Stovka vstřelených branek zatím zůstává nepokořena

Písečtí hokejisté si na vlastním ledě poradili také s Nymburkem a po výhře 2:0 si připisuje jihočeský lídr již šestou výhru v řadě. Středeční utkání příliš hokejové krásy nepřineslo, a to především kvůli častému vylučování. I přes neurovnanou hru byli aktivnějším týmem na ledě hokejisté Písku, kteří se na rozdíl od svého soupeře dokázali brankově vyjádřit. V první třetině se prosadil v oslabení po přihrávce Šulčíka Tomáš Květoň, na začátku závěrečné dvacetiminutovky pak upravoval na 2:0 Hovora. Další změny se již nekonaly a fotbalovým výsledkem utkání dospělo až do záverečné sirény. Zatímco Písek rozšířil svou sérii výher, Nymburk odjel bez vstřelené branky a s prázdnou. Druhá liga pokračuje pro písecký tým v neděli, kdy Jihočeši zamíří na Vysočinu. O další body se hokejisté Písku porvou v Pelhřimově.
2.liga ČR, 24. kolo, st 16.12.2009
Písek
Nymburk
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 12. Květoň (Šulčík), 42. Hovora (Bláha, Procházka R.). Rozhodčí: Mertl S. - Hak, Zíka. Vyloučení: 12:14, navíc Slavík (PIS) - 10 minut a konce utkání a Cicvárek (NYM) - 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:0, 2:0.
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Dietz, Heršálek, Mazanec, Všetečka - Gába, Hovora Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský, Tollinger, Javůrek
Nymburk: Rückl - Sem, Krejčík, Kořínek, Švácha, Drak, Cicvárek, Pánek, Kozák, Vacek, Velechovský, Sirotek, Dvořák, Dulovec, Martinec, Nemeček, Mareš, Hladík, Hloušek
Po dvou minutách úvodu zápasu na Hovoru zívala opuštěná klec, domácí útočník v pádu nedokázal skórovat. O tři minuty prokázal důraz Robert Procházka, který se zpoza brány natlačil až do brankoviště, kde stál připravený Rückl. V osmé minutě Šulčík chytře přihrával před bránu Slavíkovi, ten však mířil vedle. O minutu později střílel Slavík, nymburský brankář zasáhnul betonem. O chvíli později se ve slibné pozici ocitnul Novák, ale Rückl byl opět úspěšnější. V jedenácté minutě sehráli pěknou akci Květoň se Šulčíkem. Druhý jmenovaný chytře přihrál Květoňovi a ten se trefil přesně do levého rohu Rücklovy branky. Za další dvě minuty střílel nebezpečně Hovora, jeho projektil těsně minul levou tyč. Hosté se poprvé vážněji připomněli v sedmnácté minutě, kdy střílel Mareš, domácí brankář si jeho pokus pohlídal lapačkou. O chvíli později zazvonila tyč po střele Velechovského. V devatenácté minutě dorážel Hovorovu střelu Šulčík, ale přehodit Rücklovo beton se mu nepodařilo.

V úvodní třetině byli písečtí hokejisté aktivnější, kteří vstřelili branku v oslabení. Domácí obránci téměř nepouštěli nymburské hráče do šancí.

V začátku druhé části se obě mužstva soustředili spíše na defenzívu. V dvacáté sedmé minutě Rezek obkroužil bránu a najel si až do dobré střelecké pozici, jeho pokus byl tečován mimo. O chvíli později se sám před brankářem ocitnul Hovora, ale překonat Rückla se mu nepodařilo. V třicáté minutě pálil tvrdě Mošovský, hostující brankář zasáhnul svojí lapačkou. O chvíli později měl velkou příležitost Němeček, proti jeho střele na poslední chvíli zasáhnul Pinkas betonem. V třicáté čtvrté měli domácí možnost přesilové hry 5 na 3, ve které si vytvořili několik slibných příležitostí, ale ani z jedné se píseckým hráčům Rückla překonat nepodařilo. O dvě minuty později uniknul domácí obraně Pánek, ale v rozhodující chvíli mu kotouč sklouznul z hole. V třicáté sedmé minutě měli možnost přesilové hry 5 na 3 i hosté. Nymburští si taktéž vytvořili několik dobrých pozic, ale Pinkas za svá záda nepustil ani jeden puk.

Ve druhé třetině jsme gól neviděli, ale rozhodně bylo na co se koukat. Šance byli na obou stranách, ale oba brankáři, jak domácí Pinkas, tak hostující Rückl chytali výborně.

Po devadesáti vteřinách třetí třetiny zvýšili domácí náskok na 2:0, Hovora z nulového úhlu poslal puk na bránu a nymburský gólman si touš srazil za svá záda. V čtyřicáté páté minutě střílel tvrdě Míka, Rückl s obtížemi vytěsnil střelu mimo tyče. V padesáté minutě střílel z kruhu Mazanec, ovšem Rückl jeho pokus zneškodnil. O chvíli později pálil Robert Procházka, po jeho ráně zazvonila tyč hostujícího brankáře. O minutu později střílel opět Robert Procházka, Rückl schoval kotouč v náručí. V padesáté třetí minutě vystřelil jedovatě Gába, jeho střela šla těsně nad horní tyč. V padesáté sedmé minutě se poprali Pavel Procházka s Davidem Semem, pěstní souboj vyhrál domácí hráč. Dvě minuty před koncem mohl definitivně rozhodnout Míka, ale z blízkosti Rückla nepřekonal a tak zápas skončil výsledkem 2:0, že utkání skončilo tímto výsledkem, mohli Nymburští děkovat svému brankářovi Rücklovi, který pochytal spoustu příležitostí domácích.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek: „Jsou to pro nás cenné body. V utkání jsme se vůbec nemohli dostat do hry, kterou jsme zvyklí hrát. Zápas se mi vůbec nelíbil. Bylo to totálně rozhárané utkání. Bohužel to všechno vypramenilo z přístupu rozhodčího, který posílal na trestnou lavici jednoho hráče za druhým. Musím pochválit tým, že se i s tímto uměl tak nějak vypořádat a dokázal zápas dotáhnout do vítězného konce.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy