Písečtí předvedli skvělý úvod, na konečnou výhru to ale nestačilo!

Písečtí hokejisté mají za sebou letošní první mezinárodní přípravné utkání. Vstup do něho byl výborný a Písek šel zásluhou Gáby v páté minutě do vedení. To rozhodně nebylo vše a o tři minuty později přidal druhu branku Novotný. V tu chvíli to vypadalo, že si hokejisté Degenndorfu SC odvezou se vzpomínkou na český výlet také pořádný ranec obdržených branek. Pak ale, jako by domácí hráči dostali ultimátum a za Zitzelsbergera to najednou přestalo padat. V prostřední části dokonce hosté dorovnali skóre. Když se necelých pět minut před koncem prosadil Vladimír Novák, vypadalo to, že přece jenom vyhrají Písečtí. V samotném závěru ale určil konečnou podobu skóre McCabe.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., ne 17.8.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Deggendorf
3:3
2:0, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 5. Gába (Pitel), 8. Novotný (Mošovský), 55. Novák (Bican) - 30. Hackl Krzizok), 37. Haider (Hackl), 58. McCabe. Vyloučení: 4:7, navíc Burkoň (PIS), 5 a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 140.
Písek: Kubiš - Burkoň, Klíma, Kalečík, Předota, Švácha, Maršík, Štěrba, Procházka M., Mošovský, Gába, Vondřich, Pitel, Slavík, Novák, Míka, Novotný, Bican, Stropnický, Bílek
Deggendorf: Zitzelsberger (41. Groß) - Haider, McCabe, Zink, Hackl, Wolfgramm, Bayer, Landstorfer, Weinzierl, Helowka, Bobey, Retzen, Huber S., Sicinski, Forgie, Krzizok, Bormann, Kulzer, Huber D., Lupzig, Ruderer, Pallotta, Rainer

Kateřina Kofroňová - Dnešní zápas začal pro Písecké velmi slibně. Ve čtvrté minutě takřka do prázdné brány zavěsil Ondřej Gába, kterého v sedmé minutě následoval Roman Novotný dorážkou Mošovského střely – 2:0. Následovali čtyři vyloučení na straně hostů a několik slibných šancí modrožlutých, které brankář Zitzelsberger perfektně vykryl.

Druhá část utkání byla ve znamení vyloučení píseckého Romana Novotného. Tuto přesilovku se pokusil využít Mikael Bobey. V sedmadvacáté minutě se dostal k šanci Kulzer, Kubiš mu však nedal nejmenší šanci. V devětadvacáté minutě ovšem píseckého gólmana střelou z voleje překonal Stephan Hackl – 2:1. Následně se oba brankáři blýskli krásnými zásahy. V šestatřicáté minutě Reinhard Haider vleže vyrovnal skóre – 2:2. Konec třetiny dělí píseckou přesilovku dvě části.

Na začátku třetí třetiny se dvakrát Novák pokoušel obrátit skóre v prospěch píseckých barev, úspěch přinesla až přesilová hra, kdy se Novák trefil za Zitzelsbergerovi záda po nahrávce Jakuba Bicana – 3:2. Tři minuty před koncem zhatil naděje Píseckých o vítězném konci Id MacCabe – 3:3.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Celkově příliš spokojený nejsem. První třetinu jsme začali poměrně slušně, soupeře jsme přehrávali a rychle si zajistili vedení 2:0. Pak ale hráči přestali hrát a s tím spokojený nejsem. Když takhle přestaneme hrát nebo začneme být nesoustředění, tak je to špatné. Začátek utkání byl dobrý ale druhá a třetí třetina rozhodně ne.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy