První zápas zvládl lépe Písek a ujímá se vedení v sérii

Písečtí hokejisté byli před úvodním zápasem papírovým favoritem, ošemetnost play-off ale maže veškeré rozdíly a v jednotlivých utkáních vyřazovacích bojů rozhodují maličkosti. Právě Písek záludnost těchto zápasů v minulosti několikrát poznal a úvodní čtvrtfinálové střetnutí tak vyplňovala hlavně nervozita. Nakonec ale lídr tabulky první krok zvládnul a výhrou 3:1 vstoupil do play-off správnou nohou. V prvním střetnutí byli nejvíce vidět Šulčík s Květoněm, kteří zaznamenali shodně po brance a asistenci. Písek se ujal vedení v sérii a o vylepšení svého náskoku bude usilovat již v pátek, kdy se odehraje na nymburském ledě druhé utkání.
2.liga ČR, ČF1, st 10.3.2010
Písek
Nymburk
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Květoň (Šulčík, Ježek), 31. Šulčík (Procházka R., Květoň), 51. Bláha - 35. Zvolenský (Sirotek, Krejčík) Rozhodčí: Dundr - Chochola, Marek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Vomela, Dietz, Mrkvička - Kazatel, Novák, Bláha, Stejskal, Květoň, Šulčík, Suchánek, Ježek, Slavík, Urbanec, Mošovský, Kořánek
Nymburk: Rückl - Pánek, Krejčík, Kozák, Drak, Sem, Vlach, Cicvárek, Jílek, Vacek, Sirotek, Dvořák, Hladík T., Šimek, Velechovský, Martinec, Dulovec, Němeček, Hladík J., Mareš, Zvolenský
Utkání začalo ve svižném tempu. Hned po sedmnácti vteřinách Mošovský nebezpečně tečoval puk, Rückl zasáhnul lapačkou. V následujících minutách oba týmy svého soupeře do vážnějších příležitostí nepouštěly. V šesté minutě se Mazanec snažil prosadit z úhlu, hostující brankář si pravou tyč dobře pohlídal. V čase 8:14 Tomáš Květoň inkasoval ideální přihrávku a z prostoru mezikruží přesnou střelou k levé tyči poslal domácí tým do vedení 1:0. O dvě minuty později se Květoň prokličkoval až před Rückla, ten vytěsnil kotouč rukavicí mimo tyče. O chvíli později střílel tvrdě Urbanec, nymburský gólman dělovku domácího hráče dokázal zkrotit. Ve třinácté minutě měl Suchánek na hokejce druhý gól Písku, ale netrefil ideálně puk. O tři minuty později Mošovský vystřelil jedovatě, ovšem Rückl touš za svá záda nepustil. O minutu později střílel Hladík, písecký brankář schoval kotouč ve své lapačce. V devatenácté minutě Dvořák střílel od modré čáry, Pinkas zasáhnul betonem.

Úvodní část vyhráli domácí hráči 1:0 díky gólu Tomáše Květoně. Písečtí hokejisté si vytvořili řadu dalších šancí, ale Rückl v nymburské bráně chytal dobře.

Druhá perioda začala šancí hostů. Dvořák střílel přes obránce, Pinkas zasáhnul pohotovým zákrokem lapačkou. Ve dvacáté čtvrté minutě Heršálek střílel od modré čáry, nymburský brankář schoval puk ve své náruči. O minutu později se v nenápadné příležitosti ocitnul Šulčík, jeho střela těsně minula levou tyč nymburské brány. Ve dvacáté osmé minutě Martinec vystřelil z kruhu, jeho dělová rána mířila nad horní tyč Pinkasovy brány. V čase 30:27 se po sérii střel domácího mužstva odrazil kotouč na hokejku Petra Šulčíka, ten přesnou střelou poslal domácí tým do vedení 2:0. O dvě minuty později se ve veliké příležitosti ocitnul Hladík, ale Pinkas vytáhnul výborný zákrok. V čase 35:24 hosté snížili na rozdíl jediné branky. Sirotek zavezl puk do obranného pásma Písku, po jeho střele se ke kotouči dostal Petr Zvolenský a ten snížil na 2:1. Hosty vstřelená branka povzbudila a ti se častěji dostávali do šancí. V závěru druhé třetiny Sirotek vystřelil nebezpečně přes obránce, Pinkas si připsal úspěšný zákrok.

Druhá část skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Domácí poslal do dvougólového vedení Šulčík, ale na rozdíl jediné branky snížil Zvolenský.

Ve čtyřicáté první minutě střílel Kozák, domácí brankář jeho pokus vyrazil před sebe, kde stál připravený Šimek, ale i toho dokázal Pinkas vychytat. O dvě minuty později Suchánek střílel z otočky, jeho střela těsně minula levou tyč. V následujících minutách se hrál opatrný hokej. Ve čtyřicáté šesté minutě střílel Kořánek, jeho pokus minul levou tyč o centimetry. O minutu později Stejskal vypálil z kruhu, jeho projektil mířil nad horní tyč Rücklovy brány. V čase 50:53 Milan Bláha prokličkoval nymburskou obranou a pěkným blafákem zvýšil na 3:1. O dvě minuty později Šimek s Hladíkem zavařili před píseckou bránou, ale Pinkas všechny ataky ustál. O chvíli později si Mošovský obkroužil nymburskou bránu a nebezpečně vystřelil, ovšem Rückl si pravou tyč dobře pohlídal. V padesáté sedmé minutě se pěknou individuální akcí prezentoval Šulčík, Rückl jeho střelu pokryl lapačkou. O chvíli později střílel Urbanec přes bránícího hráče, nymburský gólman zasáhnul betonem. Domácí hokejisté vedení udrželi a připsali si tak výhru 3:1 a vedení v sérii 1:0.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „První třetina byla z naší strany hodně křečovitá. Na hráčích bylo vidět, že z toho mají trochu obavy. Pak jsme se ale postupně dostali do zápasu a myslím si, že jsme mohli vyhrát i větším rozdílem. Vyvarovat bychom se měli těch zbytečných faulů, jinak si myslím, že jsme první zápas zvládli dobře. V play-off je každé vítězství velmi důležité a já jsem rád za to, že jsme takhle do vyřazovacích bojů vstoupili. Myslím, že nám výhra pomůže pobrat se s nervozitou a také pro posily bude každý další zápas lepší a lepší.“

Pavel Bičiště, trenér Nymburka: „Z dnešní prohry jsem zklamaný, ale s výkonem hráčů jsem spokojený. Za stavu 2:1 mohlo přijít vyloučení, mohli jsme udržet tento stav po případě zkusit hru bez brankáře. Mysleli jsme si, že dnes budou domácí jasně lepší, to až tak nepotvrdili. Musím uznat, že domácí mužstvo je kvalitnější, ale my jsme hráli bojovně. Kdybychom měli štěstí, dnešní zápas mohl skončit jinak.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy