Starší dorost ztratil body v dobře rozehraném utkání

Starší dorost získal v pátečním utkání na vlastním ledě jeden bod, i když jich mohlo být více. Ve třicáté páté minutě byl stav příznivý pro Jihočechy - 2:0, jenže v dalším průběhu zápasu Letci ztrátu smazali a necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny se dostali do vedení. Vyrovnání však zařídil v přesilové hře Ciboch a poslal tak utkání do prodloužení, ve kterém rozhodli Letci rovněž v početní výhodě. Letňany si tedy odvážejí dva body za výhru 4:3 po prodloužení.
Extraliga staršího dorostu, 26. kolo, pá 26.11.2010
Písek
Letňany
3:4p
0:0, 2:1, 1:2 - 0:1
Branky a nahrávky: 22. Vlk (Bernad, Matiášek), 35. Pícha, 58. Ciboch (Vlček, Lejsek) - 36. Čeček, 48. Škop (Švábík), 56. Švábík (Rittig), 65. Vala (Kadeřábek, Čeček). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 24:38. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Písek: Havelec - Vlček, Záhora, Ciboch, Pícha, Matiášek, Paukner F., Janásek, Vejda, Paukner J., Krcho, Vlk, Jirků, Lejsek, Hanus, Turek, Kubec, Švanda, Bernad, Chalupský, Reiniš.
Letňany: Horák - Všetečka, Lhoták, Kadeřábek, Vala, Vrána, Hájek, Škop, Urbánek, Rittig, Hnilica, Krátoška, Švábík, Novák, Kaplan, Chvátal, Čeček, Kautský.
Utkání začalo ve svižném tempu a už ve třetí minutě se hosté radovali ze vstřelené branky, ale sudí si všimnul postavení útočícího hráče v brankovišti a gól neuznal. V páté minutě mohl Matiášek poslat do vedení na druhé straně Písek, ale jeho střelu z otočky zastavila levá tyč. V jedenácté minutě střílel přes obránce Pícha, brankář Letců ukryl kotouč ve své výstroji. O dvě minuty později Vrána uniknul domácí obraně, své sólo zakončil do připraveného Havelce. Následující minuty se hrál rychlý hokej, ale ve většině případů šance překazily špatné přihrávky, či nepřesné zakončení. Do konce první třetiny se nic vážnějšího nestalo.

Druhou třetinu začali domácí výborně. V čase 21:41 poslal Dominik Vlk otevřel skóre střelou z vrcholu kruhu do horní části Horákovy brány, 1:0. Ve dvacáté sedmé minutě se pěknou individuální akcí prezentoval Krcho, jeho následný pokus zlikvidoval letňanský brankář. O minutu později se puk odrazil k volnému Krátoškovi, který v jasné pozici přestřelil bránu. Ve třicáté třetí minutě Ciboch vystřelil z levého kruhu, brankář hostů sklapnul své betony včas. O chvíli později Záhora přihrál před bránu zcela volnému Krchovi, kterého fantastickým zákrokem vychytal Horák. V čase 34:46 domácí odskočili svému soupeři na rozdíl dvou branek. Na modré čáře se před Miroslavem Píchou otevřel prostor, kterého dokonale využil a zamířil přesně k tyči, 2:0. Jenže v čase 36:55 hosté dokázali odpovědět. Přesilovku využil Martin Čeček,který dělovkou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě, 2:1.

Ve čtyřicáté sedmé minutě Hájek vypustil dvě nebezpečné střely za sebou, ani jedna však v písecké bráně neskončila. V čase 47:38 se Letcům podařilo vyrovnat. Ve skrumáži před Havelcem se nejlépe zorientoval Luděk Škop, který uklidil kotouč do písecké brány, 2:2. Letce vstřelená branka „nakopla“ a následujících min umách se hrálo převážně v obranném pásmu Písku. Tlak Letců podpořila navíc přesilová hra. A v čase 55:14 se Letňany dostaly do vedení. Rittigovu střelu od modré čáry vyrazil písecký brankář přímo na hůl Štěpána Švábíka, který ranou z první prostřelil Havelce, 2:3. V čase 57:11 Písek rovněž využil početní výhodu. Vlček našel před bránou volného Davida Cibocha, který střelou bez přípravy vyrovnal na 3:3. V základní hrací době skončilo utkání nerozhodně 3:3 a tak přišlo na řadu prodloužení.

O tom, že si Letci odvezou dva body rozhodnul Jiří Vala , kterého našel před bránou Kadeřábek. První jmenovaný se z bezprostřední blízkosti nemýlil, 3:4.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl, trenér Písku: "Utkání jsme začali nervózním výkonem. Ve druhé části se naše hra zlepšila a po zásluze jsme se dostali do vedení. Jenomže ve třetí třetině naši hokejisté nesplnili, co jsme si v kabině řekli a hosté byli rázem ve vedení. Ve třetí třetině se nám alespoň podařilo vyrovnat a poslat utkání do prodloužení, ve kterém jsme po hrubé chybě soupeři darovali bonusový bod navíc. Dnešní zápas jsme měli rozehraný velmi dobře, ale nakonec jsme soupeři podlehli. Pro nás je to zbytečná ztráta bodů."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy