Písečtí splnili povinnost a po právu berou další body!

Písecké mužstvo se v posledním domácím střetnutí v základní části potkalo s pražskou Kobrou. Zřejmě každý si v souvislosti s tímto soupeřem vybaví překvapivou ztrátu z osmnáctého kola, kdy Písečtí odjížděli z Prahy s pouhým bodem. Utkání na ledě lídra už ale žádná další překvapení nepřinesla. Caldrovi svěřenci se sice dlouhou dobu nemohli brankově prosadit, krátce po polovině však poslal favorita do vedení kapitán Milan Bláha. Stejný hráč se objevil tváří v tvář Kalčíkovi ještě jednou a když byl i v pětapadesáté minutě úspěšný, o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Na konečném výsledku 3:0 se podílel jednou brankou i Petr Kica. Posílená Kobra se v utkání nedokázala prosadit a ve druhém vzájemném utkání neukořistila ani bod.
2.liga ČR, 37. kolo, so 7.3.2009, KOMTERM ARENA
Písek
Kobra Praha
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 33. Bláha (Procházka P.), 56. Bláha (Hovora, Pinkas), 58. Kica (Burkoň).

Rozhodčí: Pražák - Černý, Suchánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 720. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Procházka F., Mazanec, Rutta, Procházka P., Kalečík - Bláha, Míka, Ježek, Novotný, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák V., Gába, Kica, Nikodém
Kobra Praha: Kalčík - Balík, Vaněček, Drbohlav, Valenta, Šmíd, Záhorovský, Žáček, Bárta, Paris, Culka, Křesťan, Novák Z., Georgiev, Šeba, Čurda, Nykl, Sodomka, Slanina
V první velké příležitosti se ocitl Novák, samostatný nájezd však zakončil nepřesně. Vzápětí hostující Sodomka se elegantně snažil překvapit Pinkase, ten byl pozorný. V následné fázi hry se hrálo před brankářem Kobry, ke vstřelení branky jim chybělo štěstí. V desáté minutě měl obrovskou šanci Novák, jeho sražená střela skončila v ochranné síti. O chvíli později našel Ježek volného Kicu, tomu ke vstřelení branky chyběly milimetry. V devatenácté minutě střílel Kica přes obránce, Kalčíka na hruškách nenachytal. O chvíli později se zrodila patrně největší příležitost první třetiny. Novák zkoušel Kalčíka překonat kličkou, ale nevyzrál na něj.


Po většinu času úvodní třetiny se hrálo před hostujícím brankařem, on i jeho obrana však byla pozorná. Více ze hry měli domácí, jenže se nedokázali brankově prosadit

Přestávkový program znovu patřil minisouboji nejmladších nadějí píseckého hokeje.
V úvodu druhé třetiny hráli aktivněji hosté. Ve dvacáté čtvrté minutě Kalečík tvrdě pálil od modré a jen těsně minul branku hostů. V třicáté první minutě se snažil Novák vyzrát na brankáře Pinkase lehkým blafákem, na toho však nevyzrál. O dvě minuty později domácí konečně vstřelili branku. Po dlouhém obléhání Kalčíkovy klece se prosadil Bláha, který elegantním zakončením otevřel skóre. V třicáté sedmé minutě měl na hokejce vyrovnání hostující Novák, jenže klopýtnul a k zakončení se ani nedostal. V závěru druhé třetiny se hrálo před brankou Kalčíka, ten byl pozorný.


Druhá třetina konečně přinesla gól, v jejím zbytku se hrálo převážně ve stejném duchu, jako v první části.

Hned v úvodu třetí třetiny Bárta jel sám na Pinkase, míchal s kotoučem, ale brankář Jihočechů byl na svém místě. O pět minut později Novák dvakrát dorážel, hostující brankář si však svou tyčku pohlídal. O minutu později Svoboda z metru přestřelil prázdnou Kalčíkovu bránu. V padesáté druhé minutě se ocitl ve stoprocentní příležitosti Mazanec, po rychlé přihrávce však branku nevstřelil. O tři minuty později písečtí navýšili náskok na 2:0, když Bláha ujel hostující obraně a krásným blafákem překonal Kalčíka, asistenci si na této brance připsal také Michal Pinkas. V padesáté sedmé minutě se prodral obranou Kobry Kica a pohotově pod víko Kalčíkovy branky skóroval. V poslední minutě utkání mohl Míka navýšit náskok na 4:0, snažil se překonat hostujícího brankáře kličkou, ale ten ho vychytal.


V tomto utkání právem zvítězilo domácí mužstvo. Výsledek mohl dopadnout vyšším rozdílem, jenže dlouhou část zápasu Jihočechy trápila koncovka.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, asistent trenéra Písku: „Vítězství se nerodilo lehce. Kobra značně obměnila mužstvo a od prvního února je to úplně jiný tým. Mají jedenáct nových hráčů a kvalita mužstva je úplně jinde, než byla. My měli ze začátku utkání problémy, kdy jsme si dokázali vytvořit řadu šanci, ale nemohli jsme dát gól. Pak se ale dvakrát prosadil po pěkných akcích Milan Bláha, jednu branku přidal Petr Kica a my zaslouženě vyhráli. Výkon celého mužstva byl opět podpořen skvělým výkonem Michala Pinkase v bráně.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy