Extraliga staršího dorostu, 25. kolo, so 20.11.2010
Hradec Králové
Písek
2:1
0:0, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 27. Vencl (Pravda, Vlček), 37. Ropický (Gabriel, Dostálek) - 34. Krcho. Rozhodčí: Úlehla - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 6:2, navíc Ciboch (PIS) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Hradec Králové: Pavelka - Kopsa, Kováč, Pilař, Matějček, Červený, Souček - Gabriel, Ropický, Půlpán, Dostálek, Pravda, Vlček O., Bartoň, Šimončič, Nedvídek, Vencl.
Písek: Havelka - Jirků, Pícha, Lejsek, Turek, Švanda, Janásek, Bernad, Chalupský - Vlček F., Paukner, Krcho, Záhora, Ciboch, Vlk, Matiášek, Šmejkal, Reiniš.

Vyrovnaná první třetina bez branek

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí hokejisté a v prvních minutách se usadili v útočném pásmu. Písek se dostal do první šance ve třetí minutě, ale s Vlčkovou střelou si Pavelka poradil. V osmé minutě došlo k první přesilové hře, kterou si zahrálí Písečtí, ale domácí se dobře bránili a stav se tak nezměnil.

Na konci 12. minuty se nadvakrát pokusil překonat Pavelku Dominik Vlk, ale hradecký brankář svůj tým podržel. O minutu později se do velké šance dostal Vlček, ale ani on na Pavelku nevyzrál.

Na konci 15. minuty se dostal do obrovské šance Tomáš Půlpán, ale střílel jen do tyčky Havelkovy branky. O minutu později měli šanci hosté, ale ani David Ciboch nedokázal dostat puk za záda skvělého Jaroslava Pavelky. Písek hrál ještě jednu přesilovou hru, ale ta se mu přiliš nepovedla a první třetina tak skončila za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé části šli domácí do vedení

Na začátku druhé třetiny si zahrál první přesilovku i Hradec, ale hosté se ubránili. V čase 26:40 se poprvé měnilo skóre zápasu. Po krásné kombinaci Lukáše Pravdy a Lukáše Vencla, kteří unikli písecké obraně Lukáš Vencl překonal Havelku a Hradec vedl 1:0.

Hosté se snažili o vyrovnání a na začátku 34. minuty se dočkali. Josef Krcho ze vzduchu dorazil kotouč za záda Jaroslava Pavelky a bylo vyrovnáno – 1:1.

Hned o minutu později mohl Písek otočit skóre, ale Kevin Reiniš střílel těsně vedle odryté branky domácích.

Na začátku 37. minuty se Hradec dostal znovu do vedení. Střelu Lukáše Gabriela ještě Havelka vyrazil, ale na dorážku Filipa Ropického už byl krátký – 2:1. Domácí ještě měli šance zvýšit vedení, dvakrát se dostal do šance Pravda, ale další branka už nepadla a po 40 minutách tak na ukazateli skóre svítil stav 2:1.

Ve třetím dějství Hradec těsné vedení udržel

V úvodu třetí třetiny hosté dohrávali přesilovku a měli velké šance. Nejdříve David Ciboch a potom Miroslav Pícha prověřili hradeckého brankáře, ale Pavelka byl dnes domácím velkou oporou.

Na začátku 44. minuty hrál Písek další přesilovou hru a do šancí se dostali Pícha, Jirků a Bernad, ale nikdo z nich nedokázal Pavelku překonat. Hned po skončení oslabení jeli domácí dva na jednoho, ale Gabrielovi se nepovedlo zakončení.

Na konci 51. minuty střílel Pravda, ale Havelka jeho střelu vyrazil. Třetí třetina nenabídla příliš pohledný hokej, moc šancí vidět nebylo. Na konci zápasu hrál Písek přesilovku ve čtyřech proti třem, ale domácí se velmi dobře bránili a vůbec Písecké nepustili před Pavelku. Ke hře bez brankáře se hosté dostali až pět sekund před koncem, ale to už bylo pozdě a Hradec se ubránil.

Po celkem vyrovaném zápase, ve kterém největší hvězdou byl vynikající brankář Hradce Jaroslav Pavelka, tak tři body zůstávají v Hradci Králové.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy