Extraliga staršího dorostu, 23. kolo, so 6.11.2010, Svijanská arena
Liberec
Písek
3:2
1:1, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 8. Dlouhý (Jandejsek, Kouba), 21. Mikyska (Kouba), 49. Mikyska (Kouba, Dlouhý) - 3. Ciboch (Bernad), 48. Vlček (J. Paukner). Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Liberec: Blažek - Plutnar, Jandejsek, Beránek, Bednárik, Pálek, Slavík, Mrázek, Erlebach - Mikyska, Psota, Urban, Knap, Dlouhý, Procházka, Belovič, Klíma, Kouba, Žďárský, Langhammer, Slivka.
Písek: Havelka - Lejsek, Lipka, Turek, Janásek, Jirků, Bernad, Švanda, Kubec - Záhora, Vlk, Hanus, Reiniš, Paukner J., Paukner F., Vlček, Chalupský, Ciboch, Šmejkal, Matiášek, Pícha.
Další kolo Extraligy staršího dorostu přineslo přímý souboj o páté místo, kde nakonec zůstávají Tygři. Ze zajímavého zápasu nakonec vytěžili všechny tři body a hosté z Písku odjeli domů s prázdnou.

A to i přesto, že do zápasu vystoupili lépe. Hned ve třetí minutě se totiž do přesilovkového brejku dostal David Ciboch, který prostřelil Blažka střelou nad rameno - 0:1. Stejně hráč se dostal do akce o tři minuty později, kdy opět v brejku položil Blažka, ten ale jaksi dokázal zasunutí zastavit. To nejspíš domácí nakoplo k lepším výkonům a tak se ke své originální dělovce odhodlal Adam Jandejsek a dorážku dorazil do branky Adam Dlouhý - 1:1. Ve zbytku třetiny se žádné výrazné šance nestaly, převahu neměl ani jeden z týmů a hodně se hrálo ve středním pásmu.

Druhou třetinu otevřel Josef Mikyska, který po kombinaci s Knapem poslal Tygry do vedení - 2:1. Liberečtí se dostávali do velkého tlaku, písecká obrana byla ale dost dobrá a do větších šancí se tedy nedostávali. Naopak, právě Písečtí zahrozili nejvíce, když se do šance dostal opět Ciboch, jehož střelu z voleje chytil Blažek. Tygři pokračovali ve svém tlaku a zasahovat musel už i Havelka mezi píseckými tyčemi, který si připsal pár pěkných zákroků. Na konci třetiny přišla jednoznačná tutovka pro Písek. Vlček našel před bránou volného Cibocha, který ale zakončoval doprostřed brány, kam se ještě Blažek stačil natáhnout a předvézt jednoznačně nejlepší zákrok utkání.

Prvních sedm minut třetího dějství také nepřivedlo žádné ofenzivní hody. Až pak dostal puk do brány Filip Vlček, kterému poslal pas do brejku Jan Paukner - 2:2. Tygrům se vyrovnaný stav vůbec nelíbil, už o půl minuty později se do brejku dostal Psota, proti ale stála branková konstrukce. O dvacet vteřin později už ale Tygři vyrovnali. Kouba našel před brankou volného Josefa Mikysku, který zamířil a trefil přesně mezírku mezi ramenem a břevnem - 3:2.

Ačkoli se Písečtí snažili opět srovnat, do větších příležitostí se dostávali stále Tygři. Adam Dlouhý už běžel sám na bránu, skvělou rybičkou mu ale vypíchl puk Jirků, který nejspíš zachránil všechny písecké naděje. O minutu později právě Jirků vyslal do brejku Šmejkala, jehož backhandový blafák ale selhal na dobře chytajícím Blažkovi. Zbytek utkání nepatřil nikomu, písecká snaha se dá popsat jako zoufalá, protože když už se dostali do velké šance, zastavil je Blažek. I Havelka ale chytal dobře, když stačil Dlouhého dělovku vyškrábnout ramenem nad břevno. Když se písecký trenér rozhodl odvolat gólmana, Tygři začali hrát dobře v defenzivě, pokusy Dlouhého, Klímy a Kouby trefit prázdnou bránu ale nevyšly. Tygři se ale nakonec ubránili a ubránili i svou pozici v tabulce.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy