Třetí letošní derby vyznělo lépe pro Tábor

Na konci jihočeského derby se poprvé v této sezoně radoval celek Tábora. Písečtí se v první třetině ujali vedení brankou Vráblíka, ve druhé části ale režíroval obrat Táborských dvěma góly Ivan Padělek. Ve třetí třetině si tým od Jordánu vítězství pohlídal a dalšími dvěma góly pojistil tříbodový zisk pro svěřence Kýhose a Györiho Krätzer a Štrba.
1.liga ČR, 32. kolo, st 29.12.2010
Písek
Tábor
1:4
1:0, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 10. Vráblík (Suja, Jiří Kudrna) - 35. Padělek (Jan Kudrna), 36. Padělek (Nedorost, Horáček), 46. Krätzer (Padělek), 59. Štrba (Kostourek, Jan Kudrna). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 9:12, navíc Výborný (PIS) - 10 minut. Bez využití. Diváci: 1123. Střely na branku: 29:41. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Písek: Hrubec – Procházka, Kalečík, Vrablík, Výborný, Dietz, Vojta, Vomela, Všetečka – Heřman, Fadrný, Ježek – Ferebauer, Pšurný, Bauer – Jiří Kudrna, Dragoun, Polodna – Suja, Zdráhal, Slavík.
Tábor: Čech – Hartmann, Černý, Horáček, Havran, Petráček, Koktan, Kanov, Jan Kudrna – Nedorost, I. Padělek, Mrkvička – Matušík, Štrba, Kostourek – Voříšek, Šperger, Kocar – Krätzer, Török.

V úvodu utkání byli aktivnějším celkem na ledě Táborští a více práce měl tak domácí Hrubec. Dobrou střeleckou pozici si vypracovali Matušík a po něm také Horáček, písecký brankář ale ani jeden z pokusů za svá záda nepropustil. Do té doby nevýrazný tým domácích se brankově prosadil z první vážnější šance. Obránce Roman Vráblík se vydal na útočný výlet a završil povedenou ranou do levého horního růžku – 1:0.

Krátce po vstřelené brance si Písečtí navíc zahráli ztracenou dvojnásobnou početní výhodu. Čech se ocitl pod sprškou střel, tlaku domácích však odolával. Nejblíže navýšení píseckého náskoku byl kapitán Všetečka, jeho ostrý projektil od modré čáry však Čech vykopnul betonem.

Krušné chvilky zažili domácí na začátku druhé třetiny. Téměř minutu se svěřenci trenéra Chlustiny museli bránit ve třech a obrovský tlak neskončil gólem díky perfektní práci brankáře Hrubce, který pokryl snad tři tutovky soupeře. Písek se ve větší části druhé třetiny bránil v oslabení a síly domácím postupně ubývaly.

Vyrovnávací trefy se hosté dočkali ve 14. minutě druhé části. Střela Jana Kudrny se odrazila od zadního mantinelu přímo na hůl Ivana Padělka a ten z těžkého úhlu nasměroval puk za záda bezmocného Hrubce. Obrat Táborští dokonali o dvě minuty později a ze vstřelené branky se opět zaradoval Ivan Padělek, kterého Nedorost našel zcela osamoceného u levé tyče.

Na začátku třetí části mohl dorovnat skóre Bauer, který se prokličkoval s pukem až před Čecha, beton táborského brankáře ale puk před brankovou čarou zastavil. Nedáš – dostaneš. Ostřílené pravidlo se následně potvrdilo. Nevyužitou šanci píseckého útočníka zastínil gólem z nenápadné akce Jakub Krätzer a hosté odběhli do dvoubrankového vedení.

Písek mohl zkorigovat v následné početní výhodě dvou hráčů, která trvala dlouhých 100 vteřin. Hosté však kritickou chvíli v čele s dobře naladěným Čechem přečkali. Když se pak v čase 58:05 prosadil Martin Štrba, bylo o vítězi rozhodnuto. Písek tak v jihočeském derby podlehl Táboru na vlastním ledě 1:4.

Ohlasy trenérů

David Míka (asistent trenéra Písku): Tábor vyhrál zaslouženě. Sice jsme vstřelili první branku my a dlouhou dobu vedli o gól, vlastní nedisciplinovaností jsme ale ve druhé části pustili soupeře do vedení a pak už nás Tábor přehrával. Soupeř měl v utkání více ze hry a výsledek 1:4 je zasloužený.

Arpád Györi (asistent trenéra Tábora): Utkání začali lépe domácí, když se v desáté minutě dostali do vedení. V následujících minutách jsme byli trochu nervózní. Nás to ale nezlomilo a vůli po vítězství jsme měli stále. Naší bojovností jsme nakonec vývoj skóre otočili v náš prospěch a připsali si tak cenné body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy