KOMTERM Arénu zachvátily oslavy, Písek se po pěti letech dočkal

Tahle prohra písecký tým asi mrzí nejméně. Jihočeši sice podlehli na svém ledě litoměřickému celku 2:4, domácí porážka už ale nezměnila nic na tom, že písecký tým postoupí do první ligy. V úterním utkání byl nejvíce vidět útočník Josef Rezek, který jednu branku sám zaznamenal a u jednoho gólu píseckého týmu se podílel asistencí. Jakmile úterní utkání skončilo, začalo se bouřlivě oslavovat a rozhodně bylo co. Sezóna končí a končí nejlépe jak jen mohla. Písecký tým vedený koučem Rudolfem Suchánkem se po pěti sezónách vrací do první ligy.
2.liga ČR, Kv5, út 20.4.2010
Písek
Litoměřice
2:4
1:1, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 17. Rod (Rezek), 26. Rezek - 2. Šaffer (Tvrzník), 25. Tvrzník (Šaffer), 29. Musílek (Buďa, Hlusička), 53. Buďa (Novák M., Hlusička). Rozhodčí: Pešina - Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2500. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Písek: Hrubec - Procházka Pavel, Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Vomela, Dietz, Mrkvička - Vaniš, Novák V., Suchánek, Bláha, Rezek, Šulčík, Urbanec, Ježek, Rod, Hovora, Mošovský, Kořánek.
Litoměřice: Volke - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Zenk, Hillmich, Malý, Slížek, Horčička, Novák M., Šaffer, Kloz, Tvrzník, Procházka Petr, Buďa, Hlusička, Zuziak, Horejsek, Šnajdr.
Utkání začalo zhurta a už v čase 1:03 se Stadion dostal do vedení hned z první šance. Přihrávající Tvrzník našel zcela volného Adama Šaffera, který zakončoval do odkryté klece, 0:1. O minutu později se sám před bránou ocitnul Urbanec, litoměřický brankář stál na správném místě. V šesté minutě Slížek nebezpečně dorážel, domácí brankář byl úspěšnější. O chvíli později Rezek našel dobře postaveného Vaniše, Volke zasáhnul pravým betonem. V deváté minutě si Rezek vybruslil až před brankáře, střelu směřující do horní části brány Volke chytil lapačkou. O minutu později Mazanec zkoušel štěstí od modré čáry, litoměřický brankář jeho střelu zneškodnil rukavicí. I v následujících minutách se hrálo ve svižném tempu a šancí bylo na obou stranách dostatek. V čase 16:15 Písek vyrovnal. Po pravé straně si sjel Tomáš Rod a střelou z mezikruží se trefil přesně pod horní tyč, 1:1. V osmnácté minutě se Šulčík prokličkoval až před brankáře, ale byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Samostatný nájezd jel Šulčík, ovšem kličkou do forhendu na Volkeho nevyzrál. O dvě minuty později měl na hokejce velkou příležitost Horejsek, který střílel do poloodkryté klece, Hrubec se však včas přemístil.

První třetina byla pro diváky velice atraktivní. Příležitostí měli obě mužstva dostatek. Hrálo se nahoru, dolu. Nejprve ve druhé minutě otevřel skóre Kloz. A o vyrovnání se postaral v sedmnácté minutě Rod.

Na začátku druhé periody se Macek prezentoval tvrdou střelou od modré čáry, Hrubec zasáhnul vyrážečkou. V čase 24:31 se Litoměřice dostaly do vedení. Střelu Šaffera dokázal domácí brankář chytit, na následnou dorážku Martina Tvrzníka byl krátký. Odpověď domácích přišla rychle. V čase 25:37. Josef Rezek přesnou, razantní střelou z mezikruží srovnal stav na 2:2. Odpověď Stadionu přišla taktéž rychle. V čase 28:21 Buďovu střelu od modré čáry tečoval přesně pod horní tyč Viktor Musílek, 2:3. Ve třicáté minutě Pavel Procházka střílel od modré čáry, projektil vyprášil plastrón brankáře Stadionu. O minutu později pálil z levého kruhu Hovora, Volke si prostor u tyče dobře pohlídal. O dvě minuty později střílel přes obránce Šaffer, písecký brankář kotouč vyrazil do rohu kluziště. Ve třicáté osmé minutě Macek střílel tvrdě od modré čáry, jeho pokus mířil do středu brány, kde stál pozorný Hrubec. O minutu později Buďa střílel z velkého úhlu, domácí brankář zasáhnul lapačkou.

Ve druhé části jsme v písecké KOMTERM aréně viděli tři slepené góly. V rozmezí necelých čtyř minut se trefili Tvrzník, Rezek a Musílek. Do třetí třetiny si tak hosté z Litoměřic odnášeli jednobrankové vedení.

Ve čtyřicáté třetí minutě se do slibné šance dostával Bláha, v rozhodující moment mu však puk utekl od hokejky. O dvě minuty Kaltenböck zaměstnal Hrubce tvrdou střelou, domácí brankář sklapnul betony včas. Ve čtyřicáté sedmé minutě pořádně zavařili litoměřickému brankáři Vaniš a Rezkem, Volke si připsal další úspěšný zákrok. O dvě minuty později měl Mrkvička příležitost vyrovnat, ale nedokázal přehodit betony ležícího Volkeho. V polovině třetí části hosté pořádně zavařili před píseckou bránou, Hrubec všechny pokusy litoměřických hráčů dokázal pochytat. V čase 52:01 se Stadion dostal do dvoubrankového vedení. Martin Novák našel ideálně postaveného Milana Buďu, který číhal u levé tyče a pohotovou střelou zvýšil na 4:2 pro Litoměřice. V padesáté páté minutě střílel tvrdě Hillmich, domácí brankář ukryl touš ve své výstroji. V následujících minutách se obě mužstva soustředila spíše na defenzívu. Až v padesáté deváté minutě střílel z levého kruhu Kloz, Hrubec vytěsnil kotouč do rohu kluziště. Utkání se dohrálo v poklidu a fanoušci jak Písku, tak Litoměřic měli důvod k radosti. Středočeši získali tři veledůležité body do skupiny o první ligu. Písek i přes prohru v dnešním zápase postoupí do první ligy!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy