Poslední utkání starším dorostencům nevyšlo

Písečtí starší dorostenci odehráli v pátek své poslední utkání v této sezoně. Bohužel se s nimi nemohla stovka příznivců rozloučit ve výherním duchu. Písek, kterému v podstatě o nic nešlo podlehnul Jihlavě, která díky tomuto vítězství bude bojovat v play-off s Českými Budějovicemi. Na závěr letošní sezony staršího dorostu bych chtěl všem hráčům poděkovat za předvedené výkony. Hoši děkujem!
Extraliga staršího dorostu, 50. kolo, pá 18.3.2011
Písek
Jihlava
1:2
0:0, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 58. Vlk (Záhora) - 46. Střecha (Gregar), 49. Peroutka (Gregar). Rozhodčí: Mertl - Šperl, Flégl. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Písek: Škuta (Havelka) - Záhora, Ciboch, Pícha, Turek, Švanda, Janásek, Chalupský, Šmejkal - Vlček F., Krcho, Vlk, Jirků, Lejsek, Hanus, Schwamberger, Vejda, Flegl, Bernad, Reiniš.
Jihlava: Krejčík (Šlapáček) - Zadražil, Kovářů, Kříž, Štěpán, Vlček M., Březka, Tobola, Lupač - Čurilla, Mandát, Gregar, Vítek, Dobrovolný, Svobodník, Hošek, Peroutka, Brabec, Vantuch, Střecha, Přidal.
Utkání mezi Pískem a Jihlavou starších dorostenců se o jednu hodinu opozdilo, kvůli poruše na rolbě. Utkání tedy začalo až v 19:30. V první třetině příliš pohledných akcí k vidění nebylo. Za zmínku stojí akce z osmé minuty, kdy se do šance dostal Reiniš, jeho pokus zblokoval hostující obránce, ihned poté na druhé straně zahrozil Kovářů, ale úvodní branky se zatím diváci nedočkali. V desáté minutě se kotouč dostal do závaru před bránou Dukly, vše nakonec pro hosty dobře dopadlo. A v šestnácté minutě jedovku Štěpána směřující do pravé šibenice vytěsnil písecký brankář vyrážečkou. První třetina by se dala zhodnotit převážně jako defenzivní. Na ukazateli skóre svítil stav 0:0.

Druhá třetina začala ve svižnějším tempu. Pomohla tomu i přesilová hra 5 na 3, kterou hosté nabídli Píseckým. Vlastní gól si málem dal Gregar, Krejčík zasáhnul reflexivně betonem. Jihlavští zbytek přesilovky ubránili. Hra se poté výrazně zrychlila a hokej se musel divákům líbit. Ve dvacáté sedmé minutě mohl otevřít skóre Přidal, ale jeho z mezikruží mu zblokoval Ciboch. Přibližně v polovině utkání se do přečíslení 2 na 1 dostali hosté, Kovářů tuto akci zakončil střelou, ale Škuta předvedl výborný zákrok lapačkou. O tři minuty později se pěknou střelou prezentoval Pícha, Krejčík udržel čisté konto pravým betonem. Domácí se pokoušeli i nadále překvapit brankáře Dukly z větších vzdáleností, ale Krejčík všechny pokusy pochytal. Do třetí třetiny tak nastupovaly oba týmy za bezbrankového stavu.

Třetí část začala intenzivním ostřelováním jihlavské brány, přičemž si Krejčík připsal asi pět zákroků lapačkou. V čase 45:01 Jihlavští otevřeli skóre. Jihlavští se dostali do přečíslení a Tomáš Střecha vzal veškerou zodpovědnost na sebe a střelou k pravé tyči poslal Duklu do vedení, 0:1. Domácí se snažili rychle odpovědět, ale místo toho inkasovali druhou branku. V čase 48:31 Jiří Peroutka vyslal plachtící střelu od modré čáry, která ku podivu všech zapadla až do písecké brány, 0:2. Následně se Dukla soustředila převážně na pozornou obranu již středního pásma a Písecké tak téměř k žádné vážnější příležitosti nepustila. V padesáté sedmé minutě mohl rozhodnout Gregar, ale jeho střela proletěla těsně nad horní tyčí. V čase 57:42 domácí zdramatizovali zápas. Střelu Záhory vyrazil hostující brankář před sebe, kde stál připravený Dominik Vlk a ten poprvé překonal brankáře Krejčíka, 1:2. Písek si sice v závěru vytvořil tlak, který navíc podpořila hra bez brankáře, Jihlava si však výhru 2:1 pohlídala. Nic na výsledku nezměnila ani závěrečná bitka. Dukla tedy postoupila do další části, kde se setká s Českými Budějovicemi.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl (trenér Písku): "Dnes jsme hráli uvolněný hokej a bavili se jím. Jihlavským dnes šlo o hodně, pokud chtěli do play-off museli bodovat. Dali tomu všechno, i když v určitých částech zápasu působili nervózním dojmem. Nervozita z nich spadla po úvodní brance. Na jeden gól se vyhrávat nedá. Měli jsme několik šancí, lituji, že jsme je nedokázali využít. Chtěl bych poděkovat klukům, že celou sezonu odmakali. Co jsme měli splnit jsme splnili. Potenciál na další sezonu je obrovský."

Luboš Sláma (trenér Jihlavy): "Dnešní zápas byl pro nás strašně důležitý. Do posledních chvil jsme neměli postup stoprocentní, navíc nám na nervy zahrála i rozbitá rolba, kvůli které se utkání posunulo o hodinu. Zápas byl vyrovnaný, my jsme se především soustředili na defenzivní činnost. K postupu nám stačil bod. Uklidnili nás až ve třetí třetině dvě vstřelené branky. Pak jsme si zápas sice trochu zkomplikovali, ale nakonec jsme si vítězství dokázali udržet. Chtěl bych říci, že Písek má kvalitní tým a dnes nás hodně potrápili. A jsem rád, že jsme nakonec byli šťastnější."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy