Písek nakročil do sezóny pravou nohou

První zápas v nové sezóně dopadl pro Písek vítězně. Po trefách Novotného, Michala Procházky a vítězné brance Míky zvítězil na pelhřimovském ledě 3:2 a jasně tak domácím ukázal, kdo bude i letos ve vzájemných soubojích favoritem. Písek začal v brance s Filipem Kubišem a ten podal spolehlivý výkon. K dalšímu střetnutí vyjíždějí Písečtí v pátek do Benátek.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., út 5.8.2008
Pelhřimov
Písek
2:3
1:2, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 12. Tecl, 53. Kuchyňa (Spudil, Pelán) - 2. Novotný (Hovora, Slavík), 10. M. Procházka (Slavík), 55. Míka (Švácha, Novotný). Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Pelhřimov: Brož - Kuchyňa, Spudil, Meloun, Vácha, Plch, Prostředník, Kasalý, Jelínek - Ropický, Anderle, Pelán - Hadrava, Plachý, Tecl - Pospíšil, Šimoníček, Šípek - Moucha, Siřiště, Votápek
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Předota, F. Procházka, Klíma, Bílek, M. Procházka - Bláha, Míka, Pitel - Slavík, Hovora, Stropnický - Gába, Vondřich, Novotný - Pošmourný, Bican, Švácha

Písečtí vstoupili do utkání aktivněji a hned ve druhé minutě se ujali vedení. Hovora předložil puk Novotnému a ten už střílel do odkryté poloviny branky. V polovině první části se Jihočeši ujali dvougólového vedení, to když Procházkova tečovaná střela od modré skončila za zády Brože. "Bohužel jsem nic neviděl, takže jsem neměl šanci na střelu zareagovat," uvedl mladý gólman. Ani ne o dvě minuty později se však Spartaku povedlo snížit. To když Tecl z bezprostřední blízkosti dotlačil kotouč za záda Kubiše. V poslední minutě první dvacetiminutovky pak měly vyložené šance oba týmy. Nejprve po tyčce Ropického dorážel Pelán, na druhé straně se poté předvedl efektním zákrokem proti střele Stropnického Brož.

Ve druhé třetině diváci na pelhřimovském stadionu branku neviděli, i když některé šance obou týmů po gólu volaly. Z pohledu Pelhřimova zejména pěkná přihrávka Plachého na Tecla, ovšem jeho střela skončila nad Kubišovou svatyní. Žlutomodří měli největší šanci ve 32. minutě, kdy bylo po faulu Prostřeníka nařízeno trestné střílení, které ovšem Novotný neproměnil. Střelou zasáhl jen výstroj gólmana Brože.

Zpočátku třetí dvacetiminutovky se žádná větší šance na jedné, či druhé straně neurodila. Zhruba v polovině třetí třetiny mohl vyrovnat Šípek, ovšem jeho střela pouze olízla břevno. Vyrovnání se tak červenobílí dočkali v 53. minutě. Po přesilovkové kombinaci Pelána a Spudila propálil Kubeše od modré mezi betony Kuchyňa. Z vyrovnání se však Pelhřimovští příliš dlouho neradovali, když vedení na stranu hostů vrátil Míka. V závěru sáhli domácí ještě ke hře bez brankáře, ale ta již k ke vstřelení branky nevedla.

První přípravné utkání, jak je tomu zvykem, provázelo z obou stran mnoho nepřesností. Kladem tohoto utkání je bezesporu výkon obou brankářů, jak pelhřimovského Brože, tak píseckého Kubiše.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Utkání svůj účel splnilo, i když bylo znát, že je to první příprava. Vázla nám kombinace, nedali jsme si i některé lehké přihrávky. Udělali jsme i taktické chyby v obraně, takže máme na čem pracovat a co zlepšovat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy