Extraliga staršího dorostu, 15. kolo, pá 15.10.2010, ŠKO-ENERGO Aréna
Mladá Boleslav
Písek
3:2sn
1:1, 1:0, 0:1 - 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 19. Brandejský (Bičiště), 27. Brandejský (Bičiště, Protivný), rozhodující samostatný nájezd Teubner - 12. Ciboch (Bernad), 60. Ciboch (Bernad). Rozhodčí: Wagner - Hanzlík, Daněk. Vyloučení: 4:2, navíc Podsedníček (MBL) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Mladá Boleslav: Sejpal – Budín, Zet, Chalupa, Teubner, Kurka, Holada, Bartoš – Štěpánek, Kalfiřt, Valentík, Marek, Brandejský, Podsedníček, Semirád, Hloušek, Bičiště, Protivný.
Písek: Havelec – Záhora, Jirků, Lejsek, Hanus, Turek, Bernad, Šmejkal, Vlček, Paukner, Krcho, Ciboch, Vlk, Pícha, Matiášek, Janásek, Vejda, Chalupský, Reiniš.

V zápase se do prvního vyloučení jako tradičně nestalo nic zajímavého. (První minuty sice nabídly pár zaznamenatelných střeleckých pokusů, ale jednalo se spíše o “nouzová“ zakončení z těžkých úhlů, která brankáře nemohla nijak zaskočit.) Na trestnou lavici si šli jako první sednout domácí, a tak šel do vedení soupeř. Druhou přesilovku Písku využil pár sekund před koncem David Ciboch. Dlouho to přitom vypadalo, že se v oslabení prosadí spíše Boleslavané, kteří i ve čtyřech hýřili útočnou aktivitou.

Domácímu mužstvu hra pěti proti čtyřem příliš neprospěla – pravdou ale je, že mělo k dispozici pouze jednu. Dopředu je mimo jiné hnal “kotel“ pěti fanoušků školou povinných, který stadionem div nerozjel mexickou vlnu. Vyrovnání přeci jen přišlo, osmašedesát sekund před koncem prvního dějství. Karel Bičiště vyslal na zteč Jiřího Brandejského, jež se dostal do samostatného úniku, hezky vymíchal brankáře Havelce a zakončil mezi jeho betony. Branka na 1:1 byla prvním zářezem na pažbě hráče s číslem deset na zádech.

V rozmezí jednadvacáté až třiadvacáté minuty panovali na ledě Pískovští. Byl to jediný okamžik z celého utkání, kdy dokázali rychlým napadáním dostat soupeře pod tlak v jejich obranném pásmu. Pak ovšem přišel faul v modro-žlutých dresech hrajících hostů. Mladá Boleslav dlouho svírala čtveřici protivníků, v jednom okamžiku se dokonce ve třech nastěhovala na hranici brankoviště a úporně se snažila černou pryž dotlačit za brankovou čáru – marně. Úpřímně, moc dlouho jí to asi nemrzelo. Jiří Brandejský se z dorážky dostal ke střele a beckhandem poslal svůj tým do vedení. Na skóre potom nic nezměnila ani početní výhoda Písku, ani rychlá akce dva na dva, zakončená tvrdou ranou Teubnera.

Druhá polovina třetiny toho moc zajímavého nepřinesla, snad jen chybu domácích při střídání, která mohla Písku přinést obrovskou šanci. Na vysvětlenou: Hráči Bruslařského klubu naráz vyklidili ledovou plochu, čímž vznikl obrovský prostor pro hosty, kteří tak mohli postupovat ve třech na samotného Sejpala. Hráči Písku se při této myšlence ukvapili a špatnou rozehrávkou od vlastní modré celou akci zazdili už v jejím zárodku. Největší šancí zápasu byla hezká akce tria Protivný-Valentík-Semirád. Prvně jmenovaný vybojoval kotouč u hrazení, poslal ho na volného Valentíka, který ještě celou vyšperkoval přihrávkou na Jakuba Semiráda. Na Semiráda zívala prázdná polovina brány, ale co to bylo platné, boleslavský útočník se netrefil.

V minutě třiačtyřicáté inkasoval domácí Protivný dvě plus deset minut, čímž dal Písku příležitost se předvést. Bruslařský klub však dobře bránil a sotva se dostal do pěti, hned se pouštěl do útočných akcí. Písek se rozhodně nehodlal nechat zatlačit k vlastní bráně a oplácel svému soupeři stejnou mincí. Na rozdíl od Boleslavi ale nedokázal podržet kotouč dostatečnou dobu na útočné polovině, často o něj přicházel v místě okolo středového kruhu, čímž de facto zakládal nové útoky domácích. Pozornou obranu středního pásma rázem srazily hned dvě hrubky mladoboleslavských obránců ze sedmačtyřicáté, respektive padesáté minuty. Nejdřív ujížděli dva Písečtí na Sejpala. Chabou střelou do prostředka brány ale domácí neztrestali. Podobná nepozornost potom dostala Sejpala tváří v tvář dalšímu nájezdu hráče v modro-žlutém trikotu. A znovu to byl boleslavský gólman, kdo vyšel z minisouboje vítězně.

Lavička Středočechů si ihned vyžádala oddechový čas. Těžko říct, co se v něm odehrávalo, ale výše zmíněné šance Písku dávají tušit. S blížící se hodinou H se hosté snažili stupňovat svou aktivitu. Opravdu jen snažili. Mladá Boleslav na ledě víceméně dominovala, i když se nedokázala protlačit ke střele, a když už se tak stalo, tak si na ní smlsl Havelec, jehož lapačka předvedla po Štěpánkově pokusu efektní semafor. Domácí byli navíc úspěšnější při vhazování, což pro případnou volbu hry bez brankáře nevypadalo nijak dobře pro jihočeský celek. A opravdu, Písek v čase 58:05 poslal za Havelce na led šestého bruslaře. Definitivní rozhodnutí o osudu utkání měl na holi Štěpánek – trefil tyč prázdné brány. Minutu před očekávaným koncem utkání se to stalo: Písek vyrovnal. A byl to opět David Ciboch, kdo se zapsal do listiny střelců.

Prodloužení o majiteli prémiového druhého bodu nic nenaznačilo. Možná jen chvilková mlýnice před Havelcem, v níž figurovali Teubner, Bičiště a Štěpánek. Písek ale horkou chvilku zvládl s chladnou myslí a dotáhl zápas až do poslední instance, do samostatných nájezdů.

V první sérii zůstali strážci brankovišť nepokořeni, Ciboch ani Štěpánek nepředvedli nic, co by je mohlo opravňovat myslet na úspěch. Druhé pokusy už branku přinesly. Písecký Šmejkal na jedné straně Sejpala nepřekonal, na straně druhé se prosadil Ladislav Marek. Odpovědí ze třetí série mu byl nájezd Davida Bernada, jenž zametl kotouč za beton brankáře domácích. Třetí sérii posléze ukončil nezdar v podobě neproměněného nájezdu Protivného. Rozhodnout tedy musela bonusová série, v níž se pořadí “nájezdníků” otočilo a tak se proti Havelcovi rozjel Jakub Teubner. Střelou mezi betony nedal brankáři šanci. Rozhodnutí stálo na kapitánovi hostujícího IHC Písek, Filipovi Vlčkovi. Sejpal chytil, Mladá Boleslav tedy získává dva body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy