Písek bojoval, ale sezóna pro něj končí

Hokejisté Písku končí v sezóně 2007/08 svou pouť ve čtvrtfinále play-off. Na zimním stadionu ve Slaném podlehl Písek ve čtvrtém zápase Řisutům 2:4 a je vyřazen. Po dvou zbytečných chybách v první třetině se dvakrát trefil po samostatném nájezdu Josef Zajíc a když v polovině zápasu inkasoval Filip Kubiš třetí branku od Václava Klause, zdálo se, že Písku už nepomůže ani živá voda. Jenže Marek Vokatý s Janem Řehořem v rozpětí několika sekund snížili na rozdíl jediné branky. 20 vteřin před druhou sirénou pak Kica sahal po vyrovnání, ale napálil jen brankovou konstrukci. Ve třetí třetině Řisuty zdržovaly a urputně bránily. V závěru Písečtí hráli po faulu Vokatého ve třech proti pěti. Přesto zkusili power-play a inkasovali počtvrté.
2.liga ČR sk. STŘED, ČF2, so 15.3.2008
Řisuty
Písek
4:2
2:0, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 4. Zajíc (Landa), 11. Zajíc (Scherzl), 29. Klaus (Hegenbart, Aschenbrenner), 59. Scherzl (Janega) - 35. Vokatý (Mošovský, Vondřich), 36. Řehoř (Míka, Kašpar). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Kubiš - Burkoň, Vokatý, Jelínek, Hauer, Předota - Kica, Míka, Kašpar, Řehoř, Novák, Mošovský, Vondřich, Hovora, Nikodém
Sobotní čtvrté utkání slibovalo již před svým začátkem atraktivní souboj. Samotný úvod se ale kvůli výměně rozbitého plexiskla o pár minut posunul a tak napínaví fanoušci nervózně pozorovali práce za hostující brankou. Začátek utkání připravil řadu možností před Schwambergerovou brankou, po které si Písečtí vynutili přesilovku. Ta ale nedopadla, z pohledu hostů, vůbec dobře – v brejku se ocitl osamocený Zajíc a kličkou přelstil Kubiše – 1:0. Písečtí po obdržené brance ztratili sebevědomí ze začátku a to se pomalu ale jistě přelévalo na domácí hokejky. V desáté minutě Jihočeši špatně rozehráli a tváří v tvář se podruhé v zápase objevil před Kubišem Zajíc. Zkušený útočník ukázal, že tyto momenty zvládá stále dobře a poslal Buldoky do dvoubrankového vedení – 2:0. První perioda ještě přinesla dvojnásobnou přesilovku hostů, výrazný tlak před Schwambergerovou klecí však zůstal bez využití.

Úvod druhé dvacetiminutovky přinesl v přesilovce Písku několik příležitostí hostů na snížení, Schwamberger byl ale výtečný a všechny pokusy Jihočechů tlumil svou výstrojí. Nemalý počet šancí hostů byl ale brzy zastíněn – Klaus z dorážky překonal Kubiše a Řisutští již vedli o tři branky – 3:0. V polovině pětatřicáté minuty ale také Písečtí přece jenom udeřili – po přihrávce Mošovského střelou k tyčce upravil stav utkání Vokatý - 3:1. Písečtí rázem ožili a ihned po buly začali obléhat řisutskou branku, která byla po dvaceti vteřinách opět dobyta. Po střelách Kašpara a Míky napotřetí dopravil puk za Schwambergerovy záda Řehoř - 3:2. Poslední minuty prostřední části přinesly další várku střel, avšak Schwamberger odolával. Závěrečné vteřinky čtyřicáté minuty ještě připravily obrovskou šanci hostujícího Kicy, vyrovnání se ale Písečtí nedočkali.

Třetí třetina byla od začátku do konce hodně natahovaná – častá vyloučení střídaly opakované strkanice. Domácí hráči bedlivě bránili a těsný náskok Řisut mohl v přesilovce vylepšit Mádl, jeho jedovatý pokus ale excelentně Kubiš vykopnul betonem. Na druhé straně mohl přinést vyrovnání pro hosty Mošovský, v těsné blízkosti Schwambergera ale neuspěl. Závěr základní hrací doby se začal nebezpečně naplňovat a hostům nezbylo nic jiného, než zkusit „vabank“ bez gólmana, který následoval po oddechovém čase Písku. Hosté v šesti uzavřeli domácí pětici před Schwambergerem, faul Vokatého ale zkomplikoval písecké plány – rozhodčí totiž poslal hosty do tří. I přesto Písečtí opětovně odvolali Kubiše z branky a ve čtyřech se pokoušeli a hokejový zázrak. V jednoduché početní výhodě Řisut rozhodl o osudu utkání a celé série Scherzl střelou do opuštěné brány.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Problém spočíval v prvních dvou gólech, které jsme obdrželi – úvodní branku jsme inkasovali ve vlastní přesilovce a tu následující, to jsme nedokázali vyhodit puk, kterého se zmocnil soupeř a z nájezdu zvýšil. Tohle byly momenty, které zřejmě rozhodly utkání. Nám se sice v dalším průběhu podařilo zkorigovat, hráči bojovali a dřeli až do konce, nicméně se nám nepodařilo brankový náskok soupeře smazat. Před hráči bych chtěl smeknout a poděkovat jim ale nemohu skrývat zklamaní. Chtěli jsme postoupit co nejdále a to se nám nepovedlo. Cíl se nám tedy nepodařil splnit a zklamaní je obrovské.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy