Příliš krutý konec cesty za postupem - Písek končí po dvou zápasech

Aktualizováno. Nečekal je jednoduchý úkol. Museli v Lovosicích proti litoměřickému celku uspět, aby alespoň vrátili sérii zpátky na jih Čech. Caldrův výběr tento důležitý krok dlouho splňoval a ještě deset minut před koncem třetí třetiny vedl o jednu branku. Litoměřice ale dokázaly díky přesilovce srovnat skóre. A pro písecký tým bylo mnohem hůře – Litoměřičtí totiž využily i další početní převahu a gólem tři minuty před koncem vyrazily Jihočechům dech. Marná snaha o srovnání stavu byla definitivně přetnuta Patzenhauerovým gólem do odkryté klece. Písečtí svého soupeře jasně přestříleli, gólman Volke ale lovil puk ze své branky pouze jednou. Jediným střelcem hostujícího celku byl v jedenatřicáté minutě kapitán Milan Bláha.
2.liga ČR, ČF1, čt 19.3.2009
Litoměřice
Písek
3:1
0:0, 0:1, 3:0
Branky a nahrávky: 52. Myšík (Antoš, Patzenhauer), 57. Patzenhauer (Procházka), 60. Patzenhauer (Zuziak) - 31. Bláha (Procházka P.). Rozhodčí: Wagner, Goder, Maštalíř. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Litoměřice: Volke - Jakl, Kaltenböck , Šindela, Kolbaba, Musílek, Vejvoda, Hilmich, Svoboda- Patzenhauer, Procházka, Hlusička, Zuziak, Petrus, Myšík, Zamečník, Novák, Antoš, Zamečník, Tvrzník, Šnajdr, Horejsek, Buďa.
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Procházka Filip, Mazanec, Bílek, Martinka, Procházka Pavel, Kalečík - Bláha, Míka, Ježek, Novotný, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák Vladimír, Kica, Kudrna, Bíza.
Playoff je opravdu věc pro lidi, kteří mají pevné nervy a silné hlasivky. Druhé osmifinálové utkání mezi Stadionem Litoměřice a IHC Písek bylo plné nervů a vyřvaných hlasivek. Oba týmy věděly, že potřebují vyhrát, a tak se hrál opravdu atraktivní hokej. Tam a zpět, tam a zpět. Diváci nestíhali kontrolovat hru a hokejisté na ledě dřeli do posledních chvil. V prvním utkání na ledě Písku dokázali hokejisté Litoměřic překvapivě zvítězit, a tak k postupu do čtvrtfinále jim stačilo na domácím ledě porazit soupeře. Tento úkol však nebyl lehký už jen z těch důvodů, že mužstvo Písku obsadilo po základní části třetí příčku a tudíž bylo papírově silnějším týmem. Jihočeši chtěli vyhrát a vrátit tak sérii zpět na jih Čech.

Písek hned v úvodu utkání prokázal svoje kvality a Severočechy zatlačil do jejich obranné třetiny. Brankář Litoměřic Martin Volke odolával spršce střel, které pro něj ovšem nebyly nějak obtížné. Ať se písečtí snažili, jak chtěli, puk do branky nedostali žádným způsobem. Chvílemi toto utkání připomínalo zápas Písek versus Volke, v němž úspěšný byl jen domácí brankář. Hostující podnapilí fanoušci, kteří dorazili v malém počtu, od začátku utkání dělali jen problémy a na led posílali samé urážky. Netrvalo dlouho a podařilo se jim servat se mezi sebou. Pořadatelská služba tak měla také co na práci. Na ledě se mezitím bojovalo jak o život. Domácí fanoušci hnali svůj tým kupředu a užívali si krásnou atmosféru. Světelná tabule po první třetině ukazovala stav 0:0, a tak se branek diváci dočkali až později.

Vstup do druhé třetiny nejprve předvedli písečtí fanoušci, kteří nevhodnými výkřiky hulákali na hráče domácího týmu. Hokejisté z jihu Čech se radši soustředili na hru a začali pomalu ale jistě domácím hráčům zatápět v jejich obranné třetině. Byli rychlejší, hbitější a měli více nápadů a kombinací. Litoměřicím nezbývalo nic jiného, než se bránit a čekat na správný okamžik zaváhaní soupeře a následný brejk. To se podařilo Petru Zuziakovi, který si krásně obhodil oba obránce, ale z velkého úhlu brankáře Pinkase nepřekonal. Rozhodčí se také konečně odhodlali pískat o něco častěji, a tak byly k vidění hezké přesilovky obou týmů. Z jedné takové dokázali Písečtí vytěžit velice cenný gól. Kotouč nahozený od modré čáry nejrychleji našel před brankou Milan Bláha a poslal svůj tým do vedení. Domácí, leč trochu zaražení, se ale nevzdali a bojovali nadále. Bohužel vyrovnání v druhé třetině už nepřišlo, a tak si hosté mohli na chvíli oddechnout.

Písek psychicky i fyzicky posilněn vstoupil do poslední části s hlavou nahoru a zpomalil své tempo. Litoměřice si toho hned všimly a začaly soupeře zatlačovat. Michal Pinkas, který dnes opět dostal důvěru před Filipem Kubišem v písecké bráně, měl plné ruce práce. Hostujícím obráncům nezbývalo nic jiného, než sáhnout po nedovolených zákrocích. Při jednom takovém zůstal na ledě otřesený domácí Horejsek s krví na tváři. Trest 2 + 2 minuty byl spravedlivý. Netrvalo dlouho a domácí fanoušci propukli v obrovský jásot! Vyrovnáno na 1:1! David Myšík chladnokrevně zakončil a dodal svému týmu tak velkou energii, že následující okamžiky hry patřily jen domácím hokejistům. O pět minut, později tedy v 57. minutě, se podařilo litoměřické dvojici Procházka - Patzenhauer uniknout obraně a v následném přečíslení poslal litoměřický kapitán svůj tým do vedení. Bouřlivý potlesk a jásot od domácích fandů byl slyšet na míle daleko. Písečtí hráči pomalu upadali do beznaděje. Po následném odvolání brankáře však litoměřický kat Vlastimil Patzenhauer gólem do prazdné branky poslal písecké hokejisté definitivně domů. Oslavy vypukly a celé Lovosice a Litoměřice začaly ihned slavit. Pro Písek bohužel sezóna končí.

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr, trenér Písku: „Těžko se mi k tomu utkání mluví. Zápas se vyvíjel podobně jako u nás doma, s tím, že jsme soupeře ještě větším rozdílem přestříleli. Litoměřice jsme hodně tlačili a díky tomu jsme šli do vedení. Bohužel jsme se ale nechávali v závěru utkání zbytečně vylučovat a to způsobilo, že jsme nedotáhli utkání do vítězného konce. Litoměřice vyrovnaly při své početní převaze a druhý gól padl po chybě ve středním pásmu. Podle mě jsme byli po celý zápas lepším a aktivnějším celkem. Konečný výsledek je pro nás velmi krutý.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy