Starší dorost nestačil na houževnaté Kohouty

Páteční utkání starších dorostenců přineslo divácky atraktivní duel mezi Pískem a Olomoucí. Nutno podotknout, že bylo na co se dívat. Utkání plné zvratů nakonec lépe dopadlo pro Moru, která v závěru dvěma góly rozhodnula o svém vítězství 5:3.
Extraliga staršího dorostu, 48. kolo, pá 11.3.2011
Písek
Olomouc
3:5
1:0, 0:3,2:2
Branky a nahrávky: 12. Pícha (Vlček), 44. Šmejkal (Ciboch, Bernad), 51. Ciboch (Vlk) - 24. Ostřanský (Peštuka), 34. Peštuka, 39. Hánl (Kebza, Němec), 59. Peštuka (Ostřanský), 59. Novotný (Kunce). Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5.
Písek: Havelka - Vlček, Krcho, Jirků, Pícha, Janásek, Vejda, Reiniš, Záhora, Ciboch, Vlk, Lejsek, Turek, Švanda, Bernad, Chalupský, Šmejkal.
Olomouc: Lukáš - Kebza, Brandýs, Novotný, Jirák, Bauer, Zitka, Ostřanský, Němec, Škůrek, Hes, Hanl, Paksi, Hradil, Vondra, Tomiga, Boubeniček, Kunce, Peštuka.
Utkání začali aktivněji domácí a po třiceti vteřinách zazvonila tyč brankové konstrukce. V šesté minutě nebezpečně před píseckou bránou dorážel Tomiga, ovšem Havelka si spodek své brány dobře pohlídal. V polovině první periody nebezpečně vystřelil Vejda, gólman Mory kotouč zkrotil s obtížemi. V čase 11:17 Vlček našel chytrou přihrávkou zpoza brány Miroslava Píchu, který střelou po ledě k levé tyči otevřel skóre dnešního zápasu. Po inkasovaném gólu Mory se hosté pokoušeli o rychlou odpověď, písecká defenzíva, v čele s brankářem Havelkou byli bezchybní. V osmnácté minutě Reiniš jel sám na brankáře, ale z tohoto souboje vyšel vítězně brankář Lukáš. V samotném závěru Havelka podržel Písek, když zneškodnil akci tří hráčů Mory před jeho bránou.

Druhá třetina začala zostra. Dva útoky Kohoutů, jmenovitě Poštuky a Bauera zastavil Havelka. V čase 23:17 byla snaha Olomouckých přetavena ve vyrovnávající branku. Střelu Jiřího Peštuky si Pícha nešťastně srazil mezi betony Havelky, 1:1. Ve dvacáté sedmé minutě se Záhora dostal do samostatného úniku, ale nezamířil přesně. Za dvě minuty se mohl z gólu radovat Pícha, ovšem proti byla Lukášova vyrážečka. Ve třicáté třetí minutě střílel z otočky Vlček, brankář Mory vytáhnul další dobrý zákrok. V čase 33:47 se Kohouti dostali do vedení. Pavel Hradil nahodil z rohu kluziště kotouč před bránu, kde ho smolně do vlastní sítě srazil Jirků, 1:2. V následujících minutách byli jednoznačně lepší Kohouti. Převahu umocnila další akce, když střelu Němce tečoval Hánl do pravé tyče. V čase 38:24 Martin Hánl jel sám brankáře a bekhendovým blafákem zvýšil vedení Mory na 3:1.

Na začátku třetí periody měli domácí výhodu přesilové hry 4 na 3, ovšem podařilo se jim využít až klasickou. V čase 43:07 se Ciboch řítil sám na bránu, bekhendový balfák Lukáš vystihnul a vyrazil kotouč hokejkou před sebe, kde stál David Šmejkal, který dorážel do odkryté klece, 2:3. Ve čtyřicáté šesté minutě Novotný zkusil nahodit kotouč na píseckou bránu, jeho padáček skončil těsně za bránou. V čase 50:34 Po Vlkově přihrávce se z levého kruhu prosadil David Ciboch, 3:3. Už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, ale to Kohouti odmítli. V čase 58:25 Jiří Peštuka prostřelil píseckého brankáře mezi betony. V poslední minutě zkusili Písečtí hru bez brankáře. V čase 58:59 pečetil výhru Mory do opuštěné klece Dominik Novotný. Olomouc si z divácky pohledného utkání odvezla všechny body.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl, trenér Písku: "Před dnešním zápasem jsme doufali, že kdybychom měli štěstí, i věřili jsme, že se koukneme do play-off. Ovšem Olomouc má silný mančaft. Hráli agresivní hokej, který nám moc nesvědčil. Hosté měli i trochu štěstí v koncovce kde se jim podařilo vstřelit dva, tři šťastnější góly. To řekl bych rozhodlo, navíc jsme neproměňovali naše příležitosti. Dnes se hrálo nahoru, dolů a musím klukům poděkovat, že se za stavu 3:1 nevzdali."

Luděk Konopčík, trenér Olomouce: "Na začátku zápasu naši hráči trochu zaspali a pustili tak domácí do příležitostí. Ve druhé třetině se náš herní projev zlepšil, později jsme se dostali do vedení. Do třetí části jsem nabádal kluky, aby nehráli otevřeně, i přes to hru otevřeli a inkasovali jsme dvě branky. Šťastným gólem jsme odmítli prodloužení a nakonec výhru potvrdili gólem do prázdné brány. Dnešní zápas byl bojovný a myslím si, že jsme si výhru zasloužili."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy