Písek si s Benešovem s přehledem poradil

Benešov je jediným mužstvem, který v letošním ročníku druhé ligy dokázal v základní části na píseckém ledě vyhrát. Sobotní střetnutí ale mělo průběh zcela odlišný, než tomu bylo v listopadovém klání a od první minuty patřilo utkání domácím hráčům. Optická převaha nakonec vyústila v sedm vstřelených branek a místo dramatického souboje tak byla k vidění jednoznačná partie domácích. Píseckým fanouškův se v sobotním utkání představily hned tři nové tváře. Osmnáctiletý Šimon Hrubec dostal prostor mezi tyčemi a po velmi povedeném výkonu pustil za svá záda pouze jednu branku. Další novic, obránce Lukáš Vomela se v Písku uvedl vstřeleným gólem. Třetí premiérou byl start píseckého odchovance Jakuba Bernada, který se vrací do mateřského klubu z hostování v plzeňské juniorce.
2.liga ČR, 34. kolo, so 30.1.2010
Písek
Benešov
7:1
3:0, 1:0, 3:1
Branky a nahrávky: 6. Kořánek (Slavík), 14. Novák (Květoň, Procházka R.), 15. Urbanec (Slavík, Procházka P.), 24. Slavík (Rezek), 45. Vomela (Bláha, Míka), 45. Šulčík (Květoň), 51. Heršálek (Mošovský) - 44. Hertl (Kaňka, Dvořák). Rozhodčí: Mertl S. - Hák, Víta. Vyloučení: 9:8, navíc Dvořák (BNS) - 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.
Písek: Hrubec - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Vomela, Mazanec, Dietz, Tollinger - Javůrek, Urbanec, Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Bernad, Slavík, Novák, Mošovský, Kořánek
Benešov: Malík (45. Hrubý) - Verbík J., Zeman, Verbík R., Burda, Strnad, Procházka, Drda, Hertl, Dvořák, Kaňka, Suchánek, Holánek, Nestrašil, Vejvoda, Bosas, Černý, Bílek
O první vážnější příležitost se postaral Urbanec, jeho pokus zkrotil benešovský brankář. Ve čtvrté minutě Květoň přihrával před bránu Šulčíkovi, Malík pokus domácího útočníka vytěsnil betonem. V čase 5:28 přihrál Slavík Milanovi Kořánkovi mezi kruhy, písecký útočník střelou z první vymetl pavučiny v levém horním rohu Malíkovy brány 1-0. O tři minuty později střílel z kruhu Bláha, Malík si připsal úspěšný zákrok. V následných minutách si obě mužstva dobře hlídala střední pásmo. Soupeři se dostávali do svého útočného pásma zřídka. Až v třinácté minutě se Šulčík pokoušel překonal Malíka střelou po ledě, hostující brankář puk za svá záda nepustil. Ve stejné minutě se před Bláhou odkryla celá brána, ale ve skórování mu zabránil jeden z benešovských obránců. V čase 13:27 střílel od modré Robert Procházka, Malík jeho střelu pouze vyrazil před sebe, kde stál Vladimír Novák, který kotouč zavěsil pod horní tyč 2-0. O minutu později najížděl Šulčík na benešovskou bránu, ale Malík zlikvidoval bekhendový pokus píseckého útočníka. V čase 14:40 vystřelil Slavík, hostující gólman střelu neudržel a Josef Urbanec měl snadnou pozici, uklidit touš do zcela prázdné brány 3-0. V osmnácté minutě Kořánek střílel z kruhu, Malík jeho pokus vyrazil betonem. O minutu později najížděl Bosas na Hrubce, domácí brankář benešovského útočníka vybruslil.

Úvodní třetinu vyhráli domácí 3:0. O branky se postarali: Kořánek, Novák a Urbanec. Písek byl lepším týmem. Svého soupeře téměř vůbec nepustil do gólových příležitostí.

Na začátku druhého dějství Dvořák přihrával Nestrašilovi, který střelou z první řádně prověřil Hrubce. V čase 23:34 Rezek zavařil Malíkovi důrazným dorážením, puk se odrazil přímo na hokejku Josefa Slavíka, který přesnou střelou pod horní tyč zvýšil na 4-0. Ve dvacáté osmé minutě Jakub Verbík vystřelil tvrdě z kruhu, jeho projektil minul levou tyč o centimetry. O minutu později Bosas prověřil Hrubého, písecký brankář si jeho pokus pohlídal lapačkou. Ve třicáté čtvrté minutě měli hosté příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3 trvající necelou minutu. Z kruhu pálil Jakub Verbík, po jeho dělovce zazvonila levá tyč Hrubcovy branky. Písečtí nakonec toto oslabení dokázali ubránit. Ve třicáté osmé minutě Míka přihrával před bránu zcela osamocenému Bláhovi, ten stoprocentní příležitost nedokázal využít. Půl minuty před koncem druhé třetiny Bosas střílel tvrdě z kruhu, Hrubec sklapnul betony včas.

Ve druhé části jsme viděli jednu branku, o kterou se zasloužil Slavík. Do třetí třetiny si tedy domácí hokejisté odnášeli vedení 4-0.

Po čtyřiceti vteřinách Bláha střílel z mezikruží, hostující brankář byl úspěšnější. Ve čtyřicáté druhé minutě Novák přihrával volnému Květoňovi, který nepřehodil Malíkovo beton. V čase 43:22 se hosté poprvé dočkali. Kaňkovu střelu Hrubec vyrazil, k dorážce se dostal Tomáš Hertl, který dokázal přehodit ležícího Hrubce 4:1. V čase 44:14 domácí rychle odpověděli. Lukáš Vomela prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě 5-1. V čase 44:31 přidali domácí další gól. Petr Šulčík procedil kotouč mezi tyčkou a tělem Malíka 6-1. Ve čtyřicáté sedmé minutě Rezek přihrával před bránu osamocenému Bláhovi, Malík kotouč vytěsnil mimo tyče vyrážečkou. O minutu později Míka střílel tvrdě z kruhu, jeho dělovka skončila na horní tyči. O chvíli později Květoň uháněl na benešovskou bránu, jeho bekhendové zakončení mířilo do boční sítě. V čase 50:16 Luboš Heršálek střílel z kruhu, jeho pokus propadnul Malíkovi mezi lapačkou a betonem 7-1. V padesáté páté minutě měli opět hosté příležitost přesilové hry 5 na 3, ale písečtí obránci hosty obránili. V padesáté šesté minutě najížděl na Malíka Květoň a byl faulován. Trestného střílení se ujal Květoň, ale na hostujícího brankáře bekhendovou kličkou nevyzrál. Půl minuty před koncem zápasu Květoň přihrál Šulčíkovi, který vystřelil z první, Malík efektivně zasáhnul lapačkou. Dvacet vteřin před koncem střílel opět Šulčík, Malík byl opět úspěšnější. To byla poslední akce sobotního zápasu. Tři body zůstali u řeky Otavy za výhru 7-1.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy