I Třebíč byla nad síly píseckých hokejistů

Naši hokejisté nepodařili v důležitém utkání bodovat, i dyž v utkání dvakrát vedli. V padesáté druhé minutě ovšem znovu přišly "dvě minuty hrůzy" a třebíčtí hráči otočili vývoj utkání na konečných 3:2 pro Horáckou Slavii. V dalším kole přivítáme v KOMTERM areně již tuto středu Stadion Litoměřice.
1.liga ČR, 35. kolo, po 10.1.2011, Zimní stadion Města Třebíče - MANN HUMMEL ARÉNA
Třebíč
Písek
3:2
1:1, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 16. Burian, 52. Obdržálek (Burian), 53. Ostřížek (Laš, Ostrčil) - 7. Ferebauer (Výborný, Fadrný), 38. Procházka (Všetečka, Kudrna). Rozhodčí: Lacina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1070. Střely na branku: 54:28. Průběh utkání: 0:1, 1:2, 3:2.
Třebíč: Fiala - Ostrčil, Malinský, Bulička, Sláma, Kania, Dudáš, Hrbáček, R. Kadela - Laš, Dolníček, Ostřížek - Burian, Nahodil, Obdržálek - Čech, Zahradník, Přibyl - Okál, Dočekal, Vondráček.
Písek: Hrubec - Výborný, Vráblík, Všetečka, Procházka, Vomela, Jan Kudrna - Ferebauer, Fadrný, Zdráhal - Jiří Kudrna, Bauer, Polodna - Ježek, Dragoun, Pšurný.

Do utkání vstoupili domácí velmi aktivně a hned od jeho začátku se tlačili do zakončení. Již ve druhé minutě byl faulován v samostatném úniku domácí Tomáš Vondráček a bylo nařízeno trestné střílení. K němu se musel podle pravidel postavit sám faulovaný, který nájezd provedl dobře, ale branka z toho nebyla, neboť nastřelil tyč. Na druhé straně se dostal mezi kruhy hostující Martin Výborný, ale na dobře vyjetého Radka Fialu si nepřišel.

V šesté minutě byl vyloučen Zdeněk Okál a hosté měli výhodu přesilové hry. V početní převaze tvrdě a nepřesně pálil Martin Výborný, jeho střela se od zadního mantinelu odrazila přímo před branku, kde stál zcela osamocený Jiří Ferebauer, který neměl se zakončením sebemenší problém - 0:1.

Další velkou šanci měli opět hostující hráči, když se dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Michal Dragoun, ale domácí brankář zasáhl bravurně. Na začátku deváté minuty měli domácí výhodu přesilové hry. V ní nebezpečně pálil Martin Dudáš a dorážka Milana Přibyla minula branku Šimona Hrubce jenom o centimetry.

Domácím se podařil srovnat krok až v další početní výhodě, kdy se po zmatku před brankou nejlépe zorientoval Vilém Burian, který si našel volný puk a bez sebemenšího problému zavěsil - 1:1.

Obrovské štěstí měli domácí v osmnácté minutě, kdy hostující Pavel Zdráhal nenápadnou střelou nastřelil spojnici domácí svatyně. Poté se již nic závažného nestalo a do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Domácí mohly mrzet především neproměněné šance na začátku utkání.

Hned v úvodu druhé části byl vyloučen domácí David Dolníček. Písečtí hokejisté ovšem početní výhodu nevyužili. Domácí měli o něco málo později k dispozici dlouho dvojnásobnou přesilovku, ale k žádnému vážnějšímu ohrožení se nedostali, neboť jim scházel pohyb a myšlenka.

Poté převzali iniciativu hokejisté Písku i díky dvěma vyloučeným hráčům na straně Třebíče. První početní výhody v gól nepřetavili. Ve druhé přesilové hře stojí za zmínku nebezpečná střela Martina Výborného a výborný zákrok domácího brankáře Radka Fialy, který se nenechal překonat a proti hostujícímu obránci se vytáhl.

Branka padla až při hře pět na pět. Domácí hráči se dostali před svojí brankou pod tlak, z nepřehledné situace vytěžil Písek maximum, když jeden z hostujících hráčů nabyl na modrou, kde stál Pavel Procházka, který se přesnou střelou nemýlil - 1:2. V dalším průběhu již branka nepadla a hosté překvapivě vedli po dvou třetinách.

Ve třetí třetině se hráči Třebíče snažili s výsledkem zápasu něco udělat, ale bylo evidentní, že se trápí. Hosté vycházeli ze zajištěné obrany a hrozili z rychlých protiútoků. Domácí hráče několika zákroky podržel domácí brankář, který lapil několik těžkých střel. Vyznamenal se především proti Michalu Dragounovi, který si na pozorného brankáře Horácké Slavie nepřišel.

Otřepaná fráze nedáš, dostaneš se naplnila o malou chvíli na druhé straně. Jeden z hostujících hráčů byl nastřelen ze středního pásma, hostující obrana byla rozhozená a domácí toho využili, když se po přihrávce Viléma Buriana prosadil krásnou tvrdou střelou příklepem z prostoru mezi kruhy domácí kanonýr Petr Obdržálek, který srovnal brankový účet zápasu - 2:2.

Domácí hráči evidentně ožili a vynutili si další faul hostujících hráčů. V přesilové hře se prosadil domácí David Ostřížek, který dostal potřebný prostor a čas k dorážce střely Marka Laše a se zakončením neměl jakýkoliv problém, neboť zavěsil pod břevno hostující branky a přítomní diváci byli na nohou - 3:2.

Třebíčskou snahu o navýšení vedení zbrzdilo velmi přísné vyloučení Petra Zahradníka. Hosté měli v početní převaze tlak, ale branku nevstřelili. Závěr utkání byl především z hostující strany hodně nervózní a diváci měli možnost vidět několik velmi tvrdých zákroků na hranici pravidel. Domácí si vedení pohlídali a po zásluze zvítězili. Nebýt střelecké nemohoucnosti v první třetině, mohlo být vítězství Třebíče vyšší.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SH Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že první třetinu jsme měli vyhrát velkým brankovým rozdílem. Na jednu stranu tam byl výborný výkon gólmana, ale i náš nedůraz. Soupeř několikrát zahrozil a naštěstí se nám podařilo srovnat. Poté jsme se přizpůsobili soupeři a inkasovali jsme gól. Byl to velmi psychicky náročný zápas. Nebylo to vůbec jednoduché. Já si cením, že hráči v sobě našli vůli a sílu ten zápas otočit. Pomohli nám ve třetí části diváci, kteří byli hodně slyšet. I díky jejich podpoře jsme ten zápas otočili.

Alois Chlustina – IHC KOMTERM Písek: Do Třebíče jsme jeli neprohrát. První minuty tomu nenasvědčovaly, kdyby domácí proměnily šance mohli jsme jet domů. Potom se nám podařilo vzchopit a dokázali jsme dát vedoucí branku. Do třetí části jsme šli s cílem nedostat prvních deset minut gól, tak se to po našich individuálních chybách zlomilo. Na těchto chybách musíme zapracovat, pokud se to nezmění, tak baráž bude velmi těžká. Třebíč byla silnější na puku i v osobních soubojích, je vidět, na čem musíme zapracovat. Chceme soutěž pro Písek zachránit.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy