba od desáté minuty mužstvo začalo bruslit, začalo hrát důrazně a v pohybu, myslím, že výhra je zasloužená ale nedělám z toho žádné závěry, doma jsme prohráli, tady vyhráli a taková příprava je."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy