Pardubice nad síly staršího dorostu

Pardubický celek v Písku potvrdil roli favorita a na jihu Čech o dvě branky vyhrál. Na straně Písku se v pátečním utkání postupně prosadili Ciboch, Vlček a Schwamberger.
Extraliga staršího dorostu, 28. kolo, pá 3.12.2010
Písek
Pardubice
3:5
1:2, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 13. Ciboch (Vlček), 40. Vlček (Ciboch, Indrák), 56. Schwamberger (Flegl, Chalupský) - 11. Chmelař (Moravec, Poulíček)), 20. Pipek (Vachutka), 27. Poulíček (Chmelař), 42. Pipek (Schneider, Mládek), 45. Řezníček (Moravec). Rozhodčí: Pražák - Flegl, Šperl. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5.
Písek: Mazuch - Krcho, Hanus, Matiášek, Turek, Švanda, Bernad, Chalupský, Hřebíček, Vlček, J. Paukner, Záhora, Ciboch, Indrák, Jirků, Hanus, Schwamberger, Janásek, Vejda, Flegl, Suchan.
Pardubice: Veselý - Poulíček, Mládek, Chvojka, Pištora, Bureš, Pilný, Mejtský, Voženílek, Fridrich, Havel, Chmelař, Pipek, Moravec, Vachutka, Schneider, Petira, Řezníček.

Na začátku utkání mohl poměrně brzy poslat domácí tým do vedení útočník Vlček, který se po Indrákově přihrávce natlačil do brankoviště, bekhendem ale na Veselého nevyzrál. Svižné tempo hry brzy poté přineslo také Mazuchovi první větší práci. Na modré napřáhnul obránce Pilný a brankář Písku našel štiplavý puk v náruči.

Štěstí stálo při domácím brankáři v osmé minutě když se odraženého puku na mezikruží zmocnil Chmelař, následnou střelou ale trefil pouze ležícího střežitele písecké branky. Další šance hostujícího celku už ale gólem přece jenom skončila. V závaru před píseckou brankou dostal možnost opakované dorážky Adam Chmelař a ranou zblízka dostal puk za ležícího Mazucha.

Písek ale uměl poměrně rychle zareagovat a nezabránila mu v tom ani hra ve sníženém počtu hráčů. Vlček a David Ciboch ujížděli v přečíslení a druhý jmenovaný namířil puk přesně do levého horního růžku. V samotném závěru prvního dějství se však ještě jednou prosadili hosté, když Tomáš Pipek sjížděl na píseckou branku z pravého úhlu a našel volné místo u bližší tyče.

Druhou třetinu odstartovali hosté náporem. Největší šanci měl na hokejce Moravec, kterému křížně k pravé tyči přihrával Řezníček, Mazuch ale vleže doslova čaroval. Třetí branky nakonec Pardubičtí docílili při vlastním oslabení, kdy puk z obrany vyvezl Patrik Poulíček a následnou střelou propasíroval puk mezi betony píseckého brankáře.

V prostřední části měli více ze hry hosté a v případech Petiry a Vachutky skutečně nechybělo mnoho k tomu, aby Mazuch opět lovil puk z branky. Petira mířil do tyče, Vachutka lehkou střelou pohladil břevno. Brankově se vyjádřili v závěru druhé dvacetiminutovky Písečtí a zásluhou Vlčkovy proměněné dorážky se domácí dostali na dostřel.

Také v závěrečném dějství však byli střelecky produktivnější Pardubičtí a postupně se dostali do tříbrankového trháku. Čtvrtou trefu hostů vsítil při výhodě dvou hráčů Tomáš Pipek, který gólem završil perfektně sehranou přesilovkovou kombinaci. Na 2:5 následně v páté minutě třetí třetiny upravil Jakub Řezníček, který za Mazucha dorazil střelu Moravce.

Písečtí v závěru vykřesali naději brankou z mezikruží, kterou zaznamenal Daniel Schwamberger, výrazněji se ale tým z jihu Čech přiblížit bodům nedokázal. Vniveč přišla i závěrečná hra v šesti bez gólmana.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy