Skvělý Pinkas vychytal všechno, i trestné střílení

Hokejisté Písku si připsali jedenáctou výhru v řadě. Michal Pinkas už 87 minut nepustil ani gól, Kobře vychytal v první třetině i trestné střílení, kterým se domácí mohli vrátit do zápasu. Ráz utkání určil už ve 20. vteřině svým gólem Josef Rezek. Před bídnou návštěvou 51 diváků svého soupeře Písek jasně přehrával, šance si domácí vytvářeli především v přesilových hrách. Dvěma góly se blýskl Josef Slavík. Zajímavostí utkání byla dvě trestná střílení, ale ani domácí Zbyněk Novák, ani písecký Petr Šulčík nájezd neproměnili. Doplněno o reportáž a ohlasy trenérů.
2.liga ČR, 30. kolo, so 16.1.2010
Kobra Praha
Písek
0:4
0:2, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 1. Rezek (Kalečík), 6. Slavík (Vaniš, Mošovský), 24. Slavík (Mošovský, Vaniš), 32. Bláha (Hovora, Rezek). Rozhodčí: Orlický - Andrejsek, Ruchař. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51.
Kobra Praha: Krch - Lang, Záhorovský, Chocholáček, Valenta, Havel, Šmíd, Ton, Kouřil, Žáček, Bárta, Nykl, Holý, Z.Novák, Georgiev, Regner, K.Novák, Slanina, Kubišta, Suchan, Havlín.
Písek: Pinkas - Kalečík, Dietz, Heršálek, Mazanec, Tollinger - Kořánek, Bláha, Rezek - Hovora, Květoň, Šulčík - Míka, Suchánek, V. Novák - Mošovský, Slavík, Vaniš.

Písecký tým nastoupil do zápasu s Kobrou v okleštěné sestavě a absence hned několika hráčů citelně zasáhla především zadní řady. Přesto to byli Jihočeši, kteří se v sobotním zápase ujali úvodního slova a na první úder se nečekalo příliš dlouho. Krátce po začátku utkání se rozjel na branku Kobry Rezek a pohotovým zakončením mezi Krchovy betony ve dvacáté vteřině otevřel skóre zápasu. Jihočeši v úvodu utkání hýřili aktivitou a snaha hostujícího celku přinesla své ovoce v šesté minutě. V útočném pásmu soupeře si sjel Slavík na střed a polovysokou střelou vylepšil písecký náskok na dvojbrankový.

Hráči Kobry se výrazněji dostali před Pinkasovu klec až v polovině čtrnácté minuty, kdy se domácí tým dočkal své úvodní přesilovky v utkání. Svěřenci trenéra Šeby si vytvořili v písecké třetině klasický přesilovkový vzorec, přičemž v největší šanci se objevil při výhodě jednoho hráče Žáček, z bezprostřední blízkosti ale proti Pinkasovi neuspěl. Stejný hráč Kobry byl v závěru úvodního dějství v jasné šanci faulován Tollingerem a proti hostujícímu celku bylo nařízeno trestné střílení. K němu se postavil domácí forvard Zbyněk Novák, jeho plány ale ztroskotali na betonu píseckého gólmana.

Skóre utkání se opět měnilo ve čtvrté minutě prostředního dějství. Ostrou střelu Mošovského Krch odrazil jen před sebe a aktivní Slavík po své dorážce podruhé zvednul ruce nad hlavu. Krátce po třetí brance hostů se mohl ozvat také domácí tým. Tvrdým projektilem od modré čáry se prezentoval Valenta, Pinkas však na jeho dělovku dobře viděl a neponechal nic náhodě. Další vzruch byl před brankou domácího Krcha krátce před polovinou utkání, kdy hrál písecký tým jednoduchou přesilovku. Jihočeši se však své další trefy dočkali až po návratu pátého domácího hráče na led.

V čase 31:30 se Hovora proháčkoval obranou Kobry a povedenou přihrávkou připravil jednoduchou situaci pro Milana Bláhu, který pouze sklepnul puk za záda bezmocného gólmana Krcha. Kreativní Hovora byl také u další šance hostujícího týmu. Tentokrát však zvolil místo přihrávky střelu, Slavií propůjčený gólman však jeho jedovatý pokus pravým betonem vytěsnil. V další části druhé třetiny byly k vidění hned dvě početní převahy domácího týmu, ani v těchto fázích zápasu se ale nepodařilo hráčům Kobry propašovat puk za Pinkasova záda.

Pod dojmem čtyřbrankového manka nastoupili domácí hráči do třetího dějství poněkud odevzdaně a ani písecký tým se v poslední části utkání nikam zbytečně nehnal. Zpestřením závěrečné dvacetiminutovky bylo nařízené trestné střílení na straně hostů. K němu se postavil faulovaný Šulčík, Krch ale jeho plány dobře přečetl a blafák do forhendu zneškodnil. Připravit Pinkase o čisté konto mohl v poslední minutě utkání ještě Ton, jenž si sjel od modré čáry a tvrdě vypálil, ani v závěrečných fázích zápasu ale překonání písecké opory nepřišlo. Písek tak nakonec poklidnou výhrou 4:0 prodloužil sérii vítězství na jedenáct utkání.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Podle mě jsme odehráli dobrý zápas. I když jsme nebyli kompletní, byli jsme téměř po celé utkání lepším týmem a vyhráli jsme dnes zcela zaslouženě. Za předvedenou hru bych chtěl hráčům poděkovat, pochvalu si zaslouží také Michal Pinkas, který tým uměl podržet, když to bylo potřeba."

Miloslav Šeba, trenér Kobry: „V současné době máme v kádru deset hráčů, kteří hrají juniorskou ligu. Mezi muži se tedy teprve učí. Proto na menším kluzišti na kvalitní Písek nestačili. Chtěli jsme forčekovat ve čtyřech lajnách, což by mohlo fungovat, kdybychom po dvou zbytečných chybách v obraně brzy neinkasovali dvě branky. Naše taktika pak fungovala, hra byla vyrovnaná. Měli jsme dokonce i několik gólových šancí, které jsme ale neproměnili. Vysoký Pinkas podal velice dobrý výkon, zabránil minimálně třem jistým gólům, ty jsme měli vstřelit. Poté jsme dostali další dvě branky a to nakonec rozhodlo. Třetí třetina se už v podstatě jen dohrávala. Mohli jsme ale v utkání uhrát přijatelnější výsledek."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy