Liberečtí nad síly píseckých dorostenců

Starší dorostenci zvládli minulý týden obě dvě utkání, v tom aktuálním však dvakrát padli. O zatím poslední ztrátu bodů se postaral severočeský Liberec, který v sobotu v Písku vyhrál o čtyři branky.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 4. kolo, so 17.9.2011
Písek
Liberec
2:6
0:2, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 40. Paukner (J. Březina), 46. Indrák (Volf) - 12. Beránek (Pyrochta), 18. Dlouhý (Mikyska), 22. Pyrochta (Havlas, Suska), 24. Klíma (Procházka), 34. Račický (Procházka, Klíma), 53. Psota (Račičký). Rozhodčí: Souček - Bernard, Matúška. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2. Diváci: 50. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:0, 0:5, 2:5, 2:6.
Písek: Mazuch (3. Havelka) – Švanda, Suda, Žáček, Hřebíček, Vlk, Bernad, Hanus, Janásek – J. Březina, Schwamberger, Indrák, Vlk, Dudák, P. Březina, Reiniš, Volf, Paukner.
Liberec: Sobotka - Návrat, Erlebach, Mrázek, Psota, Beránek, Zedek, Pyrochta - Kalfiřt, Hrníčko, Zacha, Klíma, Belevič, Havlas, Dlouhý, Račický, Mikyska, Procházka, Suska, Pálek.
V první šanci utkání se zjevil v úvodní minutě Schwamberger, který se natlačil před libereckou brankou k dorážce, Sobotka byl při svém prvním zákroku maximálně pozorný. Písečtí zažívali lepší vstup do utkání než soupeř z Liberce, o chvíli později měl totiž hostující brankář další práci, když úspěšně kryl pokus Volfa z mezikruží.

Liberecký celek si svou první příležitost vypracoval překvapivě při vlastním oslabení. Na konci celé akce domácí Mazuch úspěšně puk u levé tyče vytěsnil, po srážce s jedním z Tygrů ale otřesený branku opustil a ve třetí minutě tak do písecké branky putoval náhradník Havelka.

Hra v první části přinášela šance na obou stranách. Před píseckou brankou nebezpečně kroužil s pukem Mikyska, do vážnějšího ohrožení písecké svatyně se však neprobojoval. Hostujícího brankáře zas zaměstnal aktivní Indrák, který se probil přes dva liberecké obránce, také v tomto případě však byl úspěšnější brankář.

První změny utkání si vyžádala 12. minuta utkání. Hosté se dostali do vedení při hře ve čtyřech. Pyrochtovu střelu Havelka vytěsnil betonem, následnou dorážku z hole Michala Beránka ale pokrýt již nedokázal. V samotném závěru první části hosté stihli svůj náskok ještě vylepšit. Mikyskovu přihrávku zužitkoval Adam Dlouhý, který si sjížděl z pravé strany a z bezprostřední blízkosti přizvedl puk pod horní tyčku.

Začátek druhé třetiny patřil Liberci. Hosté se dokázali rychle prosadit a ve třetí minutě prostřední části Filip Pirochta překonal Havelku střelou z úhlu. A pro domácí bylo ještě hůře. O pouhých pár chvil později Tygři perfektně sehráli početný výhodu a na konci pěkně sehrané akce přízemní střelou píseckého brankáře překonal Jakub Klíma.

Stav 0:4 setrval do 34. minuty, poté byl náskok Libereckých ještě výraznější. Mikyska předložil puk Tomáši Račickému před branku a hostující útočník vsítil již pátou trefu svého týmu. Zaskočeným hráčům Písku v této fázi hry nevycházelo snad vůbec nic. Ani přihrávky, ani tah na branku.

Teprve v samotném závěru druhé části došlo ke snížení. Pouhých 14 vteřin před druhou sirénou zbavil Sobotky čistého konta Filip Paukner, který dokonale využil příhry od Jana Březiny a pokořil libereckého gólmana ranou k pravé tyči.

I když byl rozdíl na začátku třetí části čtyřbrankový, Písečtí se nevzdávali. Sobotka muset zkraje dvacetiminutovky čelit nájezdům Pauknera či Miroslava Indráka. Druhý jmenovaný se nakonec také stal Sobotkovým přemožitelem, a to po individuální akci, když ve 45. minutě překonával libereckého brankáře tváří v tvář brafákem do forhendu.

Blíže než na tři branky se ale domácí již nepřiblížili. Šance Píseckých na body definitivně zmařil povedenou samostatnou akcíMatěj Psota. Jeho bekhendové zakončení zamířilo přesně do levého horního růžku Havelkovy branky a skóre se pozměnilo na 2:6. V dalším průběhu hosté kontrolovali jak hru, tak bohatý náskok a utkání za stejného stavu dospělo do závěrečného hvizdu.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl, trenér Písku: „Bohužel, v utkání nám vůbec nic nevycházelo. V první třetině jsme dostali dva hloupé góly a ve druhé části nám soupeř utekl. Ještě jsme se snažili něco vymyslet, ale Liberec si vedení dokázal pohlídat."

Jan Šťastný, trenér Liberce: „V minulém kole jsme doma prohráli s Budějovicemi a porážka nás velmi mrzela, neboť jsme dle mého názoru byli lepším týmem. Do Písku jsme odjeli s očekáváním. Uvědomovali si, že loni se nám proti stejnému soupeři příliš nedařilo a vyhráli proti němu až v posledním vzájemném utkání. Jsme rádi, že se nám tentokrát podařilo v Písku vyhrát. Důležité bylo, že jsme ustáli první dvě oslabení na začátku zápasu a dokázali se v první části dostal do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině se nám střelecky dařilo, čehož si cením. V prvních třech kolech nám činilo trochu problém prosadit se, proto jsem rád, že v Písku tahle menší krize nepokračovala. V závěrečné třetině jsme si hlídali vedení a dotáhli zápas do vítězného konce."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy