Fantazie - desátá výhra za sebou!!!

Hodně zavzpomínat by musel písecký fanoušek, aby přišel na něco podobného. Jeho tým vyhrál desetkrát za sebou! Vynikající formu si drží Písečtí jen několik týdnů před rozhodující fází soutěže, již jen pět zápasů a bude se hrát v play-off o bytí a nebytí. Domácí si ani proti Roudnici nedělali problém, brzy se dostali do vedení a to postupně zvětšovali až do konečné podoby 5:1. O góly se podělili Novák, Nikodém, Mikeska, Vokatý a Kašpar, čisté konto zkazil Pinkasovi Zuziak. Písek zůstává třeti, čtvrtému Milevsku již utekl na bezpečný bodový rozdíl.
2.liga ČR sk. STŘED, 29. kolo, so 2.2.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Roudnice
5:1
1:0, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 14. Novák (Míka, Kica), 23. Nikodém, 31. Mikeska (Kořánek, Řehoř), 42. Vokatý (Mikeska, Kalečík), 45. Kašpar (Kica, Míka) - 33. Zuziak (Gebelt, Žemlička).

Rozhodčí: Wurtherle - Ledinský, Sekula.
Vyloučení: 5:5.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Vokatý, Kalečík, Hauer, Procházka F., Kříž - Kica, Míka, Kašpar - Slavík, Vondřich, Nikodém - Novák, Mikeska, Kořánek, Řehoř.
Roudnice: Kareš (47. Davídek) - Šrek, Kosejk, Zenk, Žemlička, Zuziak, Petrlík, Novák, Pištěk, Hnátek, Neč, Vaneček, Gebelt, Sailer
Hned na začátku utkání zatlačili Písečtí soupeře do jeho třetiny. Závar před Karešem připravil pro gólmana hostů hned dva zákroky najednou. Tlak pokračoval i nadále a domácí mužstvo mohlo jít ve druhé minutě do vedení, Vondřichovi se ale nepodařilo dobře usměrnit skákavý kotouč. Úvod byl z domácí strany famózní a namnožené šance volaly po gólu. Po třech minutách se podařilo hostům vyhodit puk na zakázané uvolnění a Roudničtí si mohli na chvilku vydechnout. Mužstvu z Polabí pomohla k vyrovnání tepma hry přesilovka, když byl na začátku deváté minuty vyloučený Míka. Jihočeši oslabení sehráli excelentně a dokázali dokonce vyvézt puk do útočného pásma a přinutit Kareše k přerušení. Veterán Žemlička ukázal, že ještě nezapomněl hrát hokej a elegantně projel celým kluzištěm jako nůž máslem, výborně se ho v konečné fázi šanci zmocnili písečtí obránci a připravili jej o zakončení. Otevřít skóre mohl písecký Mikeska, jeho střela s nápřahem ale mířila mimo Karešovy tyče. O třináct vteřin později šli již Jihočeši do vedení - David Míka vystřelil puk na branku, touš se nebezpečně odrazil od mantinelu před hostující kysnu, kde se jej zmocnil Kica, vylepšil příležitost Novákovi, jenž se střelou švihem nemýlil – 1:0. Sporný moment nastal v polovině sedmnácté minuty, kdy domácí propašovali kotouč za brankovou čáru, rozsvítilo se také červené světélko nad brankou, rozhodčí ale ku překvapení všech rozpažil.

Druhá třetina začala hodně laxně a hosté dvakrát za sebou vyhodili puk na zakázané uvolnění. V třiadvacáté minutě šli domácí do dvoubrankového vedení – Nikodém nekompromisně obral o puk hostujícího obránce a z mezikruží prostřelil Kareše – 2:0. O minutu později mohli Písečtí svůj náskok zvýšit - Kica poslal pěknou přihrávku Novákovi, tomu se ale nepodařilo zpracovat puk podle představ a dostal se pouze do nevýrazného zakončení. Aktivní Kica byl strůjcem také u další šance Písku, na jejíž konci sám aktér zakončoval, Kareš si nebyl vůbec jistý, zda má kotouč pod kontrolou a nejistě se ještě otáčel do své branky. Krátce po polovině utkání přišla další branka Písku. Mikeska dostal „namazáno“ od Kořánka a po dobře povedeném blafáku přidal třetí branku – 3:0. Vstřelený gól domácí hráče nadopoval do další možnosti ke skórování – Burkoňovu střelu od modré Kareš vleže jen zázrakem vychytal. Nevyužitá šance na jedné straně přinesla branku na straně druhé – ve třiatřicáté minutě Gebelt našel dobře najetého Zuziaka a nejproduktivnější hráč Roudnice si zaskóroval také u Otavy – 3:1. Nicméně Jihočeši neztratili chuť do hry a pokračovali v okupaci Kareše. Vondřich si pohrál s hostující obranou, totéž chtěl provést také Karešovi, hostující gólman ale vystihl jeho záměr a nepřipustil zaváhání. Poté dostal Řehoř perfektní přihrávku před hostující branku, přetavit v branku ji ale nedokázal. V závěru druhé části hráli hosté přesilovku, kterou ve snížení nepřevavili.

Ve třetí třetině se v úvodu dostali hosté do dvojnásobného oslabení. Toho dokázali domácí využít již po osmi vteřinách a Vokatý měnil skóre na 4:1. V polovině pětačtyřicáté minutě promarnili Kica s Novákem vyloženou šanci, o pár vteřin později dobře předložil útočník se šestkou na zádech kotouč Kašparovi a Písečtí již vedli o čtyři branky – 5:1. Na začátku sedmačtyřicáté minuty došlo v brankovišti hostů k výměně gólmanů, kdy Kareše vystřídal Davídek. Sotva se roudnická třiatřicítka zorientovala mezi tyčemi, musela čelit velkému náporu Kořánkovy formace. Jmenovec extraligového forvarda z Budějovic Petr Sailer poté oslabil svůj tým, když byl potrestán dvěma minutami za hrubost. Davídek se hodně zapotil, navíc ho častokrát nechali spoluhráči ve štychu, přesto ale v oslabení podržel svůj tým několika perfektními zákroky. Ve třiapadesáté minutě obdržel menší trest Filip Procházka a Roudnice měla před sebou výhodu přesilové hry. Ta však netrvala dlouho a poměr hráčů na ledě se zanedlouho vyrovnal. O snížení se pokoušel Šrek, který nebezpečně vystřelil od modré, Pinkas na střelu dobře viděl a podržel ji před dojíždějícími hráči hostů v lapačce. Na začátku šedesáté minuty si Písečtí zahráli nepovoleně v šesti a po upozornění čárového rozhodčího se naposledy vylučovalo. Šestnáct vteřin před závěrečnou sirénou měl na holi šestou branku IHC Vondřich, při svém průniku ale nestihl propašovat touš za Davídka v řádné hrací době. Písečtí zaslouženě porazili předposlední celek západní skupiny 5:1 a zaokrouhlili počet za sebou jdoucích výher na deset utkání.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „V první řadě bych chtěl poděkovat klukům, že dokázali desáté utkání v řadě vyhrát. V zápase se objevila řáda velmi pěkných akcí, takže si hráči zahráli s chutí. Občas se ukázalo trochu nesoustředěnosti vyplývající z převahy, kdy se hráči tlačili dopředu, chtěli dát gól a otevřeli tím zadní vrátka a soupeř se párkrát dostal do přečíslení. Samozřejmě jsem na své svěřence pyšný, protože vyhrát desátý zápas v řadě, to o něčem svědčí a je super, že se mužstvu takhle daří. Teď nás opět čekají tři těžší zápasy, napřed utkání v Sokolově, potom doma s Jabloncem a v Řisutech. Máme týden volna, takže se budeme průběžně připravovat a já věřím, že se bude dařit i nadále.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy