Starší dorostenci si po třech porážkách spravili chuť

Divácky atraktivní utkání bylo k vidění mezi Pískem a Letňany. Hrálo se ve vysokém tempu. Rychlá, kombinační hra, která se přelévala ze strany na stranu se divákům musela líbit. Po dramatickém průběhu utkání dospělo za stavu 4:4 do prodloužení, ve kterém o vítězi rozhodl David Bernad. Výborný výkon rovněž předvedl Miroslav Indrák, který zaznamenal čistý hattrick a stačo mu k tomu pouhých 7 minut a 49 vteřin!!!
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 6. kolo, so 24.9.2011
Písek
Letňany
5:4p
1:2, 3:1, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 3. Reiniš (Vlk D.), 28. Indrák, 30. Indrák (Vlk D.), 35. Indrák (Bernad), 65. Bernad (Dudák) - 1. Chvátal (Machala), 20. Kaplan (Uhlíř), 37. Kaplan (Vacek, Chvátal), 55. Zdráhal (Litera) . Rozhodčí: Šindler - Martinec, Šperl. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 24:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:4, 5:4.
Písek: Havelka - Švanda, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek - Březina J., Schwamberger, Indrák, Vlk D., Dudák, Březina P., Reiniš, Volf, Novotný.
Letňany: Švihálek (35. Eder) - Šír, Hes, Minář, Janda, Kraus, Rulf, Vacek, Machala - Brejcha, Uhlíř, Karabáček, Zdráhal, Kaplan, Chvátal, Jenček, Arnošt, Freisler, Litera, Neuman.
Utkání starších dorostenců začalo pěkně zostra. V čase 0:09, Ihned po úvodním buly Machala posunul kotouč na Davida Chvátala a ten z vrcholu pravého kruhu vymetl pavučiny v levém horním rohu písecké brány, 0:1. Domácí však odpověděli v početní výhodě. V čase 2:16 Keiniš Reiniš zůstal zcela osamocený před bránou hostů a z bezprostřední blízkosti se trefil přesně k levé tyči, 1:1. Tyto dvě branky utkání pořádně rozhýbaly a v následujících minutách se hrál oku lahodící, svižný hokej a diváci museli být velmi spokojeni. V sedmé minutě měli domácí dvě velké šance. Nejprve si aktivně počínal u pravé tyče hostující brány Volf. Švihálek se přemístil na poslední chvíli, poté Vlk nedokázal v dobré střelecké pozici přehodit beton hostujícího gólmana. V další šanci se ocitnul hostující Litera, ale jeho zakončení směřující do horní části písecké brány Havelka pokryl. Do kabin šli s vedením nakonec hosté. Uhlíř nejprve vybojoval kotouč za píseckou bránou a poté ho předložil na zlatém podnose pro Davida Kaplana, který si proti domácímu brankáři poradil ukázkovou bekhendovou kličkou, 1:2.

Do druhé periody hráči vstoupili také aktivně, ale střeleckých příležitostí nebylo tolik, jako v úvodu zápasu. V čase 27:03 Písečtí vyrovnali po individuální akci Miroslava Indráka, který sólo zakončil střelou do horní části Švihálkovy brány, 2:2. V čase 29:01 domácí otočili vývoj utkání. Ve skrumáži před Švihálkem se nejlépe zorientoval Miroslav Indrák, který dorazil kotouč do brány Letňan, 3:2. Tempo hry se znovu rozjelo a k vidění byly i další góly. V čase 34:52 poslal Písek do dvoubrankového vedení Miroslav Indrák , který touto trefou dovršil hattrick, 4:2. Letci odpověděli v početní převaze. V čase 36:17 Vacek vystřelil od modré čáry a David Kaplan tečoval kotouč, který zapadnul do horní poloviny Havelkovy brány, 4:3.

Na začátku třetí části se Vlk dostal do samostatného úniku a po faulu rozhodčí nařídil trestné střílení. Vlk zkusil střelu, ale Eder kotouč vyrazil betonem. Ve čtyřicáté šesté minutě se Karabáček pokusil překvapit Havelku bekhendovým zakončením, puk však těsně minul pravou tyč. I v následujících minutách se hrál divácky atraktivní hokej, utočily oba týmy, ale jak Havelka, tak i Eder působili v bránách jistě. V padesáté minutě měl vyrovnání na hokejce Litera. Bekhendovou kličkou si položil Havelku a zakončoval do odkryté klece, ale jeho zakončení nakonec nebylo přesné. Letci postupem času přidávali na aktivitě a za to jim odměnou byl vyrovnávající gól. Zdeněk Zdráhal prostřelil domácího brankáře a srovnal tak stav na 4:4. V závěru třetí třetiny mohl o vítězi rozhodnout Vlk, ale natahoval se po kotouči marně. Domácí hráč by jinak zakončoval do odkryté klece.

O vítezi nakonec rozhodlo prodloužení. V čase 64:08 David Bernad si počínal v hostujícím brankovišti dostatečně důrazně a svým gólem tak rozhodl, že bonusový bod zůstane v Písku.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka: "Tým Letňan je těžký soupeř, hrají tvrdý hokej. Na začátku jsme udělali několik individuálních chyb, hráčům jsme domluvili. Poté jsme hru zjednodušili, škoda, že ke konci zápasu opět individuální chyba z naší strany. Nepozornost, která nás stála tři body, bohužel. V prodloužení se nám naštěstí podařilo získat bonusový bod."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy