Klatovy odstraněny, na Písek čeká II. kolo

První problém při postupu do první ligy si Písek v celku rychle vyřešil. Série s Klatovy byla sice co se hry týče povětšinou poměrně vyrovnaná, ovšem Písek dával o nějakou tu branku víc a zápasy tak až na jednu výjimku urval pro sebe. V rozhodující partii na klatovské šachovnici dal klatovským mat především rychlý jezdec Vladimír Novák, autor hattricku. Na soupeře pro další kolo musí Jihočeši ještě čekat, mezi kandidáty jsou Děčín, Tábor nebo Řisuty. Doslova šokem je vyřazení lídra tabulky západ Rokycan osmým týmem skupiny střed Velkým Meziříčím.
2.liga ČR sk. STŘED, ČF1, st 5.3.2008
Klatovy
Písek
2:4
1:2, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 5. Straka (Polák), 49. Setikovský - 5. Vokatý (Míka, Kica), 15. Novák (Řehoř), 40. Novák (Mikeska, Hauer), 58. Novák (Míka).
Rozhodčí: Jílek - Ledinský, Svoboda.
Klatovy: Halmoši, Tvrdík - Kalafut, Černý, Horník, Kreuzman, Holub, Kuželík, Straka, Polák, Holý, Kepl, Geltner, Čuban, Setikovský, Hobl, Dvořák, Vondryska, Plánička
Písek: Kubiš, Pinkas - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Hauer, Vokatý, Předota, Kica, Míka, Novák, Mošovský, Nikodém, Vondřich, Mikeska, Slavík, Kašpar, Řehoř, Hovora
Poprvé v utkání se přerušovalo již po osmi vteřinách, když Klatovští nasměrovali kotouč na zakázané uvolnění. Hned v první minutě si Písečtí vyprodukovali šanci a Míka z vrcholu kruhu vyzkoušel pozornost Halmošiho. O minutu později hosté zahráli dvakrát za sebou na icing. Ve čtvrté minutě se poprvé vylučovalo. Řehoř podrazil Straku a za svůj čin musel pykat. Po čtyřiadvaceti vteřinách Klatovští využili početní výhodu – Polák tvrdě vystřelil od modré a Straka přesměroval puk za Kubišovy záda – 1:0. Písečtí však dokázali po dvaceti vteřinách zareagovat a po souhře Míka – Vokatý se druhý jmenovaný dokázal brankově prosadit. Za začátku sedmé minuty se opět vylučovalo, když se po závaru před píseckou brankou provinil Kica. Hosté dobře bránili a téměř nic Západočechům nepřipustili. Po minutě klatovské přesilovky se počet hráčů na ledě srovnal. Domácí hráli v šesti a čárový Svoboda si toho dobře všimnul. Po šestatřiceti vteřinách odstartovala početní výhoda hostů, v které pouze jedenkrát ohrozil Halmošiho střelou od modré Vokatý. V čase 14:06 šli Písečtí poprvé v utkání do vedení – Řehoř našel Nováka a ten si s Halmošim ukázkově poradil – 1:2. Klatovští chtěli ihned po vyhraném buly srovnat krok a Čuban měl na holi slibnou příležitost, jeho zakončení ale bylo tečováno a skončilo vysoko nad brankou Kubiše. V polovině osmnácté minuty šli hosté do oslabení. Přesilovka hráčům Klatov nevyšla nejlépe a puk skončil v zakázaném uvolnění, po kterém se hra přesunula před Halmošiho.

Druhá fáze středečního zápasu odstartovala zakázaným uvolněním Klatov. Ve dvaadvacáté minutě se dostal do střely hostující Novák, Halmoši na ni ale dobře viděl a odrazil ji do bezpečí. O minutu později zkoušel z dobré pozice vystřelit Mikeska, jeho prudký pokus podržel Halmoši pro jistotu v rukavici. Také Klatovští si vytvořili šanci, Polákovo zakončení ale nezamířilo mezi Kubišovy tyčky. O minutu později fauloval v obraně Písku Slavík a byl potrestán menším trestem za napadení. Velmi dobré oslabení sehráli Písečtí a Kica si dokonce zaútočil na Halmošiho. Poté se Slavík vrátil na led ale hosté nebyli kompletní příliš dlouho – Vokatý vyhodil z obrany puk mimo hrací plochu a za zdržování hry odešel sedět. Klatovští si vytvořili obrovský tlak, který vyvrcholil obrovskou šancí – Čubanova dorážka se ale opřela o levou tyčku hostující branky. V sedmé minutě druhé části neudržel nervy na uzdě Polák a po zásluze obdržel osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Ve čtyřiatřicáté minutě fauloval Hovora a pár vteřin poté k němu přisedl Vokatý. Klatovští tak dostali možnost bez osmi vteřin dvouminutové přesilovky pět na tři. Gentner zbytečně fauloval v útočné třetině Klatov a domácí dvojnásobná přesilovka se změnila na jednoduchou. Ve čtyřicáté minutě Písečtí přidali třetí branku – Mikeska vyslal v oslabení dlouhým pasem Nováka a ten střelou pod horní tyčku vymetl pavučiny Halmošiho růžku – 1:3.

Na začátku třetí periody nasměrovali domácí touš na icing. Jednačtyřicátá minuta také přinesla vyloučení Horníka. Řehoř v tandemu s Novákem přečíslili domácí obranu, na Halmošiho ale vyzrát neuměli. Chvilku nato si Jihočeši vytvořili v přesilovce obrovský tlak, který nakonec skončil pod výstrojí klatovského brankáře. Když byli domácí kompletní, také oni si s chutí zaútočili – Polák projel píseckou obranou jako nůž máslem, v zakončení ale nebyl úspěšný a přestřelil. V šestačtyřicáté minutě se objevil v ideální situaci Míka, jeho pokus se otřel o vnější část konstrukce Halmošiho branky. V čase 48:31 Kubiš zaváhal a Setikovský ho lehkou střelou překonal – 2:3. Klatovské hráče vstřelená branka hodně nabudila a za bouřlivé podpory svých fanoušků domácí málem vyrovnali – střelu Holého ale zlikvidoval ramenem bezchybný Kubiš. Ve čtyřiapadesáté minutě dostali Klatovští možnost k vyrovnání, když odešel Slavík ke dvěma minutám za napadení. Písecké oslabení ale nemělo chybu – Vondřich ukázkově vyvezl kotouč a ve středním pásmu si s ním ještě pohrál a šetřil pro hosty vteřinky. Chvíli poté, když už byli Písečtí v plném počtu, ohrozil Kubiše střelou od modré čáry Kreuzman, skóre se ale neměnilo. V době velkého tlaku Klatov ujel všech svým protihráčům Novák a na dvakrát překonal Halmošiho, čímž dokonal svůj hattrick. Závěr si už Písečtí dobře pohlídali a ukončili tak Západočechům sezónu.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Byl to naprosto odlišný zápas od toho předešlého. Mužstvo nastoupilo s obrovským odhodláním a hráči chtěli odčinit úterní prohru, což se jim povedlo. Byli výborně nažhavení a namotivovaní a to si myslím, že se projevilo hned poté, co jsme obdrželi branku a bleskově na ni zareagovali. Pak jsme vytáhli utkání na 3:1 z našeho pohledu, soupeř ale snížil na rozdíl gólů, nicméně v závěru jsme si vítězství pojistili čtvrtou brankou. Velmi dobře hrál Vláďa Novák, který zaznamenal hattrick a zároveň se podílel na rozhodujících trefách. Já bych chtěl hráčům mockrát poděkovat, protože zvládli sérii dobře. Základem byla dvě domácí vítězství a potom jsme si věřili, že v Klatovech sérii dotáhneme. Klatovy byly silným soupeřem, který měl na své soupisce řadu kvalitních hráčů. Lidé, kteří se tam pohybují kolem hokeje, jsou naprosto v pohodě. Bohužel je tam také druhá skupina a tou jsou někteří fanoušci, kteří šedesát minut nespokojeně nadávají a plivou na soupeřovu střídačku. Tohle nemá s hokejem vůbec nic společného.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy