Extraliga staršího dorostu, 43. kolo, st 16.2.2011, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Písek
4:2
3:1, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 1. Ostřanský (Jergl A., Peštuka), 8. Hradil (Novotný), 16. Jergl A. (Peštuka), 23. Hánl (Zítka, Kebza) – 7. Vlček, 59. Reiniš (Vlček). Rozhodčí: Klimecký – Novotná, Poláček. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 50:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.
Olomouc: Lukáš – Kebza, Němec, Nesvadba, Brandýs, Novotný, Jirák, Hánl, Paksi, Jergl A., Bauer, Zítka, Hradil, Vondra, Tomiga, Ostřanský, Koutský, Majer, Kunce, Schejbal, Peštuka.
Písek: Havelka (23. Mazuch) – Vlček, Paukner J., Krcho, Záhora, Ciboch, Vlk, Jirků, Pícha, Lejsek, Hanus, Paukner F., Turek, Švanda, Janásek, Vejda, Šmejkal, Reiniš.

Domácí vstoupili do utkání naprosto báječně. Již po několika sekundách musel Havelka tahat kotouč ze své sítě. Jergl vyslal do brejku Jiřího Peštuku, který sám proti hostujícímu brankáři nezaváhal a mezi nohama poslal puk do písecké klece.

KOMTERM ale dokázal zanedlouho srovnat. Z rohu kluziště si nikým neatakovaný Filip Vlček vybruslil před olomouckou svatyni, odkud neměl problém s překonáním Lukáše.

Hanáci ale vzápětí opět odskočili na jednobrankový rozdíl. Pravou šibenici Havelkovy branky zasáhl z mezikruží Pavel Hradil. Do první přestávky skórovali domácí ještě jednou, když Peštuka našel volného Aleše Jergla, jenž doklepl touš za píseckého gólmana.

V úvodu prostředního dějství se nejdříve Havelka vyznamenal proti přečíslení Novotného s Hradilem, z další akce Hanáků už ale inkasoval. Po nahrávce Zítky trefil odkrytou část klece Martin Hánl. Po tomto gólu vystřídal Martina Havalku v hostující brance Marek Mazuch.

Ten už žádnou střelu olomouckých borců za sebe nepustil. Přesto se musel párkrát pěkně ohánět. Třeba v polovině třetí části, kdy Nesvadba sice při své střele zlomil hokejku, jeho projektil však doklouzal až do chumlu před Mazucha, který ve spolupráci se svými beky měl co dělat, aby dostal kotouč do bezpečí.

Přišlo tak korigování výsledku ze strany Písku. Hosté ve své již šesté početní výhodě sehráli pěknou kombinaci, na jejímž závěru Kevin Reiniš doslova dovezl puk do prázdné klece. KOMTERM poté vyzkoušel hru bez brankáře, ta ale bohužel pro něj k ničemu nevedla.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (HC Olomouc): První dvě třetiny jsme odehráli velmi slušně, byli jsme v pohybu, měli jsme hodně střel. V poslední části jsem nabádal hráče, abychom udrželi stejný výkon, ale bohužel jsme se již příliš moc nekoncentrovali. Nehleděli jsme si už tolik hry, ale hráčů, takže jsme třetí třetinu prohráli nula jedna.

Roman Heindl (IHC KOMTERM Písek): Prohráli jsme se soupeřem, který chtěl více vyhrát, více bruslil, byl aktivnější. Naši hráči ze sebe nevydali maximum toho, co měli. Rozhodla chyba v první třetině, kdy jsme velmi rychle inkasovali. To poté poznamenalo celý zápas.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy