Píseckým hokejistům se nepodařilo navázat na dvě úspěšná utkání

Písku se nepodařilo vyhrát třikrát v řadě. Úvod zápasu však nasvědčoval pravému opaku a když Vladimír Novák v šestnácté minutě poslal domácí do vedení, vypadalo to s píseckými akciemi velmi dobře. Ve druhé periodě byli hráči Olomouce k nepoznání, jejich hráči "zařadili na vyšší rychlostní stupeň" a Písečtí zkrátka nestíhali. Skóre se nakonec zastavilo na čísle 4:1 pro Olomouc. Nejlepším hráčem v domácím dresu byl jednoznačně brankář Jágr, který nestačil "pouze" na čtyři pokusy hostů. Naši hokejisté budou mít možnost reparátu ve středu, kdy zavítají na led poslední Chrudimi.
1.liga ČR, 12. kolo, so 23.10.2010
Písek
Olomouc
1:4
1:0, 2:0, 2:0
Branky a nahrávky: 16. V. Novák - 22. Řípa (Brančík, Černý), 31. Ministr (Bartoň, Polodna), 47. Bartoň (Černý, Polodna), 52. Vyrůbalík (Ministr). Rozhodčí: Zubzanda - Šperl, Flegl. Vyloučení: 0:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 753. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Písek: Jágr – Procházka, Kalečík, Heš, Vráblík, Výborný, Vojta, P. Novák, Vomela – Nedvěd, Plášek, Slavík – Pšurný, Dragoun, Mikšovský – Ferebauer, Kopecký, Kudrna – V. Novák, S. Polodna, Stejskal.
Olomouc: Žigárdy – Janáček, Vyrůbalík, Koma, Nedbálek, Domin, Bartoň, Staněk - Kucharczyk, Ministr, P. Polodna – Černý, Brančík, Řípa – Pekr, Zbořil, Szturc – Smejkal, Záhorovský, Haluza.
Utkání začali hosté lépe a vytvořili si několik slibných, střeleckých pozic, skóre se ale neměnilo. V šesté minuty se domácí hráči na chvíli usadili v útočném pásmu. Defenzíva v čele s brankářem Žigárdym se chyby nedopustili. Následně se hra přelévala z jedné strany na druhou, všechny střely pochytali oba gólmani: Jágr a Žigárdy. Ve třinácté minutě se uvolnil Dragoun, jeho zakončení zlikvidoval olomoucký brankář. V čase 15:29 Vladimír Novák vystřelil z vrcholu kruhu, jeho pokus Žigárdy vyrazil před sebe, kde smolně dorazil kotouč do vlastní brány Haluza, 1:0. V sedmnácté minutě se kotouč nečekaně odrazil k Pavlu Procházkovi, který se šance zaleknul a nakonec zakončoval nepříliš razantně. O dvě minuty později se blýsknul výborným zákrokem Žigárdy, který zlikvidoval tutovku Kudrny.

První třetinu vyhrál Písek 1:0 zásluhou Vladimíra Nováka, i když s velkou pomocí olomouckého hráče. Do druhé periody si tak písečtí hokejisté odnášeli nejtěsnější vedení.

Hned v úvodu druhé třetiny zahrozili Olomoučtí a byla z toho vyrovnávající branka. V čase 21:06 Jiří Řípa vyslal na domácího brankáře nemastnou neslanou střelu, která Jágrovi propadla mezi rukou a tělem, 1:1. Následné minuty přinesly spíše defenzivní obraz hry. Ve dvacáté sedmé minutě vyslali Olomoučtí na Jágra dvě nebezpečné střely, obě však dokázal písecký gólman chytit. O dvě minuty později po střele Slavíka zazvonila pravá tyč Žigárdyho brány. V čase 30:15 sehráli olomoučtí hokejisté pohlednou akci. Bartoň chytře přihrával Milanu Ministrovi, který se trefil přesně k pravé tyči, 1:2. O minutu později zahrozili opět hosté, jmenovitě Koma který střílel z levého kruhu, Jágr byl na místě. Olomoučtí byli při chuti. Záhorovský střílel z mezikruží z otočky, Jágr zasáhnul pravým betonem. Ve třicáté čtvrté minutě se v samostatném úniku ocitnul Kucharczyk, nebezpečnou střelu i následnou dorážku dokázal domácí brankář pokrýt betonem. O minutu později se Olomoučtí dostali do přečíslení 3 na 1, parádní akci zakončoval Brančík, po jeho střele zazvonila tyč. V závěru druhé třetiny si hosté vytvořili několik gólových šancí, brankáře Jágra však Olomoučtí nepřekonali.

Do druhé třetiny nastoupili olomoučtí hokejisté ne pokropeni, ale doslova polití živou vodou. Hráči Olomouce si vytvořili mraky gólových šancí a mohli s přehledem skórovat i sedmkrát, ale písecký brankář Jágr pustil „pouze“ dva puky.

Třetí perioda začala ve vlažném tempu a tak diváci čekali na vážnější příležitost do sedmačtyřicáté mnuty a hned to byla šance gólová. V čase 46:49 hosté odskočili na rozdíl dvou branek. Z bezprostřední blízkosti se prosadil Jakub Bartoň, 1:3. O dvě minuty později se k zakončení dostal Polodna, ale branku minul. V čase 51:35 přidali Olomoučtí čtvrtou branku při ponechané výhodě se mezi střelce zapsal Martin Vyrůbalík, 1:4. V padesáté třetí minutě se jako blesk z čistého nebe objevil před píseckou bránou Brančík, jeho zakončení těsně minulo pravou tyč Jágrovy brány. V padesáté sedmé minutě se v dobré pozici ocitnul Procházka, jeho střela však směřovala do středu brány, kde stál pozorný Žigárdy. Závěr zápasu si olomoučtí hokejisté bez větších problému pohlídali a nutno dodat, že zvítězili zcela zaslouženě. V první třetině byli lepší domácí, ale druhá a třetí část byla jednoznačně v režii Olomouckých a proto vítězí 4:1.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek (trenér Písku): Šťastnou trefou jsme šli v první třetině do vedení. Branka nám pomohla a hráli jsme dobře, v zápase ale rozhodl rozdíl mezi gólmany. Jágrovi se zápas příliš nepovedl a když s kvalitním týmem, jako je Olomouc, najednou prohráváte o tři góly, velmi těžko se zápas obrací. Hráči dřeli, snažili se s nepříznivým výsledkem něco udělat, bohužel se to ale už nepodařilo.

Petr Fiala (trenér Olomouce): Myslím, že jsme zápas v Písku odehráli velmi slušně, když neberu v potaz určitý úsek z první části, kdy si soupeř vypracoval snad tři brankové šance. Trochu nás rozhodil vlastní gól, ale dokázali jsme se otřepat a získat zápas pod kontrolu. Nakonec když se za zápasem zpětně ohlednu, může nás mrzet, že jsme se neprosadili ještě výrazněji. V nejednom případě jsme dokázali domácí obranu vyšachovat, Brančík a Ministr dávali tyčku. S výsledkem 4:1 jsme ale spokojeni.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy