Písek exceloval - Mělníku uštědřil desítku!

Písečtí hokejisté si proti Mělníku spravili chuť a dokonale tak svému sobotnímu soupeři oplatili porážku z jeho kluziště, kde v říjnovém klání týmu od soutoku Labe s Vltavou 3:5 podlehli. Nejaktivnějším hráčem Písku byl Josef Slavík, který se brankově prosadil při samostatném nájezdu a na čtyřech gólech domácích se podílel asistencí. Po loňské „desítce“ proti Velkému Meziříčí si tak písecký tým i v letošní sezóně připisuje kulatou dvoucifernou výhru. Pro písecké fanoušky nyní nastává čtrnáctidenní pauza, kterou přetne až únorový souboj s českolipskými Predátory. V příštím týdnu svěřenci Caldra sehrají utkání třicátého kola v Nymburce.
2.liga ČR, 29. kolo, so 24.1.2009, Zimní stadion Písek
Písek
Mělník
10:1
3:0, 3:0, 4:1
Branky a nahrávky: 7. Hovora (Slavík, Bláha), 10. Vondřich (Martinka, Mošovský), 12. Mošovský, 32. Novotný (Martinka, Mošovský), 33. Bláha (Hovora, Slavík), 37. Hovora (Bláha, Slavík), 46. Procházka F. (Vondřich), 49. Slavík, 58. Bláha (Hovora, Slavík), 60. Novotný (Vondřich) - 45. Krejčí (Kala R., Kašák). Rozhodčí: Němec - Černý, Suchánek. Vyloučení: 6:8, navíc David a Kala R. - oba 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 480. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 10:1.
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Procházka F., Kříž, Bílek, Martinka - Bláha, Hovora, Slavík - Ježek, Míka, Novák - Mošovský, Vondřich, Novotný - Bican, Nikodém, Gába
Mělník: Vokurka (12. Houdek) - Boháček, Krejčí, Kala M., Kašák, Ton, Klaban, Ambroz, Novák J., Kala R., Jakeš, Chamrád, Kalivoda, Příhoda, David, Chochola, Tondr, Vach, Buriánek, Freisler
Úvod utkání přinesl vyrovnanou hru, žádný velký nápor Písku, očekávaný po předchozích domácích nezdarech, se nekonal. Na první branku utkání se však čekalo jen do 7. minuty. Hovora se elegantně prokličkoval obranou hostů a pohodlně zakončil k levé tyčce Vokurkovy branky. Vstřelil tak stý gól IHC v sezoně (čekalo se na něj od 7. minuty zápasu v Kolíně), v tu dobu ještě nikdo netušil, co na píseckém ledě odstartoval.

Po čtyřech zápasech tedy Písečtí otevřeli skóre jako první, a nezůstali jen u toho. V 10. minutě při přesilovce tečoval Vondřich Martinkovu střelu mimo dosah gólmana a bylo to už o dva góly. Navíc za další dvě minuty přidal třetí trefu Mošovský, čímž vyhnal Vokurku z branky. Odpovědět mohl z vyložené pozice Kalivoda, ale písecký Pinkas proti jeho tutovce začaroval.

Do branky hostí nastoupil náhradník Houdek a ten domácí střelce přece jen nějakou dobu udržel na uzdě. Do konce první třetiny i přes tři vyloučení hráčů Mělníku neinkasoval a také první polovinu druhé třetiny zvládl s čistým kontem.

Poté však dostal dva rychlé góly od Novotného a Bláhy a nejvyšší vítězství Písku v sezoně zase dostalo reálnější obrysy. Milan Bláha byl i u šestého gólu, namazal totiž Hovorovi k jeho druhému gólu večera. V této fázi bylo na ledě jen jedno mužstvo, Mělničtí se pomalu smiřovali s šestou porážkou v řadě. Těsně před koncem druhé třetiny mohli hosté alespoň snížit, ale Pinkas znovu svůj tým zachránil.

Třetí dějství se rozhodně neodehrávalo za rozhodnutého stavu jen z povinnosti a pořád se bylo na co dívat. Nejprve hosté konečně vyzráli při přesilovce na Pinkase a zkorigovali pro ně hodně nepříznivý stav díky Krejčímu, víc už jim s chutí hrající domácí borci nedovolili. Po minutě hry při vyloučení Nikodéma, tedy v oslabení, dokončil Vondřichovu akci šťastnou dorážkou obránce Filip Procházka. Již při standardním počtu hráčů ve hře zastavili nájezd Hovory hostující obránci nedovoleně a následné trestné střílení proměnil nekompromisní ranou Slavík – 8:1.

Dalších osm minut dokázali hosté odolávat dalším šancím Caldrova týmu, v 58. minutě ale nepokryli kapitána Bláhu, který z kruhu propálil Houdka pošesté. Účet zápasu uzavřel v poslední minutě Novotný, který stejně jako Hovora a Bláha zaznamenal dvě branky. Pryč byla střelecká nemohoucnost a křeč z posledních domácích zápasů, také proto mohlo písecké publikum ve zbývajících vteřinách odměnit své hráče zaslouženým potleskem.

Hosté zabředají do stále větší krize, v novém roce ještě nebodovali. V Písku je od debaklu neuchránila ani nová trenérská dvojice.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, asistent trenéra Písku: „Po zápasech, kdy se nám moc nedařilo, jsme určitě rádi, že jsme vyhráli. Myslím, že se nám utkání povedlo, a to i střelecky. Výkon mužstva byl velice slušný, podpořený kvalitním výkonem Michala Pinkase. Je to pro nás důležité vítězství, psychika půjde nahoru a to je samozřejmě dobře.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy