Také do semifinále vstoupil Písek správnou nohou

Po týdenní pauze naskočili do semifinálové série hokejisté Písku a domácí výhrou 5:3 se ujali vedení v sérii. V úvodní části šli do vedení Sršni, Písek však dokázal Šulčíkovým gólem ještě před první přestávkou srovnat. Svěřencům trenéra Suchánka se vydařil vstup do prostřední fáze utkání a třemi rychlými góly si Písečtí vypracovali bohatý náskok. Hosté se v závěrečné části dostali na rozdíl dvou branek, výrazněji se přibližit domácímu týmu se jim ovšem nepodařilo. První bod tak zůstal u Otavy a jak se série bude vyvijet nadále, to bude známo nejdříve v úterý, kdy semifinálová střetnutí pokračují v Kutné Hoře.
2.liga ČR, SF1, ne 21.3.2010
Písek
Kutná Hora
5:3
1:1, 3:0, 1:2
Branky a nahrávky: 18. Šulčík (Procházka R.), 23. Ježek (Květoň), 23. Slavík (Kazatel, Stejskal), 26. Kořánek (Bláha M., Šulčík), 50. Novák (Suchánek, Procházka P.) - 16. Hemský, 46. Prachař, 58. Bláha R. (Křišťan, Hemský). Rozhodčí: Mertl S. - Mertl J., Novák. Vyloučení: 6:9, navíc Vylíčil a Kadlec (KHO) - oba 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 1050. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Písek: Pinkas - Mazanec, Heršálek, Procházka P., Mrkvička, Dietz, Vomela, Procházka R., Kalečík - Mošovský, Suchánek, Novák - Ježek, Květoň, Šulčík - Kořánek, Bláha M., Urbanec - Slavík, Kazatel, Stejskal.
Kutná Hora: Kalousek - Křišťan, Prachař, Bláha R., Kadlec, Florian, Beránek, Nakládal, Veselý, Heřmanský, Hemský, Sladký, Rejzek, Králíček, Česnek, Pavlík, Vylíčil, Muras.
První šanci měl domácí Ježek, který střílel z kruhu, jeho pokus schoval Kalousek ve své výstroji. O chvíli později si písecký kapitán Bláha pohrál s hostujícím brankářem, ale zakončení nebylo přesné. V páté minutě Šulčík uháněl za kotoučem, následnou střelu kutnohorský brankář vytěsnil lapačkou mimo tyče. O dvě minuty později se pokoušel otevřít skóre Mošovský, Kalousek zasáhnul opět lapačkou. V desáté minutě Nakládal vystřelil od modré čáry, Pinkas neměl větší potíže. O minutu později se Robert Procházka prokličkoval až ke zakončení, ovšem hostující gólman stál na svém místě. V patnácté minutě Slavík dorážel kotouč, Kalousek udržel čisté konto. V čase 15:32 se hráči Kutné Hory dostali do vedení, ve vlastním oslabení. Petr Hemský zavezl kotouč do obranného pásma Písku, následná střela skončila v síti domácí brány, 0:1. V čase 17:08 Písek vyrovnal. Petr Šulčík přebruslil hostujícího obránce, individuální akci zakončil pěkným blafákem, 1:1. O minutu později střílel Dietz, kutnohorský brankář sklapnul betony včas.

První třetina skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Nejprve Hemský dostal Kutnou Horu do vedení, ale Šulčík dokázal o necelé dvě minuty odpovědět.

V čase 22:02 se Jihočeši dostali do vedení. Květoň chytře přihrál před bránu Ondřeji Ježkovi, který pohotovou střelou otočil skóre, 2:1. Domácí se do útoku tlačili i nadále a odměnou jim za jejich snažení byl další gól. V čase 22:51 Josef Slavík zavěsil kotouč pod horní tyč, 3:1 O minutu později se sám před hostujícím brankářem ocitnul Šulčík, ale v rozhodující chvíli mu puk přeskočil hokejku. V čase 25:23 Bláha střelou švihem zaměstnal Kalouska, ten puk vyrazil před sebe, kde stál Milan Kořánek, který zvýšil náskok domácího mužstva na 4:1. Ve třicáté minutě tvrdě vypálil Mrkvička, kutnohorský brankář kotouč vyrazil lapačkou. O dvě minuty později se v další šanci Písku objevil Šulčík, puk nakonec skončil v Kalouskově výstroji. Ve třicáté čtvrté minutě nebezpečně vystřelil Králíček, jeho pokus těsně minul pravou tyč Pinkasovy brány. V následujících minutách se hrál atraktivní hokej, šance měli převážně domácí hráči. Ve třicáté osmé minutě Kořánek pěkně přihrál Bláhovi, jehož zakončení dokázal hostující brankář zkrotit. V posledních vteřinách druhé části se sám před brankářem ocitnul Novák, ale Kalouska se mu nepodařilo překonat.

A tak druhou třetinu Písek vyhrál 3:0. Na začátku periody svěřenci Rudolfa Suchánka na svého soupeře vlítli a během pěti minut dokázali vsítit tři góly. Do třetí třetiny si domácí hráči odnášeli vedení 4:1.

Ve čtyřicáté druhé minutě měl další příležitost Suchánek, který se objevil zcela sám na mezikruží, ale puk nasměroval mimo hostující branku. V čase 45:22 se hostům podařilo snížit na rozdíl dvou branek a gól vstřelili opět ve vlastním oslabení. Pavlu Prachařovi se podařilo přehodit beton domácího brankáře 4:2. V čase 49:16 Suchánek našel pěknou přihrávkou zpoza brány Vladimíra Nováka, který parádní střelou vymetl pavučiny v levém horním rohu Kalouskovy brány. V padesáté třetí minutě nebezpečně vystřelil Mošovský, kutnohorský brankář vyrazil puk do ochranné sítě. O dvě minuty později pokoušel štěstí Vomela, jeho skákavou střelu dokázal Kalousek zkrotit. V padesáté sedmé minutě střílel od modré čáry Beránek, písecký brankář touš vyrazil do ochranné sítě. V čase 57:51 hosté zdramatizovali zápas. Po přihrávce Hemského se přesně trefil Robert Bláha, 5:3. Třicet vteřin před koncem střílel Bláha, jeho projektil mířil nad horní tyč Kalouskovy brány.

Písek tedy zvítězil 5:3 a ujal se tak vedení v sérii.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „První třetina byla z naší strany hrozná, takže jsme si určité věci o první přestávce důrazně vyříkali. Nástup do druhé části byl o poznání lepší a dokázali jsme poměrně rychle vstřelit tři branky. Soupeř se prosazoval po našich hrubých chybách, kdy jsme mu nechávali prostor k dorážkám. Celkově si ale myslím, že jsme byli jasně lepší a zápas ztak vyhráli zcela zaslouženě. Teď se musíme připravit na druhý zápas.“

Karel Dvořák, trenér Kutné Hory: „Velice se nám vydařila první část. Písečtí hokejisté dnes hráli to, co potřebovali, zodpovědný výkon celého mužstva. Ve druhé třetině jsme zaspali začátek a domácí hráči nám odskočili. Během pěti minut jsme inkasovali tři branky. Je to škoda, že jsme dostali takové laciné góly. “

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy