Písek si poprvé v nové sezoně připsal plný počet bodů

Písečtí hokejisté si ve třetím kole připsali plný počet bodů. K výsledku 3:0 Jihočeši dokráčeli především díky kolektivnímu výkonu, zejména bezchybnou defenzívou, v čele se Šimonem Hrubcem. Skóre otevřel v šestnácté minutě Polodna. Ve druhé periodě jsme u řeky Otavy gól neviděli. V polovině třetí části měli hosté výhodu přesilové hry pět na tři, ovšem Písek i tomuto obrovskému náporu odolal. Stav 1:0 svítil na ukazateli skóre až do padesáté druhé minuty, kdy uklidňující branku přidal Polodna. Výhru zpečetil Dragoun gólem do prázdné brány.
1.liga ČR, 3. kolo, st 22.9.2010
Písek
Beroun
3:0
1:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 16. Polodna (Ferebauer), 52. Ferebauer (M. Pšurný, Dragoun), 60. M. Pšurný (Dragoun). Rozhodčí: Lacina - Beneš, M. Jílek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 842. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 0:0, 3:0.
Písek: Hrubec - Vomela, Mazanec, P. Procházka, Vrablík, P. Novák, Výborný, R. Procházka, Jank – M. Pšurný, Dragoun, Suja - Polodna, Ferebauer, Kudrna - Šulčík, Ježek, Stejskal - V. Novák, Bláha, Slavík.
Beroun: F. Novotný - Jelínek, Růžička, Jebavý, Nedvěd, Hertl, Malý, Husák - Besser, J. Novotný, Pavel - Karpov, Kupec, Vlček - Pacovský, Švagrovský, Tůma - Hafenrichter, Žalčík.
Do zápasu proti Berounským Medvědům nastoupil v písecké bráně brankář, který dovedl IHC KOMTERM Písek do první ligy – Šimon Hrubec.

Domácí začali zostra. V samotném úvodu Dragoun přihrával před bránu zcela volnému Pšurnému, který špatně zpracoval kotouč. Na začátku páté minuty tvrdě pálil od modré Mazanec, hostující gólman zasáhnul betonem. O minutu později střílel z dobré pozice Růžička, Hrubec vytěsnil kotouč vyrážečkou. V sedmé minutě si Suja vybruslil zpoza brány do kruhu, s následnou střelou si Novotný poradil. O chvíli později měli hosté velkou šanci otevřít skóre, po nepřehledné situaci zazvonila tyč písecké brány. V následujících minutách měli více ze hry domácí hráči, ovšem berounská defenzíva fungovala dobře. V čase 15:51 Písek otevřel skóre. Po vyhraném vhazování Ferebauera se kotouč dostal na hokejku Stanislava Polodny, který střelou bez přípravy vymetl pavučiny v berounské bráně, 1:0. Dvě minuty před koncem střílel Nedvěd přes obránce, domácí brankář puk neviděl a měl tak štěstí je střela minula pravou tyč.

Úvodní část vyhráli zaslouženě domácí hráči zásluhou Polodnovy přesné trefy. Písečtí hokejisté zaznamenali více šancí, než hráči Berouna. Jihočeši si odnášeli do druhé periody nejtěsnější vedení.

Po dvou minutách ujížděl sám na brankáře Bláha, zakončení po ledě Novotný zneškodnil betonem. Ve čtvrté minutě měli hosté obrovskou šanci vyrovnat, Besser ukázal před píseckou bránou důraz, rozhozeného Hrubce však nedokázal překonat. O tři minuty později střílel od modré čáry Robert Procházka, berounský brankář podržel svůj tým. Ve dvacáté deváté minutě Písečtí vstřelili druhý gól. Dragoun našel chytrou přihrávkou Pšurného, kterému se podařilo překonat Novotného, sudí ovšem rozpažil a gól neuznal. Za čtyři minuty mohl Vladimír Novák přidat druhou branku, kotouč mu však v nejdůležitější moment odskočil od hokejky. Ve třicáté páté minutě Švagrovský přihrával zcela volnému Pavlovi, který touš nezpracoval, jinak by hostující hráč zakončoval do poloodkryté brány. Minutu před koncem druhé třetiny se dostal odražený kotouč k Růžičkovi, který z bezprostřední blízkosti nepřekonal Hrubce střelou mezi betony.

Ve druhé části jsme branku neviděli. A tak písečtí hokejisté budou i do třetí třetiny nastupovat s jednobrankovým vedení.

Hned na začátku třetiny se Suja objevil z čista jasna před Novotným, písecký hráč ovšem střelou mezi betony neuspěl. V následujících minutách byly o trochu aktivnější Medvědi, písecká defenzíva v čele s Hrubcem pracovala prozatím bezchybně. Ve čtyřicáté osmé minutě převedl pěknou individuální akci Dragoun, zakončení do horního rohu berounské brány Novotný pokryl lapačkou. V padesáté minutě domácí nabídli Berounským výhodu přesilové hry pět na tři trvající téměř dvě minuty. Hosté si vytvořili drtivý tlak, ale branku vstřelit nedokázali. Pořekadlo nedáš, dostaneš se potvrdilo v čase 51:46, Jiří Ferebauer po návratu z trestné lavice uháněl na berounskou bránu, když mu Polodna předložil puk před bránu a na druhý pokus překonal hostujícího brankáře. V padesáté páté minutě střílel z úhlu Ferebauer, domácí hráč mířil do středu brány, kde stál připravený Novotný. O dvě minuty později se Stejskal natlačil až před berounského brankáře, který z tohoto souboje vyšel vítězně.V závěru zápasu ještě hosté zkusili hru bez brankáře. To se jim v čase 59:36 stalo osudné. Michal Pšurný zpečetil výhru Písku gólem do opuštěné klece.

A tak si písečtí hokejisté poprvé v první lize připsali plný počet bodů za výhru 3:0. Další utkání čeká naše hokejisty v sobotu, v Hradci Králové.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: Velice dobře jsme odehráli první dvě části, kdy jsme se tlačili do branky a byli aktivnější než soupeř. Ve třetí třetině jsme ale přestali hrát a začali se trochu bát o výsledek. Teprve ve druhé polovině třetí třetiny jsme se vrátili do zápasu, dali druhou branku a pak už jen hlídali hru. Všem hráčům bych chtěl poděkovat za perfektní práci. Stejně tak brankáři Hrubcovi, který odchytal parádní zápas a divákům, kteří nás připravili výbornou atmosféru. Doufám, že nás podpoří také v dalších zápasech.

Jiří Doležal, trenér Berouna: Myslím si, že jsme nebyli horším mužstvem, i přesto jsme dnes ale bohužel prohráli. V první třetině jsme udělali jednu velkou chybu a tu soupeř okamžitě potrestal. Ve druhé části jsme měli na svých hokejkách tři tutové šance, měli jsme ale smůlu a ani jednu neproměnili. Když jsme se pak v závěru utkání snažili něco udělat s výsledkem, byli jsme v těžké křeči a z optické převahy nebylo vůbec nic. V zápase jsme málo stříleli a měli jít víc do brány.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy