Starší dorost deklasoval Pardubice, domácí vstřelili jedenáct branek!

Pořádná nálož. I tak by se dalo stručně vystihnout sobotní počínání starších dorostenců. Mladíci Písku nasázeli pardubickému celku dohromady jedenáct branek a vyprovodili ho debaklem 11:1. Největší podíl na vysoké výhře Píseckých má David Ciboch, který zaznamenal celkem čtyři branky a na dvě přihrál.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 12. kolo, so 15.10.2011
Písek
Pardubice
11:1
5:0, 4:1, 2:0
Branky a nahrávky: 6:27 Indrák (Reiniš), 10:19 Volf (Dudák), 14:55 Schwamberger (Žáček), 16:09 Ciboch (Schwamberger), 18:38 Schwamberger (Ciboch, Březina), 21:45 Ciboch (Schwamberger), 27:45 Vlk (Indrák), 33:17 Březina (Dudák), 39:09 Janásek (Banci), 43:37 Ciboch (Schwamberger), 56:29 Ciboch (Vlk) – 36:13 Schneider (Žemlička). Rozhodčí: Poskočil – Šperl, Jílek. Vyloučení: 2:8, navíc Indrák (Písek) 10 minut osobní trest. Využití: 4:0. Diváci: 80. Střely na branku: 51:14. Průběh utkání: 8:0, 8:1, 11:1.
Písek: Havelka - Schwamberger, Indrák, Banci, Červinský, Ciboch, Vlk, Žáček, Janásek, J. Březina, Dudák, P. Březina, Hřebíček, Reiniš, Bernad, Volf, Novotný, Paukner, Hanus.
Pardubice: Veselý (17. - 34. Jirout) - Kubín, Divecký, Kysela, Srpek, Žilák, Bohuněk, Schneider, Havel, Kalous, Chvojka, Polák, Žemlička, Procházka, Moravec, Zelinger, Pilný, Petira.
Od samého úvodu byli aktivnější hráči domácího Písku. Svou nebezpečností si na začátku utkání dvakrát vynutili možnost početní výhody. První ještě využít nedokázal, při druhé ale poprvé skóre měnilo. Nejprve vyloženou šanci neproměnil Reiniš stejný hráč Písku ale následně chytrou přihrávkou zpoza brány našel před Veselým postaveného Indráka a produktivní útočník Písku pohotovým zakončením bez přípravy otevřel skóre.

V jedenácté minutě došlo k další změně. Domácí Volf objel hostující branku a zasunul puk k bližší tyči. Veselý se nestihl rychle přemístit a jeho tým prohrával o dvě branky – 2:0. A pro hosty bylo ještě hůře. V čase 14:55 střílel Žáček od modré čáry a puk za záda Veselého dorazil Schwamberger.

Ani čtvrtá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Schwamberger vyhrál souboj před brankou soupeře, kolmou přihrávkou našel osamoceného Cibocha u pravé tyčky a útočník Písku přinutil brankáře Veselého ke kapitulaci a následnému střídání. Podobnou akci předvedli hráči Písku v první části ještě jednou a také tentokrát snaha domácích skončila gólem - na 5:0 upravil Schwamberger a náhradník Jirout poprvé lovil puk z branky.

Zkraje druhé části se opět rychle měnilo skóre. Spolupráce Swambergera a Cibocha vynesla další banku domácích, to když druhý jmenovaný na konci celé akce z mezikruží zamířil k pravé tyči a puk se od konstrukce odrazil za záda pardubického brankáře.

V čase 27:45 vedli domácí již o sedm branek. Pokořitelem brankáře Jirouta se stal Vlk, který přízemní střelu usměrnil k pravé tyčce. Osmý zásah následně přidal Březina a Jirout se poroučel z branky. Mezi tyče se po osmé brance vrátil Veselý.

Premiérový zásah stihli vystřelit ve druhé části také hosté. Z nenápadně vypadající akce udeřil Schneider, který propasíroval puk pod pravý beton domácího brankáře. To však nebylo vše. Necelou minutu před druhou sirénou upravil na 9:1 Janásek, jehož nepříliš důrazná střela překvapila Veselého a od vyrážečky pardubického gólmana se kotouč odrazil do branky.

Ve 44. minutě domácí zaokrouhlili počet vstřelených branek na dvouciferné číslo. Desátou branku domácího výběru dal Ciboch, který uplatnil důraz v brankovišti a zároveň završil hattrick v utkání. Stejný hráč Písku byl také u jedenácté branky svého týmu a stejným gólem rovněž uzavřel brankový účet. Písek deklasoval na vlastním ledě pardubický celek 11:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy