Písečtí povinně porazili Pelhřimov

Písečtí hokejisté dnes odehráli třetí zápas v nové sezoně. Pelhřimovští se před dnešním zápasem krčili na předposlední pozici, svěřenci Rudolfa Suchánka na tom byli o poznání lépe, byli totiž na samotném vrcholu tabulky. Papírovými favority byli Jihočeši a od toho se také odvíjelo nedělní utkání, v němž si právě hráči od řeky Otavy připsali třetí vítězství v řadě a tím si upevnili pozici na vedoucí příčce. V první třetině padaly branky až v závěru, když dvěma brankami do šatny se prezentovali Šulčík a Hájek. Ve druhé třetině byli oba brankáři pozorní a nepustili ani jeden kotouč za svá záda. V poslední části se s góly roztrhnul pytel, celkem jich bylo šest. Dvěmi brankami se blýsknul Novák, čestný úspěch domácích pak zaznamenal tři minuty před koncem Hadrava.
2.liga ČR, 3. kolo, ne 20.9.2009
Pelhřimov
Písek
1:7
0:2, 0:0, 1:5
Branky a nahrávky:57. Hadrava (Pelán, Kašpar) - 19. Šulčík (Květoň), 20. Hájek (Novák), 43. Novák (Květoň), 45. Novák (Mošovský), 51. Slavík (Suchánek), 53. Bláha (Hovora, Mazanec), 59. Mošovský (Procházka P., Novák) . Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:6 . Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 300 . Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:7.
Pelhřimov: Kaiseršot (od 53. Čekal) - Kašpar, Meloun, Plch, Moščic, Procházka, Rašner, Jelínek, Kasalý - Tecl, Plachý, Kubát - Vrdlovec, Dostál, Česnek - Lazorišák, Hadrava, Pelán - Jánský, Votápek , Dvořák
Písek: Pinkas (Pipek) - Všetečka, Procházka , Kalečík , Žlůva , Procházka, Mazanec - Heršálek , Hovora , Bláha - Javůrek, Ježek, Květoň - Šulčík, Míka, Suchánek - Slavík, Mošovský, Hájek - Novák

Do náporu šli jako první hosté. Písečtí se brzy usadili v útočném pásmu a dlouho kombinovali. K první nebezpečné šanci se dostal v 5. minutě Šulčík, Kaiseršot však jeho pokus vykryl. Chvíli poté přišla další příležitost hráče Komtermu. Jmenovitě Ježek zachytil nepřesnou rozehrávku domácích, ale zaváhání pelhřimovské obrany nepotrestal. Do střelecké pozice se dostali ale i domácí. Procházka vyslal Pelána, ten posunul na Lazorišáka a pelhřimovský útočník prověřil Pinkase v brance hostů tvrdou střelou. Šance byly k vidění na obou stranách, ale branka zatím nepadla. Ve stoprocentní šanci byl pelhřimovský Vrdlovec, který vystřelil na hostujícího brankáře z kruhů a Pinkas kotouč nedokázal udržet. Pro smůlu domácích se puk vyklouzal z brankové čáry. V závěru třetiny však již hosté skórovali. Sraženou střelou od helmy jednoho z pelhřimovských obránců se trefil v přesilové hře Šulčík – 0:1. O necelou minutu později se hráči od Otavy radovali podruhé. Svého důrazu v brankovišti využil Hájek – 0:2.

Druhá třetina žádnou branku nepřinesla, ale hra byla plná vyloučení. Za zmínku stojí individuální akce pelhřimovského útočníka Plachýho, který předvedl průjezd přes celé hřiště, ale do cesty se mu postavil skvělý Pinkas. Hosté přehrávali hráče Spartaku spíše technicky, ale domácí se nevzdávali a hrozili z protiútoků. V 36. minutě hrál Pelhřimov jednu ze svých přesilových her. Domácím se podařilo hostujícího brankáře zasypat sérií střel, ale žádná z nich v síti neskončila.

Poslední perioda patřila hostům. Již po 148 vteřinách se trefil střelou po ledě Novák – 0:3. I další akce byly z holí hráčů Písku. Květoňův pokus brankou neskončil, ale střela Nováka již gólová byla -0:4. Za domácí se tlačil dopředu Lazorišák, ale na jeho střelu stačil Pinkas včas zareagovat. V oslabení ujel na píseckého brankáře Plachý, jenomže netrefil branku. V 51. minutě se radovali opět hosté. Náskok zvýšil Slavík – 0:5. Po páté brance došlo ke střídání brankářů na straně domácích, ale ani mladý Čekal nevydržel dlouho bez branky. V přesilové hře prostřelil Čekalovy betony Bláha - 0:6. V závěru třetiny se dočkali branky také domácí. Čestnou branku vstřelil po krásném pasu Pelána útočník Hadrava – 1:6. Poslední slovo však patřilo opět hráčům Písku. V 59. minutě vrátil šestibrankové vedení Písku Mošovský – 1:7.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek (trenér Písku): "Ten výsledek tomu zápasu odpovídá. Já si myslím že jsme měli dát v první třetině více gólů. V druhé třetině jsme polevili, ale v poslední třetině kluci zapli a výsledek je jaký je. Musím říci, že Pelhřimov mě trošku zklamal. Loni hráli myslím lépe, ale každá sezóna je jiná. Očekával jsem od nich větší tlak na naši bránu."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy