Zápas proti Kladnu vynesl starším dorostencům další bodový přísun

Dorostecům Písku se podařilo výkonostně navázat na pátečním zápas s Chomutovem a také střetnutí s Kladnem vyneslo píseckým hráčům cenný bodový zisk do extraligové tabulky. Dvě branky v utkání zaznamenal kapitán Filip Vlček a rozhodující nájezd proměnil David Bernad.
Extraliga staršího dorostu, 40. kolo, so 29.1.2011
Písek
Kladno
4:3sn
1:0, 1:3, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 10. Vlček (Bernad), 28. Ciboch (Šmejkal), 49. Vlček (Indrák), rozh. nájezd Bernad - 27. Véber (Horák, Šilhavý), 29. Janeček (Kolařík), 35. Machač (Tejnor, Sucharda). Rozhodčí: Ondřej - Kostka, Šperl. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 35:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Písek: Mazuch - Vlček, J. Paukner, Vlk, Jirků, Indrák, Turek, Vejda, Bernad, Krcho, Záhora, Ciboch, Pícha, Lejsek, Schwamberger, Kubec, Švanda, Janásek, Chalupský, Šmejkal, Reiniš.
Kladno: Sýkora - Machač, Vodák, Čejka, Kolařík, Janeček, Jirák, Habrdla, Horák, Exner, Homer, Véber, Novák, Kehar, Muláček, Sacharda, Šilhavý, Tejnor.

V první výraznější šanci v utkání se ocitli Kladenští a bylo to dokonce při oslabení Středočechů. Macháč ujížděl v přečíslení s Habrdlou proti samotnému obránci domácích a celá akce vypramenila ranou druhé jmenovaného, Mazuch si ale mohl odchytnout, jelikož střela z hole kladenského útočníka zamířila vedle. První branku utkání přinesla jiná šance a také před opačnou bránou.

Na začátku desáté minuty poslal vlastním tým do vedení kapitán Filip Vlček. A jak první brankový moment vypadal? Domácí vyhráli vhazování ve vlastní třetině a po rychlé akci domácí útočník za devět vteřin od buly přinutil kladenského brankáře k první kapitulaci. Hosté chtěli nepříznivý stav zvrátit a o bleskové vyrovnání se mohl postarat Patrik Novák, Mazuch se ale blýskl ukázkovým semaforem.

Domácím zatrnulo ještě jednou a to v 11. minutě. Habrdla se zmocnil odraženého puku, který mu připravil velmi slušnou střeleckou pozici, ve vyložené šanci ale trefil pouze výstroj píseckého brankáře. Také v samotném závěru první části bylo rušněji před píseckou brankou. Kladenský Janeček podniknul rychlý výpad do píseckého třetiny, střelou švihem ale nemířil přesně.

Na začátku druhé třetiny se hosté dočkali vyrovnání a to z poměrně nenápadné akce. Horák našel povedenou přihrávkou zpoza brány před Mazuchem najetého Jiřího Vebera a nikým nepokrytý útočník Kladna zamířil polovysokou ranou bez přípravy přesně k levé tyči. Také domácí však vzápětí šli do vedení šťastnější trefou. Úspěšných střelcem se stal David Ciboch, který propašoval puk do branky v pádu.

Písek si vedení 2:1 příliš dlouho neužil. Přesněji 36 vteřin. Rychlou odpověď přinesla střela Petra Janečka a stav utkání byl opět nerozhodný. Hosté byli živější a houževnatost jim přinesla své ovoce. Patrik Machač zpracoval dlouhý pas z obrany a tváří v tvář Mazuchovi namířil puk přesně k pravé tyči, čímž poslal hosty ve 34. minutě do obratu.

Před třetí třetinou Písek o jednu branku ztrácel. Po devíti minutách v závěrečné dvacetiminutovky však bylo všechno jinak. Indrák zatáhnul puk po levé straně a křížným pasem našel před brankou volného Filipa Vlčka, který ranou bez přípravy poslal puk k levé tyči. V závěru hosté tlačili při vlastní přesilovce, od rozdílové branky však Písecké zachránil vynikající Mazuch.

Zápas za nerozhodného stavu 3:3 dospěl do prodloužení. Největší šanci byly k vidění až v samotném závěru nastaveného času. Před kladenskou brankou zahrozil Jirků, který měl dostatek času na mezikruží, Sýkora ale proti píseckému obránci vytáhl hbitý zákrok lapačkou. Protiútok soupeře vyústil ranou Šilhavého, v cestě jí však stál připravený beton domácího gólmana.

Nájezdový rozstřel rozjel hostující Janeček a bekhendem se nemýlil. Písek odpověděl brankou Indráka a nájezdy se posunuly do druhé sérii. Zatímco kladenský Machač nedal, Vlček si se Sýkorou pohrál a přiblížil domácí tým k vítězství. Definitivní rozuzlení přinesla třetí série. Veber sice srovnal, jenže úspěšným exekutorem se stal také domácí David Bernad a přesné zakončení k pravé tyči rozhodlo o bodu navíc pro domácí.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl (trenér Písku): Úspěch z tohoto utkání nás samozřejmě těší. Podařilo se nám navázat na perfektní výkon z pátečního utkání. Odehráli jsme kvalitní zápas s vyspělým soupeřem a dva body jsou pro nás velice dobrým výsledkem.

Jindřich Lidický (trenér Kladna): Předem jsme věděli, že bude Písek nepříjemným soupeřem, který hraje velice chytře. V utkání se to potvrdilo a nebylo snadné tady jakkoliv uspět. Bylo to vyrovnané utkání, nás může mrzet, že jsme třetí branku inkasovali při vlastní přesilovce, protože jinak jsme mohli pomýšlet i na výhru za tři body. Takhle v utkání došlo až na nájezdy a tam rozhodla šikovnost domácích hráčů, kteří všechny tři nájezdy proměnili. Celkově si myslím, že dělba bodů je po předvedeném výkonu spravedlivá, nájezdy už byly vabank.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy