Extraliga staršího dorostu, 30. kolo, so 11.12.2010, ŠKO-ENERGO Aréna
Mladá Boleslav
Písek
3:2sn
0:1, 0:0, 1:2 - 0:0
Branky: 50. Protivný (Hyka), 59. Protivný (Hyka), 65. Brandejský - 8. Vlček (Pícha), 42. Šmejkal (Vlk) . Rozhodčí: . Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváků: 40.
Mladá Boleslav: Sejpal – Budín, Chalupa, Brandejský, Kurka, Hloušek, Ficek, Boček, Šimek, Valentík, Teubner, Marek, Podsedníček, Semirád, Holada, Serbus, Bičiště, Frolík, Protivný, Bartoš, Hyka
Písek: Havelec – Vlček, Paukner, Ciboch, Jirků, Pícha, Turek, Janásek, Bernad, Krcho, Záhora, Vlk, Lejsek, Hanus, Paukner, Švanda, Flegl, Chalupský, Šmejkal, Reiniš

Již po necelých dvou odehraných minutách si šel na trestnou lavici sednout hostující hráč, a právě to stálo za vznikem první gólové šance Mladé Boleslavi. Rychlý vpád do útočného pásma zakončovali postupně Hyka a dorážející Hloušek s Frolíkem. Všechny pokusy ale mířily víceméně do výstroje brankáře Havelce. O pár minut později hráli proti čtyřem Písečtí a ačkoli to dlouho vypadalo, že se nakonec domácí mužstvo ubrání, povyjel si Filip Vlčeka zpoza brány na přední tyč a kotouč doslova protlačil za záda klečícího Sejpala. Ve dvanácté minutě si domácí obrana nedokázala pohlídat Šmejkala, jenž z vynikající pozice mezi kruhy střílel pouze doprostřed brány

A nepozornost hráčů z Pojizeří mohli Písečtí potrestat ještě jednou. Josef Krcho to zkoušel z poměrně velkého úhlu; Sejpalovi nevýrazný přízemní pokus snad projel mezi betony, avšak mezi tyče nezamířil. Bruslařům se špatný dojem z první třetiny podařilo jakžtakž napravit v posledních dvou minutách dějství. Hosté se v úzkém sevření boleslavských kleští nedokázali vůbec dostat k puku. Ze zmíněného “šrumce“ si vytvořila Boleslav dvě slibné příležitosti. Semirád dostal krásnou přihrávku napříč brankovištěm, ale vynikající Havelec se proti jeho pokusu stačil včas přesunout ke druhé tyči. Písek pak fauloval, jenže k rychlému využití přesilovky chybělo Hlouškovi přesnější zakončení.

Bruslařský klub se ve druhé periodě zápasu snažil pokračovat ve výše zmíněném trendu. Zpočátku to boleslavskému dorostu šlo vcelku obstojně, přesto to byl hráč v žluto-modrém, jmenovitě Záhora, kdo mohl dát gól. Po pravé straně unikl borcům v bílých dresech a uháněl v podstatě sám na brankáře. Možná za to mohla přílišná rychlost, která píseckému útočníkovi zabránila v propracovanějším zakončení, jenž by mohlo vést k brance. Přesně v polovině utkání hosté znovu zahrozili. Sejpal v ledové mlze dlouho nemohl najít kýžený předmět černé batrvy, až mu ho nakonec napálil do chráničů Záhora – dobrý zákrok Sejpala.

Naproti tomu snahu hokejistů ze středních Čech mařila pozorná defensivní činnost Písku. Nutno dodat, že akce Mladé Boleslavi byly lehko čitelné a postrádaly ze strany svých figurantů potřebnou přesnost. Pak následovala velice nudná pasáž, která vpodstatě trvala až do konce druhé třetiny. “Jen“ čtyřiadvacet sekund před sirénou zahrozil samostatným únokem Dominik Vlk. Rozhodně to nebylo poprvé, co se tohle Boleslavi stalo, jenže tentokrát nešlo jen o náznak samostatného úniku, nýbrž o regulérní souboj mezi gólmanem a útočníkem. Jenže – jenže ten se nakonec přičiněním hákujícího Chalupy nekonal.

Závěrečnou třetinu tedy začali hosté v početní výhodě. Ačkoli jí nestihli využít, šli hosté do dvougólového vedení. Dvě sekundy po návratu boleslavského “trestance“ zvyšoval na 2:0 David Šmejkal. Mladá Boleslav se snažila o obsazení obranného pásma soupeře spíše nastřelovanými puky, málokdy totiž dokázali kombinačně překonat útočnou modrou. Úvodní minuty poslední dvacetiminutovky se tedy hra nadále zdržovala v blízkosti Sejpalovy klece. To se však zanedlouho zlomilo v boleslavský gól. Postupným útokem se dostali hráči v bílém na dostřel muže s maskou a těžil z toho Tomáš Hyka – 1:2.

Hra se v této fázi zcela vyrovnala a k vidění byly ofensivní výpady obou celků. Po jednom takovém předvedl Havelec proti Brandejského pohotové střele provaz. Inu, hrál se vskutku svižný hokej na obě strany. Za pět minut dvanáct o sobě nechala vědět “známá firma“ Protivný-Hyka a spol. Hyka nejdřív tvrdou střelou vyprášil Havelcovy betony, následně se k odraženému touši dostal na druhém křídle rozjetý Protivný a nedal ležícímu brankáři šanci. Víc se toho, až na pár ukvapených protiútoku, v základní hrací době nestalo, a tak přišlo na řadu pětiminutové prodloužení.

V něm stihli v rozhodčí udělit čtyři trestné minuty, dvě na každé straně. Nejdtřív hrála přesilovku čtyřech proti třem domácí Boleslav. Po sérii rychlých přihrávek zakončoval nikým nehlídaný Bičiště. Havelec se nemusel nikterak namáhat, dnes po několikáté ho trefil soupeř přímo do jeho chráničů. O minutu později bylo znovu veselo, a znovu u brankoviště maskovaného muže Písku. Ve hře třech proti třem si udělal David Protivný ledabylý výlet středem ledové plochy; obešel jednoho soupeře, obešel druhého, třetího, dokonce si dokázal položit i samotného Havelce, ale ve stížené pozici vše zakončil pouhým orazítkováním tyče. Ke konci prodloužení se zase hnali za dvěma body hráči Písku. Sejpal všechny jejich pokusy pokryl a nasměroval tak zápas k samostatným nájezdům.

Jako první se na středočeského brankáře rozjel Reiniš, avšak špatně umístěná střela narazila do Sejpalových betonů.

V podstatě to samé se konalo na druhé straně v podání Davida Protivného.

Martin Sejpal se ve druhé sérii nenechal zmást Vlčkovým pohybem těla a skvěle píseckého kapitána vybruslil.

Lapačka Davida Havelce si posléze smlsla na Frolíkovi.

V sérii třetí předvedl Bernad povedený blafák, na jehož konci ale nedokázal kotouč přehodit přes beton ležícího Sejpala.

Asi nejblíže gólu, a v inkriminovaný okamžik i k rozhodnutí celého zápasu, měl jednoznačně Tomáš Hyka. Povedenou kličkou poslal brankáře mimo brankoviště, ale v klíčovou chvíli mu neposedný puk přeskočil čepel hole a boleslavský hokejista tak mohl při pohledu na prázdnou bránu jenom pokrčit rameny.

Na řadu přišla takzvaná náhlá smrt. Pořadí střelců se otočilo a tak začínala Boleslav – Jakub Frolík minul bránu.

Miroslav Pícha mohl rozhodnout. Avšak v cestě mu stál opět skvěle pozičně hrající Sejpal.

Jiří Brandejský předvedl kličku do forehandu a přesně zavěsil.

Pokus Davida Šmejkala Sejpal zastavil betony a Mladá Boleslav se tak mohla radovat ze dvou “zlatých“ bodů.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy