Starší dorostenci si připsali první porážku

Po dvou úspěšných utkání staršího dorostu Písku čekal zápas v Hradci Králové. Východočeši uštědřili našim dorostencům první porážku v nové sezoně, i když do utkání Písečtí vstoupili lépe. Aktivní hru hostů přetavil v gól Hanus, ovšem ještě do konce první třetiny domácí dokázali vyrovnat. Druhá perioda byla v utkání rozhodující. Hradečtí ji vyhráli v poměru 3:1. Své dvoubrankové vedení si domácí ještě v závěrečné části pojistili. Hradec Králové tedy porazil Písek 5:2.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 3. kolo, čt 15.9.2011
Hradec Králové
Písek
5:2
1:1, 3:1, 1:0
Branky a nahrávky: 15. Bartoň (Ouzký), 30. Procházka (Jebavý, Klemenc), 35. Klemenc (Jebavý, Procházka), 40. Půlpán (Kastner), 43. Bartoň (Půlpán) - 13. Hanus (Indrák), 40. Indrák (Schwamberger). Rozhodčí: Úlehla - Blümel, Kis. Vyloučení: 6:6, navíc Matějček (HKR) 5+TH a Schwamberger (PIS) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 23:40. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Hradec Králové: Hejda - Suk, Rejl, Novák, Konečný, Matějček, Štědrý, Souček - Vencl, Půlpán, Bury, Pilař, Ouzký, Jebavý, Procházka, Kastner, Bartoň "C", Šeps, Nedvídek, Klemenc.
Písek: Mazuch (40. Škuta) - Švanda, Banci, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek "C" - J. Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch, Vlk, Dudák, P. Březina, Reiniš, Volf, Novotný, Paukner.

Gól na každé straně, ale i trest ve hře

Před zápasem měli hosté na kontě dvě vítězná utkání, na která chtěli sebevědomě navázat. To se jim dařilo zejména díky hradeckým faulům. V osmé minutě nechal Martin Matějček koleno v cestě Davidu Cibochovi, kterému museli na střídačku pomoci spoluhráči, a Matějček vyfasoval zasloužený trest ve hře.

Hradečí se sice nebránili špatně, ale patnáct sekund před koncem oslabení přece jen inkasovali. Tomáš Hejda neviděl na tvrdou ránu Vladimíra Hanuse, která se zastavila až v síti – 0:1. Hradecký brankář měl i nadále hodně práce, narozdíl od svého protějška Marka Mazucha. To ho ale paradoxně stálo inkasovaný gól – promrzlého brankáře totiž překvapil dalekonosnou střelou Martin Bartoň a určil stav 1:1.

Hradec se rozstřílel

Ve druhé třetině si dvě slepené přesilovky vyzkoušeli také domácí. V té první ale měl paradoxně co dělat Hejda s příklepem aktivního Miroslava Indráka. Hradci jakoby víc vyhovovala hra pět na pět, neboť až v ní se dvě sekundy před polovinou utkání prosadil z dorážky Michal Procházka a překlopil skóre na stranu domácích – 2:1.

Do zaskočené obrany hostů zvládli Hradečtí zasadit ještě dva údery. Ten první padnul po střele Daniela Klemence, kterou písecký brankář vyrazil pouze nad sebe a puk mu potom zapadl vysokým obloučkem do brány – 3:1. Další gól hradeckých mladíků už mohl nestranného fanouška zaujmout o něco víc, Tomáš Půlpán totiž krásně tečoval nabídku Lukáše Kastnera a už to bylo 4:1.

Čtyři góly byly pro píseckou jedničku Marka Mazucha moc a do brány nastoupil Matěj Škuta. Nový muž v brance hostí mohl hned po devatenácti sekundách sledovat perfektní sólo Miroslava Indráka se šťastným koncem. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti poslal v úniku kotouč jen do tyčky, protože se ale odrazil od Tomáše Hejdy za brankovou čáru, mohli se hosté přece jen radovat z branky naděje – 4:2.

Pojistka domácích a marná snaha hostí

Třetí dejství začalo minutu a půl trvající početní výhodou pět na tři pro Hradec. A sedm sekund před návratem prvního hřišníka domácí trestali – první pokus Martina Bartoně ještě Škuta dobře viděl, druhý už ale ne a kotouč mu výstrojí propadl do brány – 5:2. Hradečtí velmi důležitou brankou srazili naděje soupeře zpět na bod mrazu.

No a jak se ukázalo ve zbytku utkání, Písek už se z toho neoklepal. Hrál sice ještě tři početní výhody, ale nedokázal si poradit s Tomášem Hejdou. Když už se zdálo, že za něj Daniel Schwamberger puk propasíroval, uťalo jeho radost rozpažení hlavního sudího. Samotný závěr už se hrál oboustranně bez nervů a zápas tak skončil vítězstvím domácích 5:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy