Písečtí podruhé za sebou padli, tentokrát na ledě Jindřichova Hradce

V prvním vzájemném střetnutí padlo dohromady jedenáct gólů a také nyní rozhodně nebyla o branky nouze. V nedělním utkání Písečtí dvakrát úspěšně dotahovali, na dvě trefy soupeře ze třetí části už ale Suchánkův výběr hledal odpověď jen marně. Z bratří Šulčíků vyšel z utkání lépe mladší Roman, který se stal Pipkovým přemožitelem dvakrát, zatímco Petr Kubeše pokořit nedokázal. Na straně Písku byl nejvíce vidět kapitán týmu Milan Bláha, který se blýskl dvěma góly, jednou přesnou trefou se prezentoval také obránce David Mazanec. Vzhledem k vyloučení milevského mužstva ze soutěže čeká písecký tým další utkání až 25.11., kdy Jihočeši zamíří na žďárský led.
2.liga ČR, 15. kolo, ne 15.11.2009
Jindřichův Hradec
Písek
5:3
3:1, 0:2, 2:0
Branky a nahrávky: 4. Šulčík R. (Procházka Z., Kupec), 19. Tupý (Chmel), 20. Šulčík R. (Kupec, Dvořák), 49. Bula (Novák I.), 60. Mazanec (bez asistence) - 10. Bláha (Hovora), 27. Bláha (Hájek), 34. Mazanec D. (Novák V., Míka). Rozhodčí: Chlaň - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 585. Střely na branku: 24:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 5:3.
Jindřichův Hradec: Kubeš - Bílek, Fiedler, Klíma, Novák I., Ištvánik, Chmel, Zíb, Šulčík R., Dvořák, Kašpárek, Kupec, Skokan, Bula, Procházka Z., Tupý, Toporin, Mazanec J.
Písek: Pipek - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Žlůva, Mazanec D., Heršálek, Všetečka, Hovora, Bláha, Ježek, Šulčík P., Květoň, Míka, Suchánek, Slavík, Hájek, Gába, Novák V.
V dresu Vajgaru se představila nová tvář, obránce Petr Zíb, který přišel z Tábora na hostování do konce sezóny. Písek naopak přicestoval bez své brankářské jedničky Michala Pinkase.

První vážnější okamžik přinesla třetí minuta, kdy zahrozil Toporin, ale Pipek v písecké brance si svou levou tyčku pohlídal. V téže minutě se protáhl kolem mantinelu David Kupec, kterého fauloval Radek Hovora. Vajgar dokázal početní výhodu využít, když se po pěkné kombinaci ranou švihem prosadil Roman Šulčík – 1:0. Od osmé minuty převzali otěže utkání hosté, kteří se více tlačili před branku Tomáše Kubeše. Avšak výpady Vajgaru nebyly vůbec bezzubé, Roman Šulčík trefil tyčku, při píseckém brejku dvou na jednoho pálil Slavík. Desátá minuta přinesla vyrovnání z hole Milana Bláhy, když hradecká obrana vyrobila hrubku a hostující kapitán se prosadil ranou z kruhů – 1:1. Poté se musel Vajgar bránit dvěma přesilovkám píseckého Komtermu, ale skóre se nezměnilo. V polovině 19. minuty se vracel Tomáš Tupý z trestné lavice, obdržel přesnou přihrávku od Ondřeje Chmela a střelou švihem poslal domácí do vedení – 2:1. Půl minuty před první sirénou si hosté pomohli faulem a Vajgar nadělil Písku klasického šatňáka. Ondřej Chmel udržel na modré puk, přes Kupce a Dvořáka se kotouč dostal k Romanu Šulčíkovi, který rozjásal šestistovku hradeckých fanoušků potřetí – 3:1.

V kabině Písku se zřejmě strhla malá bouřka, protože hostující tým vstoupil do druhé třetiny velmi aktivně a slibné šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Za zmínku stojí pokusy Hájka, Hovory, Slavíka či Bláhy. Za Vajgar kontroval ve 24. minutě Ivo Novák. Ve 25. minutě hosté faulovali, Vajgar se v přesilovce neprosadil a vteřinu po návratu vyloučeného Hovory snížili. Milan Bláha se dostal k odraženému puku před Kubešem a se zakončením neměl velké problémy – 3:2. Na konci 28. minuty se v gólové šanci zjevil Josef Mazanec, ale puk letěl příliš vysoko. Ve 33. minutě svedli sprinterský souboj o puk Slavík s Klímou a první jmenovaný si pomohl nedovoleně. To ale hosty nemuselo vůbec mrzet. Přesilovka Vajgaru byla impotentní, navíc Vladimír Novák vybojoval puk, předložil ho do pravého kruhu Davidu Mazancovi a ten nechytatelným golfákem vyrovnal - 3:3. V polovině 40. minuty měla šanci druhá vajgarská formace, ale pokusy Kupce či Dvořáka se neujaly.

Na konci úvodní minuty třetího dějství to dvakrát zkoušel Roman Šulčík, jeho bratr Petr to zkoušel o tři minuty později. Ve 45. minutě se mohl dostat k puku Skokan, ale hostující brankář měl k černému kousku gumy blíž. O minutu později se dral do šance Ivo Novák. Pipka nepřekonal, ale Pavel Procházka jej fauloval. Na trestnou lavici nakonec zamířili oba dva aktéři. Na konci 49. minuty získal puk Jan Bula, vypálil z velmi ostrého úhlu a Pipek se musel červenat, když mu puk propadl u tyče do branky – 4:3. V 52. minutě fauloval Ivo Novák, ale Písek si přesilovky dlouho neužil, za katr musel Květoň. V 55. minutě vlétl před Pipka z druhé vlny Adam Kašpárek, ale prudkou ranou minul hostující branku. V polovině 58. minuty musel na trestnou lavici Roman Šulčík a Písek se nadechoval k závěrečnému náporu. Modrožlutí odpovědně bránili a v poslední minutě utkání se podél mantinelu protáhl Josef Mazanec, natlačil se před branku, kde si obhodil Václava Pipka a upravil na konečných 5:3 pro jindřichohradecký Vajgar.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy